Szokatlan tetemre, egy elpusztult hosszúszárnyú bálna maradványára bukkant egy brazil környezetvédő csoport az Amazonas torkolatánál, lényegében véletlenül: a kutatók azt állítják, a tetemből lakmározó madarakat követték, így bukkantak rá. / Bálnát találtak az amazonasi esőerdőben, senki sem érti, hogy került oda ~ érdekességek, világ, különös, fényörvény, hírek, tudomány,

Bálnát találtak az amazonasi esőerdőben, senki sem érti, hogy került oda

Szokatlan tetemre, egy elpusztult hosszúszárnyú bálna maradványára bukkant egy brazil környezetvédő csoport az Amazonas torkolatánál, lényegében véletlenül: a kutatók azt állítják, a tetemből lakmározó madarakat követték, így bukkantak rá.

Bár az amazonasi esőerdők élővilága rendkívül gazdag, bálnák mégsem élnek arrafelé. Egy brazil kutatócsoport tagjai, a Bicho D’água azonban most mégis egy ilyen emlős tetemére bukkant az Amazonas torkolatánál – írja az Independent.

Bálnát találtak az amazonasi esőerdőben, senki sem érti, hogy került oda

A 10 tonnás és mintegy 11 méteres hosszúszárnyú bálna maradványára egy szerencsés véletlen folytán találtak rá a szakemberek: egyszerűen követték az abból lakmározó madarak útját, amelyek elvezették őket az elpusztult állathoz.
Bálnát találtak az amazonasi esőerdőben, senki sem érti, hogy került oda

A már foszlásnak indult, nagyjából egyéves emlős tetemét a dús aljnövényzetben fedezték fel, ami csak még rejtélyesebbé teszi az ügyet. Az első elméletek szerint a bálna valahogyan a folyóba sodródhatott, azt azonban nem értik, miként juthatott ilyen mélyen az erdőbe. Ehhez feltehetően az árapály jelenségnek is köze lehet, de biztosat csak később lehet mondani.A kutatók szerint a púpos bálnának is nevezett faj egyedei alkalmanként a brazil partoknál is feltűnnek, ez viszont az év ezen időszakában egyáltalán nem jellemző. Mindezek alapján azt valószínűsítik, hogy az egyed elszakadt a többi bálnától, és végül itt kötött ki.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!hvg.hu
Share To:

Post A Comment: