Meteorit csapódhatott be egy kubai városba - Fényörvény

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. február 7., csütörtök

Meteorit csapódhatott be egy kubai városba

Meteorit csapódhatott be egy kubai városba

Meteor robbanhatott fel az égen Kuba nyugati része fölött pénteken – tudatták a helyi hatóságok, miután turisták és helyiek egyaránt az égbolton átsuhanó fénycsóváról és robbanásról számoltak be. A robbanást megelőzően többen jelentették Floridában, hogy meteort láttak Kuba irányába haladni.

Meteorit csapódhatott be egy kubai városba

A helyiek elmondása szerint a Vinales környékén látott fénycsík és detonáció után fekete por és kődarabok hullottak az égből, de személyi sérülés nem történt. A kubai állami média tagadta azokat a találgatásokat, miszerint repülőgép-szerencsétlenség történt.

Meteorit csapódhatott be egy kubai városba


„Természetes, fizikai jelenségről van szó” – hangoztatta az állami média. A Geofizikai és Csillagászati Intézet szakértői vizsgálják, hogy mi történt. 

Elba Rosa Pérez Montoya kubai tudományos technológiai és környezetvédelmi miniszter azt közölte: geofizikusok, asztronómusok dolgoznak a Pinar del Río tartománybeli Vinalesben, ahol a meteorit becsapódott. Hozzátette, hogy hasonló jelenséget tanulmányoznak a fővárostól, Havannától keletre fekvő Matanzas közelében is.

VIDEÓK: 

Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!erdekesvilag.hu