Ülj le, helyezkedj el kényelmesen, és csukd be a szemed. Kezdd el megfigyelni a gondolataidat. Egyszerűen csak kövesd őket, akármerre kalandoznak is. Csak figyeld, ahogy jönnek-mennek. Amikor már 5-10 másodperce figyeled őket, tegyél fel magadnak egy kérdést, majd nagyon figyelj, hogy mi történik rögtön ezután. / Spirituális gyakorlatok: Gondolatmegállító gyakorlat ~ spirituális gyakorlatok, spiritualitás, fényörvény, kvantumszinkronizáció, gondolatok, spirituális tanítások,

Spirituális gyakorlatok: Gondolatmegállító gyakorlat
Ülj le, helyezkedj el kényelmesen, és csukd be a szemed. Kezdd el megfigyelni a gondolataidat. Egyszerűen csak kövesd őket, akármerre kalandoznak is. Csak figyeld, ahogy jönnek-mennek. Amikor már 5-10 másodperce figyeled őket, tegyél fel magadnak egy kérdést, majd nagyon figyelj, hogy mi történik rögtön ezután. 
A kérdés így hangzik: Honnan fog előbukkanni a következő gondolatom? Nos, mi történt? Rövid szünet állt be a gondolkodásodban, miközben a következő gondolatra vártál? Észrevetted, hogy volt egy kis szünet, valamiféle hézag a kérdés és a következő gondolat között? Jó, akkor most olvasd el megint az utasításokat, és végezd el újra a gyakorlatot! 
Ugye most is észrevetted, hogy a gondolataid kis ideig tétováztak - egy rövid szünet állt be a gondolataid között? Ha jól figyeltél, miután feltetted a kérdést, akkor észre kellett venned, hogy az elméd mintha arra várt volna, hogy történjék valami. Eckhart Tolle, A most hatalma című könyv szerzője azt írja, olyan ez, mint amikor a macska az egérlyukat vigyázza. Éber voltál és vártál, de a hézagban nem volt egyetlen gondolat sem. Talán azt hallottad, hogy több évnyi fáradságos gyakorlásra van szükségünk ahhoz, hogy megtisztítsuk az elménket a gondolatoktól - de lám, neked ez pár pillanat alatt sikerült. Arra kérlek, hogy végezd el még egyszer ezt a gyakorlatot!
Csináld 2-3 percig, és közben 15 másodpercenként tedd fel magadnak az eredeti kérdést, vagy helyettesítsd effélékkel: Milyen színű lesz a következő gondolatom? Milyen illatú lesz a következő gondolatom? Nem maga a kérdés fontos, hanem az, hogy odafigyelj rá. Figyeld a rést, amikor ott van; keresd, amikor nincs. A figyelem feltárja a rést, a gondolataid közti üres teret. Ez a rés a gondolatok forrása. Lehet, hogy nem maradandó dolog, de érzékelheted. Amint tudatosítod magadban ezt a gondolati szünetet, máris elkezdi kifejteni csodálatos hatását. Most csukd be a szemed, és végezd a gyakorlatot 2-3 percen át! Érzed, hogy a tested kissé ellazult? A gondolataid csendesebbek? Érzed a nyugalmat vagy a békét? Hogyan történt ez? Mindössze annyit tettél, hogy megfigyelted a gondolatok közti rést, tested pedig automatikusan, erőlködés nélkül ellazult, elméd nyugodtabb lett. Ez történik akkor, amikor az elme csendesebb szintjein kezdesz működni és élni. Test és elme szoros kapcsolatban áll egymással, és amikor az elme abbahagyja a heves gondolkodást,
a testnek alkalma nyílik rá, hogy kissé ellazuljon és megpihenjen. Azt már tudod, hogyan tedd a tested feszültté és merevvé: csak stresszelned kell. A nyak- és vállmerevség, a fejfájás, az emésztési problémák, a székrekedés és a magas vérnyomás mind olyan egészségügyi problémák, amelyek a zavaros, menekülni vágyó elméből fakadnak. Most már azonban azt is tudod, hogyan küzdj meg három perc alatt a mentális/érzelmi/ fizikai stresszel. Figyelemre méltó, nem igaz?
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Frank J.Kinslow: Kvantumszinkronizáció
Share To:

Post A Comment: