Spirulina alga por kis műanyag mérőedénykében egy kopott asztallapon. A spirulina algát a „szuperételek” kategóriába sorolják, és nem érdemtelenül. Ez a jelző olyan élelmiszereket jelöl, amelyek teli vannak tápanyagokkal, számos enzimet tartalmaznak, magas a klorofilltartalmuk, és összességében bázikus hatást mutatnak a szervezetre. / 9 ok, miért szedjünk naponta spirulinát ~ spirulina, természetes gyógymódok, alternatív gyógyítás, fényörvény, egészség, életmód,

9 ok, miért szedjünk naponta spirulinát
Spirulina alga por kis műanyag mérőedénykében egy kopott asztallapon.
A spirulina algát a „szuperételek” kategóriába sorolják, és nem érdemtelenül. Ez a jelző olyan élelmiszereket jelöl, amelyek teli vannak tápanyagokkal, számos enzimet tartalmaznak, magas a klorofilltartalmuk, és összességében bázikus hatást mutatnak a szervezetre. Mindezeknek a feltételeknek megfelel a spirulina alga, így máris sejthetjük sokoldalú pozitív hatásait a szervezetre nézve.

A spirulina aktiválja az öngyógyító erőket

A spirulina tápanyag-összetétele, valamint az egyes tápanyagok magas biohasznosulása révén az alga rendkívül gyorsan és átfogóan ellátja a szervezetet mindazzal, amire szüksége van. Az alga rendszeres fogyasztása újra aktiválja a szervezet öngyógyító erőit. Ezzel magyarázható a spirulina széles körű hatása a legkülönbözőbb megbetegedésekkel kapcsolatban. Alighogy a spirulina ellátta a szervezetet elegendő energiával, mozgósítja a szabályozó rendszereket, és máris kezdődhet a regenerációs folyamat. Ennek során egyáltalán nem játszik szerepet, hogy milyen panaszokban vagy betegségben szenved az érintett, mert a szervezet mindig csak arra törekszik, hogy a lehető leggyorsabban újra egyensúlyba kerüljön. Miért is együnk spirulinát?

1. A spirulina hat a fertőzések ellen

A spirulina beszedése után jelentősen megnő a makrofágok (falósejtek) aktivitása. Ilyen módon a spirulina alga támogatja az immunrendszert mindenféle fertőzés leküzdésében.

2. A spirulina véd a vírusoktól

A spirulinában lévő káliumsók megakadályozzák a vírusok behatolását a sejtekbe, mivel azok a sókhoz ragadnak. Ebben a helyzetben könnyű zsákmányul szolgálnak az immunrendszer védősejtjei számára.

3. A spirulina képes csökkenteni az allergiás reakciókat

Nagy dózisban a spirulina akár erős allergiáknál is jelentősen hozzájárulhat az allergiás tünetek csökkentéséhez, mivel olyan anyagokat tartalmaz, amelyek gátolják a hisztamin kibocsátását.

4. A spirulina javítja a vérértékeket

Napi 2 gramm spirulina képes csökkenteni a vércukor koncentrációját. Az alga szedésével csökken az összkoleszterin szintje és a magas vérnyomás kockázata is.

5. A spirulina gyulladásgátló hatású

Erős antioxidatív tulajdonságával a spirulina gátolja az oxidációs folyamatokat, amelyek a sejtfalak károsodásához vezetnek. A sérült sejtfalak gyulladásos folyamatokat váltanak ki. Jó tudni, hogy nagyon sok betegség kialakulása ezekre a megelőző gyulladásos folyamatokra vezethető vissza.

6. A spirulina nagy mennyiségű klorofill forrása

Az éltető klorofill az algákban általánosságban nagy mennyiségben van jelen – így a spirulinában is. Mivel kémiai felépítését tekintve szinte azonos a mi hemoglobinunkkal, a klorofillt „zöld vérnek” is nevezik. A hemoglobin létfontosságú feladatokat lát el a szervezetben.

7. A klorofillnak rákellenes hatása van

Ennek az algának a fogyasztása történhet rákmegelőzés vagy kiegészítő terápia keretében is, mert a klorofillnek – sok más egészségre gyakorolt pozitív tulajdonsága mellett – rákellenes hatását is bizonyították. A klorofill blokkol bizonyos enzim-komplexeket, amelyek sejtváltozást váltanak ki, és így kontrollálatlan sejtnövekedéshez vezetnek. Ez a rákos megbetegedés kezdete.

8. A spirulina lassítja az öregedési folyamatot

A spirulina algában lévő nagy mennyiségű klorofill stimulálja a vörösvértestek termelődését is. Minél több vörösvértest van jelen, annál több oxigén szállítódik a testi sejtekbe. Minél jobb a sejtek oxigénellátása, annál erősebben serkentődik az anyagcsere, és annál jobban működik a sejtlégzés. Ezek a faktorok biztosítják minden egyes testi sejt egészségének megőrzését, és elősegítik a meggyengült sejtek regenerációját. Összességében a szervezetben lévő megfelelő klorofillszint megnöveli az összes sejt élettartamát, így mind a fizikai, mind a pszichikai öregedés lelassul.

9. A spirulina javítja az agyteljesítményt

Az alga kitűnő szer hangulatfokozásra, az emlékezőképesség javítására és idegnyugtatásra. Hatóanyagai támogatják az agyi aktivitást, így a szellemi kimerültség és a koncentrációs zavarok rendszeres spirulinaszedéssel érezhetően csökkennek. Ez a hatása a spirulinát gyermekek és fiatalok számára is ideális étrend-kiegészítővé teszi.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!gyogyszernelkul.com
Share To:

Post A Comment: