Ideje pozitív irányba terelnünk gondolkodásunkat és beszédünket, ha jó eredményeket szeretnénk fölmutatni. Hajlandó vagy belső monológodat pozitív megerősítésekké alakítani? Ne feledd, valahányszor felötlik benned egy gondolat, s valahányszor kimondasz egy szót, mindig megerősítesz valamit. A megerősítés a kiindulópont. Ez nyit utat a változásnak. Legelőször szándékunkról tájékoztatjuk tudatalattinkat.../ Hogyan teremthetsz vagy szabadulhatsz meg egyes dolgoktól? A megerősítések igenis használnak! ~ Louise L. Hay, fényörvény, hírek, spiritualitás, megerősítések, pozitív megerősítések, spirituális tanítások, gondolat teremtő ereje,

Hogyan teremthetsz vagy szabadulhatsz meg egyes dolgoktól? A megerősítések igenis használnak!

A megerősítések igenis használnak


Ideje pozitív irányba terelnünk gondolkodásunkat és beszédünket, ha jó eredményeket szeretnénk fölmutatni. Hajlandó vagy belső monológodat pozitív megerősítésekké alakítani?
Ne feledd, valahányszor felötlik benned egy gondolat, s valahányszor kimondasz egy szót, mindig megerősítesz valamit. A megerősítés a kiindulópont. Ez nyit utat a változásnak. Legelőször szándékunkról tájékoztatjuk tudatalattinkat: 
„Vállalom a felelősséget. Tudom, valamit mindig tehetek a változás érdekében." 
Amikor megerősítésről beszélek, a mondatok és szavak tudatos megválasztását értem ezalatt, melynek eredményeképpen vagy kiküszöbölünk egy hibát életünkből, vagy egy új dolog megszületésénél bábáskodunk. Ha kijelentjük: „Soha többé nem akarok beteg lenni", a tudatalatti ezt így értelmezi, akarok beteg lenni. Világosan kell megfogalmaznunk amit akarunk. Tehát az előző mondatnak így kell hangoznia: „Remekül érzem magam. Sugárzik belőlem az egészség." A tudatalatti nagyon lényegre törő. Nem ismer stratégiákat és terelőutakat. Amit hall, aszerint cselekszik. Ha így nyilatkozunk az autónkról: „Utálom ezt a kocsit", tudatalattink nem juttat szép új autóhoz, mert nem érti, mit akarunk. Még ha új autóra teszünk is szert, hamarosan meg fogjuk gyűlölni, mivel ezt mondtuk róla azelőtt. Tudatalattink elejtett megjegyzésünket parancsként értelmezi. Ne arról beszéljünk, mit nem akarunk, azt fogalmazzuk meg pontosan, amire törekszünk : „Gyönyörű új autóm van, amely minden igényemet kielégíti." Ha van valami az életünkben, amit teljes szívünkből utálunk, a leggyorsabban úgy szabadulhatunk meg tőle, ha szeretettel tekintünk rá. „Szeretettel áldalak, föloldalak és elbocsátalak. "Ezt a módszert emberekre, helyzetekre,  tárgyakra és lakóhelyünkre egyaránt alkalmazhatjuk. Kipróbálhatjuk olyan szokáson is, amelyről szeretnénk lemondani, talán beválik. Egy férfi betegem valamennyi elszívott cigarettájához így szólt: „Szeretettel áldalak, és elbocsátalak életemből". Néhány nap elteltével lényegesen kevesebbet szívott, s pár hét alatt teljesen leszokott a dohányzásról.

Megérdemled a jót


Gondolkozz el egy percre. Mi az, amit most teljes szívedből akarsz? Mit vársz életed e napjától? Gondold át alaposan, majd mondd ki hangosan is: „örömmel elfogadom (ide helyettesítsd be, amit akarsz)." úgy vélem, ez az a terület, ahol leginkább elakadunk. Fixa ideánk, hogy nem érdemeljük meg, amit szeretnénk. Tetteink hatékonysága attól függ, mire tartjuk magunkat érdemesnek. Érdemtelenségünk tudata kora gyermekkori üzenetekből táplálkozik. Ismétlem, ne higgyük azt, hogy nem változtathatunk, bedőlve a régi üzeneteknek. Az emberek nemegyszer csalódottan fordulnak
hozzám: „Louise, a megerősítések nem használnak." Pedig a hiba nem a megerősítésekben van. Azért
nem szabadulunk gondjainktól, mert nem hisszük, hogy megérdemeljük a jót. Ha meg akarod figyelni, tényleg elhiszed-e, hogy megérdemelsz valamit, mondj egy megerősítést, s vizsgáld meg a gondolatokat, amelyek fölmerülnek benned eközben. Majd írd le azokat, mert ha papíron is látod őket, könnyebben megragadod lényegüket. Az egyetlen dolog, amely visszatarthat méltóságod gyakorlásától, önmagad szeretetétől, vagy bármi mástól, egy másik ember nézete vagy véleménye, amelyet maradéktalanul elfogadsz. Ha kételkedünk abban, hogy megérdemeljük a jót, mindig megtaláljuk a módját, hogy ezt be is bizonyítsuk. Fölfordulást teremtünk magunk körül, elvesztjük dolgainkat, fájdalmat okozunk magunknak, vagy testünkkel adódnak bajok: elesünk, esetleg balesetet szenvedünk. Ideje elhinnünk, hogy megérdemeljük mindazt a jót, amit az élet számunkra tartogat.
Ahhoz, hogy átprogramozhasd hibás vagy destruktív  nézeteidet, és életedben létrehozhasd az újat, mire kéne először is gondolnod? Mi lenne az az építőkő, az a szilárd alap, amelyre támaszkodhatnál? Mi az, amit feltétlenül tudnod kéne? Hinni? Elfogadni?

Íme néhány jó gondolat, amellyel indíthatsz:
• „Értékes vagyok."
• „Érdemes vagyok."
• „Szeretem önmagamat."
• „Mindent megteszek, hogy elégedett legyek."

Ezek a kijelentések adják hitrendszerünk kikezdhetetlen magját, amely köré mindig építhetünk. Legyenek ezek az eszmék további megerősítéseink irányadói, hogy maradéktalanul elérhessük, amit akarunk. Bárhol tartok előadást, valaki mindig odajön hozzám a program végeztével, vagy ír egy levelet, hogy elújságolja, meggyógyult, amíg a teremben tartózkodott. Ez olykor csekély apróság, máskor egész komoly. A minap azzal állt elém egy asszony, hogy a mellében lévő daganat a szó szoros értelmében fölszívódott az előadás alatt. Az ott elhangzottak hatására úgy döntött, hogy elengedi. Ez érzékletes példája annak, mekkora erővel bírunk valójában. Amikor nem állunk készen valami föladására, amikor makacsul ragaszkodunk valamihez, mert így kényelmesebb, bármit teszünk is, nem fog használni. Ugyanakkor, amennyiben hajlandók vagyunk azt föladni, miként ez az asszony tette, bámulatos, hogy még egy jelentéktelen eseményből is erőt meríthetünk. Ha van egy rossz szokásod, amelyről ez idáig nem tudtál lemondani, kérdezd meg magadtól, mennyiben szolgál az téged. Mit nyersz vele? Ha nem kapsz választ, kérdezz másként: „Ha megszabadulnék ettől a szokásomtól, mi történne?" A válasz gyakran ez: „Az életem  elviselhetőbbé válna." Ez a dolog is arra vezethető vissza, hogy hitünk szerint nem érdemlünk jobb sorsot, mint a mostani.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Louise L.Hay: Az erő benned van
Share To:

Post A Comment: