A meditálásnak számos pozitív hatása van. Aki nem is hisz benne, annak is előnyére válik, ha elméjét lecsendesíti és gondolatait céljaira tereli. A következő 3 perces meditációt pedig bárki könnyedén alkalmazhatja. A meditálás lényege, hogy figyelmünket elvonjuk a külvilágról és fokozatosan bensőkre irányítsuk. Mindennap szánj legalább 3 percet önmagadra, fejlődésedre, egészségedre, bensődre! / 3 perces meditáció - kezdőknek ~ meditáció, meditáció kezdőknek, meditációs gyakorlatok, fényörvény, spiritualitás, harmónia, pozitív, spirituális gyakorlatok,

3 perces meditáció - kezdőknek
A meditálásnak számos pozitív hatása van. Aki nem is hisz benne, annak is előnyére válik, ha elméjét lecsendesíti és gondolatait céljaira tereli. A következő 3 perces meditációt pedig bárki könnyedén alkalmazhatja. A meditálás lényege, hogy figyelmünket elvonjuk a külvilágról és fokozatosan bensőkre irányítsuk. Mindennap szánj legalább 3 percet önmagadra, fejlődésedre, egészségedre, bensődre!

1. Figyelem irányítása

Első dolgunk, hogy csapongó elménk figyelmét a külvilágról testünkre tereljük, vagyis abba a térbe, melyet testünk foglal el. Amire a figyelmed irányul, ott fog energia áramlani, ezért most önmagadba irányítod energiádat, elméd is önmagadba tér vissza és érzékeled fizikai jelenléted a pillanatban.

2. Lazítsd el arcod!

Most lazítsd el arcod! Ha arra figyelsz, hogy ellágyítsd homlokod vonásait, azzal egész testedre hatást gyakorolsz. Lazítsd el homlokod, állkapcsod és húzd enyhe mosolyra szád! Ezáltal olyan kémiai vegyületeket szabadítasz fel, melyek egész tested elárasztják. Sok kutatás bizonyította már, milyen fontos az arc ellazítása a meditatív állapot eléréséhez.

3. Figyeld lélegzeted!

Most figyeld lélegzeted áramlását! Érezd, amint lágyan orrlyukaidtól szemöldöködön át homlokod közepébe áramlik. Amint a lélegzetedre figyelsz, a jelenben vagy és folyamatosan itt is maradsz. Nem érzékeled az elmúlt érzelmeket, gondolatokat.

4. Lélegezz egyenletesen!

A következő lépésben figyelj arra, hogy egyenlő ideig tartson a kilégzés és a belégzés és ne hagyj köztük szünetet! A légzés a láthatatlan kapocs az elme és a test között. Ha egyenletes a légzés, az elme és a test is egyensúlyba kerül. Ha lenyugtatod légzésed, azzal lenyugtatod elméd és megnyugszik tested is.

5. Koncentrálj egy szóra!

Az utolsó lépésben koncentrálj egy szóra! Ezzel tudatos elméd figyelmét összpontosítod és így nem kalandoznak el gondolataid. Ez a szó bármi lehet: egység, béke, szeretet, OM, egy rózsafüzér vagy bármi más. Csak képzeld el, hogy a hangzása együtt áramlik lélegzeteddel!
Sokan az egyszerű szanszkrit szót, a "Soham"-ot használják (ejtsd: szoham). "So"-t belégzésre és "ham"-ot kilégzésre. Ez annyit jelent, hogy ilyen vagyok, tehát ha azt ismételgeted, hogy "Soham", akkor azzal azt mondogatod, "ilyen vagyok".
Ennyi volt, most éppen meditálsz. Megpróbálhatod egy képzeletbeli vetítővásznon megjeleníteni azt a filmet, melyben céljaid elérted. Jó gyakorlást és érezzétek jól magatokat!
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Paul Scheele
Share To:

Post A Comment: