Az indiánok összhangban éltek az őket körülvevő természettel, tisztelték és becsülték az állatokat- és sok hasonlatosságot fedeztek fel az emberi és állati tulajdonságokban. Így a törzs tagjai úgy hitték, hogy az állatok tanulmányozásával önismeretüket is erősíthetik. Megfigyelték, milyen túlélési eszközöket használnak a vadak, és igyekeztek ezeket a képességeket önmagukban is kifejleszteni, vagy erősíteni, hogy a tiszteletben tartott állathoz váljanak hasonlóvá. / 9 totem állat és szimbolikájuk ~ szimbólumok, totemállatok, állat szimbolika, állat szimbólumok, fényörvény, spiritualitás, hírek,

9 totem állat és szimbolikájuk
Az indiánok összhangban éltek az őket körülvevő természettel, tisztelték és becsülték az állatokat- és sok hasonlatosságot fedeztek fel az emberi és állati tulajdonságokban.
Így a törzs tagjai úgy hitték, hogy az állatok tanulmányozásával önismeretüket is erősíthetik. Megfigyelték, milyen túlélési eszközöket használnak a vadak, és igyekeztek ezeket a képességeket önmagukban is kifejleszteni, vagy erősíteni, hogy a tiszteletben tartott állathoz váljanak  hasonlóvá. Különböző varázslatok segítségével hívták magukhoz a segítő állatszellemeket, hogy adjanak nekik erőt a vadászathoz, vagy tanácsot fontos döntések előtt.

– A sámánok szerint minden megszülető gyermekhez egy állati formában megjelenő éteri lény (a keresztény hit őrangyala) szegődik kísérőül. Ő lesz a védőszelleme, totemállata, aki egész életében vele marad. Ő kísérnek minket végig spirituális fejlődésünk útján, figyelmeztetnek, ha veszély közeleg, jelzik, ha változás várható az életünkben.

– Az állat, amelyet valamiért nagyon közel áll hozzánk, megtestesíti azt a tulajdonságot, amit a legfontosabbnak érzünk egy emberben, amit a legjobban szeretnénk kibontakoztatni önmagunkban. Fontos tanulnivalóra hívja fel a figyelmünket. Az az állat, amitől rettegünk, vagy álmunkban ijesztget, a kísérő totem. Tőlük azt kell megtanulnunk, mely – sokszor mélyen elfojtott – félelmeinkkel kell szembenéznünk- ezt is az állat tulajdonságai alapján tudjuk meghatározni. A ránk támadó állat azt „teszteli”- hogy képesek vagyunk-e élni a születésünkkor kapott, és bennünk élő erővel, képesek vagyunk-e kiállni magunkért, és szembenézni a veszéllyel, kihívással.  Akinek több különböző lecke jutott erre az életre, több kísérő szelleme is lehet.

– Ha az utcán váratlanul a közvetlen közelünkben felbukkan egy állat, annak jelentősége van. Ha madár száll a padra, amin ülünk, vagy a lábunk előtt jelenik meg, és a közelünkben marad, míg mi ott vagyunk, valamilyen üzenetet hozott nekünk. Megfejthetjük, mi az üzenet, ha ismerjük az állatok szimbolikáját.

– A totemállat, és kísérőtotem meghatározása: Át kell gondolnunk, melyik állat áll hozzánk a legközelebb, milyen állat bőrében születnénk újra szívesen, melyiktől félünk, melyik visszatérő szereplője az álmainknak, nappali álmodozásainknak. Nem minden esetben kedvenc állatunk a totemünk- sokszor pont az, amelyikről véletlen sem gondolnánk -, de mindenképp érdemes ismernünk, mit szimbolizál, mert ezáltal sokat tanulhatunk magunkról. Általában az álmainkban gyakran megjelenő állat a totemünk. Ha szeretnénk vele kapcsolatba lépni, egyszerűen nappali „álmodozás” keretében hívjuk meg magunkhoz. Képzeljük magunkat valahová a természetbe, ahol rajtunk kívül senki sincs. Koncentráljunk a kívánságra, hogy szeretnénk látni totemállatunkat, és várjuk, mi jön ki a fák közül. Ha valaki retteg a kígyóktól, és mégis egy kígyót lát közeledni, felfedezheti, hogy amitől a legjobban retteg, valójában egy ki nem bontakoztatott képesség, meg nem élt szerep, meg nem tanult lecke- de mindenkép baráti, és jó szándékú a képviselője.

Totem állatok és szimbolikájuk


Akár szeretjük őket, akár félünk tőlük- ha tudjuk, mit szimbolizálnak, megérthetjük, mire akarnak tanítani minket. Ha ellenérzést keltenek bennünk, olyan tulajdonságok hiányát jelzik, melyektől elzárkózunk, melyeket titkon irigylünk másokban, melyeknek híján vagyunk, pedig fontosak a harmonikus személyiség megteremtéséhez.


9 totem állat és szimbolikájuk
Macska: Ez a totem képviseli a szabadságnak, az ösztönöknek, érzékiségnek, vágyaknak tiszteletét, és szeretetét. Simulékonyság, alkalmazkodó készség jellemzi. A titkok, megérzések, ösztönök, vágyak szimbóluma is, a befogadókészség, intuíciók, az egyedüllét élvezetének fontosságára emlékeztet. És arra, hogy a legkilátástalanabb helyzetekből is van kiút, mert a belső erőknek köszönhetően képesek vagyunk új életet kezdeni, bármi is történjen.


9 totem állat és szimbolikájuk
Kutya:  Akinek a kutya a toteme, lényében hordja a család és barátok iránti odaadást. Számára a jó szó létszükséglet, visszajelzés, figyelem nélkül nem tud meglenni. Vigyáznia kell, hogy az emberek ne éljenek vissza a jó szívével. A kutya emlékeztet, hogy legyünk hűek magunkhoz, álljunk ki az igazunkért. Eszünkbe vési, hogy tiszteljük és értékeljük magunkat, mert másoktól is csak úgy várhatjuk el a tiszteletet.

9 totem állat és szimbolikájuk
Ló: A szabadság és az akaraterő szimbóluma. A Ló szívesen vált irányt, hogy kiélvezze a saját szabadságát, és felfedezze erejét.
Gyakran barátságos, és igazi kalandor. Ha szorult helyzetben érzi magát, könnyen tovább áll. Nagyon könnyen ráhangolódik a környezetében levők érzelmeire, és átveszi azokat. A Ló totem arra tanít, hogy az életben sokszor kell irányt változtatni, de abban is segít, hogy ne kételkedjünk a választandó út helyességében, hogy könnyebben tudjunk dönteni. Ha felbukkan életünkben, a váltás helyes irányát akarja megmutatni, és hogy ne akarjunk elszaladni a problémák elől.


9 totem állat és szimbolikájuk
Bagoly: Átlátni a sötétségen- tisztán látni, ami van. Ez a totem segíti gazdáját, hogy úgy lássa az embereket és helyzeteket, amilyenek azok valójában. Segít, hogy a lényeges részletek ne kerüljék el a figyelmünket, és messziről meglássuk, ha valaki be akar csapni, meg akar téveszteni. Mivel bagoly a zárkózottság, elkülönülés, introvertáltság jelképe is, érdemes a bagoly totem gazdájának elgondolkodnia, nem zárta-e el magától túlságosan is a külvilágot,  nehogy az egyedüllét egy idő után magánnyá váljon.
Rágcsálók- Egér: Az Egér verhetetlen a rejtőzködésben, ereje a csendességében rejlik. Roppant kíváncsi természet. E totem gazdája szeret mindent alaposan megvizsgálni, nagy figyelmet szentelve a részleteknek. Alaposan átrágja a dolgokat, sokat vacillál, hajlamos a rágódásra, aggódásra. Rossz esetben túlbonyolítja a saját életét, és elvész a részletekben. A legegyszerűbb feladat is körülményessé és lehetetlenné válhat számára. Ezért vigyáznia kell, hogy ne vesszen el a részletekben.


9 totem állat és szimbolikájuk
Pók: Hálója az egyén, és a világ jelképe egyben: az egyén áll élete középpontjában, ismeretlen erőkkel körülvéve, rengeteg úttal és választással, amik gyakran veszélyesek, és előre nem láthatóak, de tanulmányozhatóak, és járhatóakká tehetőek. A Pók védelme alatt álló ember képes a koncentráltságra, megtalálni saját erőközpontját, és erős védőhálót építeni ki maga köré kapcsolatokból. A család, az otthon, a teremtés, és alkotás a lételemük. Vigyázniuk kell arra, hogy visszahúzódó, és néha ridegnek ható viselkedésük ne riassza el tőlük lehetséges társukat.

9 totem állat és szimbolikájuk
Elefánt: Az elefánt a bölcsesség, intelligencia, beleérző képesség, erő, hosszú élet és az állhatatosság szimbóluma. Az ókori Rómában Merkúr, a kereskedők és az írók istenének állata volt. A fenti témák lehetnek fontosak számunkra, ha totemállatként egy elefánt nyilvánul meg nekünk.

9 totem állat és szimbolikájuk
Farkas: Ez a totem a családhoz, elvekhez, és hithez való hűség szimbóluma. Erősen ragaszkodnak a hagyományokhoz, nem tűrik, hogy betörjenek személyes szférájukba. Védik a területüket, az övéiket. A Farkas kiváló jellemismerő, mesteri megfigyelő, és tanár. A farkas szellemek mutatják az irányt a szellemi világosság felé. Igazi csapatjátékos, aki szereti megosztani mindenét szeretteivel, egyedül elveszettnek érezné magát.  Figyelmeztet, hogy a makacsság, hajlíthatatlan vaskalaposság, és a hagyományokhoz való túlzott ragaszkodás elszigetelődéshez vezethet.


9 totem állat és szimbolikájuk
Kígyó: Alig van olyan állat, amelyet olyan hibásan értelmeznének, mint a kígyót. Mint a talán legösszetettebb és legősibb állatszimbólum, a következő témák értelmezéséhez adhat segítséget: életerő, teremtő erő, átváltozás, születés, élet, halál, újjászületés, gyógyulás, termékenység, szexualitás és nem utolsósorban bölcsesség. Az újjászületést, a feltámadást, a beavatottságot és a bölcsességet jelképezte az ősi kultúrákban. A kígyó gyors és igen mozgékony, gyakran ábrázolták titkos tanok tudójaként, különleges kincsek őrzőjeként, így aki totemének választja annak csodás változások mennek végbe életében, ráadásul mindez nagyon gyorsan történik és könnyen felismeri majd ennek jeleit.

9 totem állat és szimbolikájuk
Medve: Ez a totem erőt ad, gyakorlatiasságra tanít, és arra, hogy az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal- és néha muszáj befelé fordulni, hogy az ember önmagára találjon, erőre kapjon. A Medve totem gazdája nem hoz elhamarkodott döntéseket, inkább megvizsgálja a helyzetet minden oldalról, mielőtt döntene. Sok feltaláló és tudós áll a befolyása alatt. Bár szeretik a jó ételeket, a kényelmet, pihenést, keményen meg tudnak dolgozni a betevőért, és alkalmazkodnak a legnehezebb körülményekhez is. Bátor harcosok, különösen, amikor az otthonukat, és gyermekeiket védelmezik. Bár alapvetően lassan mozog, végzetes sebességgel, és felülmúlhatatlan erővel tud támadni, ha provokálják, vagy családját fenyegetik. Negatív oldala, és figyelmeztetése, hogy kimeríthetetlen erejének tudatában a Medve totem gazdája hajlamos lehet a zsarnokságra.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!szoljon.hu
Share To:

Post A Comment: