Meteor robbanhatott fel az égen Kuba nyugati része fölött pénteken – tudatták a helyi hatóságok, miután turisták és helyiek egyaránt az égbolton átsuhanó fénycsóváról és robbanásról számoltak be. A robbanást megelőzően többen jelentették Floridában, hogy meteort láttak Kuba irányába haladni. / Meteorit csapódhatott be egy kubai városba ~ meteorfigyelő, világ, érdekességek, csillagászat, fényörvény,

Meteorit csapódhatott be egy kubai városba

Meteor robbanhatott fel az égen Kuba nyugati része fölött pénteken – tudatták a helyi hatóságok, miután turisták és helyiek egyaránt az égbolton átsuhanó fénycsóváról és robbanásról számoltak be. A robbanást megelőzően többen jelentették Floridában, hogy meteort láttak Kuba irányába haladni.

Meteorit csapódhatott be egy kubai városba

A helyiek elmondása szerint a Vinales környékén látott fénycsík és detonáció után fekete por és kődarabok hullottak az égből, de személyi sérülés nem történt. A kubai állami média tagadta azokat a találgatásokat, miszerint repülőgép-szerencsétlenség történt.

Meteorit csapódhatott be egy kubai városba


„Természetes, fizikai jelenségről van szó” – hangoztatta az állami média. A Geofizikai és Csillagászati Intézet szakértői vizsgálják, hogy mi történt. 

Elba Rosa Pérez Montoya kubai tudományos technológiai és környezetvédelmi miniszter azt közölte: geofizikusok, asztronómusok dolgoznak a Pinar del Río tartománybeli Vinalesben, ahol a meteorit becsapódott. Hozzátette, hogy hasonló jelenséget tanulmányoznak a fővárostól, Havannától keletre fekvő Matanzas közelében is.

VIDEÓK: 

Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!erdekesvilag.hu
Share To:

Post A Comment: