Az ördögharaptafű nemcsak Európában, hanem Ázsiában is honos, de ma már szerte a világon sokfelé megtalálható. Hazánkban lápréteken találkozhatunk vele, azonban nem biztos, hogy rögtön felismerjük, mivel a virágok, mielőtt kinyílnak, zöldes színűek, vagyis az egész növény gyomnövényként hat. / Az ördögharaptafű hatásai ~ alternatív gyógyítás, egészség, életmód, fényörvény, gyógyítás, gyógynövények, hírek, természetes gyógymódok,

Az ördögharaptafű hatásai
Az ördögharaptafű nemcsak Európában, hanem Ázsiában is honos, de ma már szerte a világon sokfelé megtalálható. Hazánkban lápréteken találkozhatunk vele, azonban nem biztos, hogy rögtön felismerjük, mivel a virágok, mielőtt kinyílnak, zöldes színűek, vagyis az egész növény gyomnövényként hat. Azonban amikor a virágok elkezdik bontogatni a szirmaikat, akkor kék színben tündökölnek, majd a porzók rózsaszínre, pirosasra színezik azokat.

Gyógyászati célokra a friss hajtásokat lehetséges felhasználni, amelyek meglehetősen gazdagok hatóanyagokban, mint például szaponinok, iridoidok, flavonoidok és cseranyagok. A hajtásból készült főzet bevethető asztma és légcsőhurut esetén, de kiválóan képes a köhögést is csillapítani. A gyógynövény köptető hatással is rendelkezik. A főzet nagyszerűen orvosolja a gyomor-, illetve a bélfekélyt és az aranyeres problémákat.

Napjainkban a szakemberek szintén a fent említett problémákra javasolják ennek a gyógynövénynek a használatát, de tanácsolják még emésztési gondokra is. Kutatásokat is végeztek a gyógynövénnyel. A vizsgálatok során megállapították, hogy az ördögharaptafű olyan vegyületet – alantolaktont – tartalmaz, amely a belekben tanyázó parazitákat, gombákat és baktériumokat is képes elpusztítani. Akiknek magas a vérnyomásuk, a kezelőorvossal konzultálva kipróbálhatják ezt a gyógynövényt, mivel csökkenti a vérnyomást. Az ördögharaptafüvet használhatjuk még menstruációs problémákra, de egyes bőrbetegségeket is orvosolni képes.

A gyógynövény fogyasztása nem javasolt áldott állapotban lévő hölgyeknek, szoptató kismamáknak és cukorbetegségben szenvedő egyéneknek.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!gyogyszernelkul.com
Share To:

Post A Comment: