Léteznek olyan gyógynövények, amelyek segítenek felpörgetni az anyagcserét. Az anyagcsere egyszerűen fogalmazva olyan kémiai és fizikai folyamatok összessége, amely segít fenntartani az életet. Ezek a folyamatok gyakran kapcsolódnak az általunk elfogyasztott ételekhez./ Anyagcsere-fokozó gyógynövények és italok ~ fényörvény, hírek, alternatív gyógyítás, természetes gyógymódok, egészség, életmód, gyógynövények, anyagcsere,

Anyagcsere-fokozó gyógynövények és italok
Léteznek olyan gyógynövények, amelyek segítenek felpörgetni az anyagcserét. Az anyagcsere egyszerűen fogalmazva olyan kémiai és fizikai folyamatok összessége, amely segít fenntartani az életet. Ezek a folyamatok gyakran kapcsolódnak az általunk elfogyasztott ételekhez. Az energiatermelés és -használat mértéke meghatározza az anyagcsere sebességét az izomréteg, a nem, az életkor és az általános egészségi állapot alapján.

Néhány táplálék megváltoztatja a normál anyagcsere sebességét, köszönhető ez az étel által indukált termogenezisnek, vagy egyszerűen az étel termikus hatásának. Az egyik ilyen növény a Cayenne-bors, amelyben van egy értékes vegyület. Ez pedig nem más, mint a kapszaicin, amely segít az anyagcsere felgyorsításában. Fűszerezze meg ezzel az ételeit, és meglátja, hogy milyen gyorsan olvadnak majd le Önről a felesleges kilók. Amennyiben valamilyen gyógyszert szed, úgy kérdezze meg az orvosát, hogy fogyaszthatja-e ezt a fűszert.

Egy másik értékes táplálék, pontosabban ital a zöld tea, amely már évszázadok óta egy nagyszerű anyagcsere-fokozónak számít, köszönhető ez a benne lévő speciális antioxidáns vegyületeknek.

A fokhagyma is termogén hatással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a termikus hatással rendelkező táplálékok hatására sikeresebben zajlik le a szervezetben a zsírok lebontása, illetve melegítő hatással van a testre, ami ismételten segít a kalóriaégetésben. A fokhagyma ezen kívül alacsonyabb vércukorszintet eredményez, mindemellett kevesebb zsír halmozódik fel a szervezetben, ez pedig a gyógynövényben található allicin nevű vegyületnek köszönhető.

A Cayenne-bors mellett a chiliben is van kapszaicin nevű vegyület, amely szintén megnöveli a hőt az emberi szervezetben. Bizonyíték van arra, hogy a melegítő fűszerek, mint például a Cayenne-bors, a fahéj vagy a gyömbér segítik a lipidoxidációt, ami nagyon is kívánatos, amikor a zsírégetés és a testsúlycsökkenés a cél.

Az almaecet is a segítségünkre lehet az anyagcsere fokozásában, de ennek az italnak más haszna is van, ugyanis pozitív hatással van az emésztőrendszerre, és a vércukorszint szabályozásában is kiemelkedő szerepet játszik. Naponta egy pohár langyos vízben keverjen el egy teáskanál almaecetet és fogyassza el. Ha a gyomra bírja, akkor minden étkezés előtt ismételje meg ezt a procedúrát.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!gyogyszernelkul.com
Share To:

Post A Comment: