A háziállatok segíthetnek az idősebb embereknek megbirkózni a mentális és fizikai problémákkal - derült ki egy amerikai felmérésből. A Michigani Egyetem több mint kétezer 50 és 80 év közötti ember bevonásával vizsgálta a háziállatok egészségre gyakorolt hatását. / A háziállatok így hatnak az egészségünkre ~ kutya, kutyatartás, háziállat, jótékony hatások, fényörvény, hírek, egészség, életmód, természet, élet, világ, állatvilág, állatok,

A háziállatok így hatnak az egészségünkre
A háziállatok segíthetnek az idősebb embereknek megbirkózni a mentális és fizikai problémákkal - derült ki egy amerikai felmérésből.
A Michigani Egyetem több mint kétezer 50 és 80 év közötti ember bevonásával vizsgálta a háziállatok egészségre gyakorolt hatását. A megkérdezettek 55 százalékának volt háziállata, sokuknak több is.

A háziállat-tulajdonosok több mint háromnegyede azt állította, hogy házi kedvencük segít a stressz-szint csökkentésében. Majdnem ugyanennyien mondták azt, hogy az állatok egyfajta célt adnak az életüknek.
Arról nem beszélve, hogy gyorsabban gyógyulnak és jobban bírják a fájdalmat, akik állatot tartanak.

A kutyatartók 78 százaléka szerint kedvencük segít abban, hogy fizikailag aktívak legyenek. A rossz egészségi állapotban lévő idősebb embereknél pedig még több jótékony hatással jár a háziállattartás. Több mint 70 százalékuknak a háziállatuk segít a fizikai vagy érzelmi tünetek leküzdésében, és 46 százalékuk számolt be arról, hogy kedvencük hatékonyan eltereli a figyelmüket a fájdalomról.

A felmérésből az is kiderült, hogy a háziállattartás veszélyeket is rejthet az idősebbekre nézve. Egyes gazdák például a saját egészségük elé helyezik az állat szükségleteit. De kutyasétáltatás közben is gyakrabban szenvednek balesetet az idősebb állattartók. A megkérdezettek 6 százaléka vallotta be, hogy esett már el a háziállata miatt.

Egy háziállat elvesztésének ugyanakkor nagyon komoly pszichológiai hatása lehet, amire nemcsak a gondozóknak, hanem a családtagoknak és a barátoknak is fel kell készülniük, hogy megfelelő lelki támaszt nyújthassanak a gyászolónak.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
hazipatika.hu
Share To:

Post A Comment: