Az élet tele van csodával és megmagyarázhatatlan, misztikus esetekkel. Ilyen különös véletlen egybeeséseknek tűnik ez a 10 történelmi eset is, amely még a szkeptikusokat is komolyan elgondolkodtatja, hogy a világ talán nem pusztán annyiból áll, mint amit a két szemünkkel láthatunk és érzékelhetünk. / 10 rejtélyes történelmi egybeesés ~ rejtélyek, titkok, szinkronicitás, egybeesések, fényörvény, hírek,

10 rejtélyes történelmi egybeesés
Az élet tele van csodával és megmagyarázhatatlan, misztikus esetekkel. Ilyen különös véletlen egybeeséseknek tűnik ez a 10 történelmi eset is, amely még a szkeptikusokat is komolyan elgondolkodtatja, hogy a világ talán nem pusztán annyiból áll, mint amit a két szemünkkel láthatunk és érzékelhetünk.


Olympic, Titanic és Britannic


Olympic, Titanic és Britannic

1907-ben a White Star Line 3 hasonló hajót építtetett, és mindegyiknek hasonló sorsa volt. A Britannic felrobbant egy aknán, a Titanic ütközött egy jégheggyel, és az Olympic, a legszerencsésebb a három hajó közül, mert egy másik hajóval ütközött, de nem süllyedt el teljesen.


Miss ElsüllyeszthetetlenMiss Elsüllyeszthetetlen
Violet Jessop története biztosan megérne egy filmet, aki az előbb említett mindhárom hajón szolgált, mint hajós stewardess és a mind a három balesetet túlélte. Először az Olympic-en, ahol senki sem sérült meg, majd a Titanic-on, ahol Violet egy mentőcsónakba került, végül a Britannic-on, amiről le kellett ugrania a vízbe és bár beverte a fejét, de utána hamar rendbe jött.


Mark Twain és a Halley üstökös


Mark Twain és a Halley üstökös

Mark Twain 1835-ben született, amikor a Halley üstökös nagyon közel járt a Naphoz és szabad szemmel is jól látható volt. Az író kijelentette, hogy akkor fog meghalni, amikor az üstökös ismét megjelenik az égben, és 1910-ben meg is történt.


Ferenc Ferdinánd főherceg autógyártója


Ferenc Ferdinánd főherceg autógyártója

Az I. világháború hivatalos oka Ferenc Ferdinánd, az Ausztriai-Este főherceg meggyilkolása volt, 1914-ben Szarajevóban. A főherceget és a feleségét egy olyan autóban lőtték le, amelynek rendszámát (A III-118) a háború végének dátumára utalhatott egyesek szerint: 1918. november 11-én (11.11.18)

Az első és az utolsó brit katona az első világháborúban meghal


Az első és az utolsó brit katona az első világháborúban meghal

John Parr volt az első brit katona, aki meghalt az első világháborúban és a George Ellison az utolsó. Ugyanazon a temetőben pihennek egymással szemben.


Dennis, a komisz képregényekDennis, a komisz képregények
1951. március 17-én az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok művészei kiadták a Dennis, a komisz képregényt. A furcsa az benne, hogy egymástól függetlenül készültek. Az összetévesztés elkerülése érdekében a brit verzió Dennis és Gnasher néven kezdte el meg értékesítését. Mindkét képregény még mindig megjelenik, de az amerikai verzió annyira népszerű volt, hogy még film adaptációt is kapott.James Dean “átkozott” Porsche-ja


James Dean “átkozott” Porsche-ja

Egy 550 Spyder Porsche vezetett James Dean a halálához. Nem véletlenül nevezték el Kis Fattyúnak. A  következő tulajdonosa George Barris tervező volt és miközben éppen rakodták ki a szállítás után az újonnan vásárolt autóját, egy mechanikusra esett, akinek mindkét lábát eltört. Aztán a garázs, ahol a kocsit tartották, leégett, és de nem okozott kárt az autóban. Később, a múzeumban, ahol kiállították, a Porsche ismét elszabadult és eltörte egy tinédzser lábát.


A 27-es klub


A 27-es klub


Ez a klub olyan híres zenészekből és színészekből áll, akik 27 évesen haltak meg, és nem mindig nyilvánvaló okokból. Alexandre Levy az első “klubtag”, akit később Jimi Hendrix, Janis Joplin és Jim Morrison követett. Az egyik legfrissebb csatlakozó Anton Yelchin volt, aki 2016-ban halt meg.


Az elválasztott ikrek története


Az elválasztott ikrek története

Az Jim Lewis és Jim Springer ikrek a szülés után szét lettek választva, és különböző örökbefogadó családoknak adták őket. 39 évvel később találkoztak egymással, és mindketten csodálkoztak azon, amikor az életük több momentuma is egyezett:

- Mindkettőnek egy Toy nevű kutyája volt
- Mindketten elvettek egy Linda nevű nőt, majd elváltak, és újra összeházasodtak Betty nevű nőkkel
- Ugyanolyan autókat vezettek, és ugyanazt a márkájú cigarettát szívták
- Mindketten a rendőrségen dolgozták, ugyanazon a tengerparton nyaraltak Floridában, mindketten migrénesek és ugyanúgy rágják a körmüket


Oroszország halhatatlan elnöke?


Oroszország halhatatlan elnöke?

Sokak szerint az orosz vezető jóval hosszabb ideig járja ezt a Földet, mint azt el tudtuk volna képzelni. Valaki megtalálta ezt a két képet, amik az 1920-as és a 1941-es években készültek. Mindkét személy katonai egyenruhában vannak, akik a fiatalabb Vladimir Putyinra hasonlítanak. Talán tényleg halhatatlan, és még legalább egy évszázadon fog uralkodni Oroszországban?

Bónusz: A Simpson "megjósolta" Donald Trump választását az USA elnökeként


A Simpson "megjósolta" Donald Trump választását az USA elnökeként

A Simpson család egyik epizódja 2000-ben egy vicces epizód volt arról, hogy Donald Trump lett az Egyesült Államok elnöke. Amint láthatjuk, a vicc nem volt kevesebb, mint egy előre megtervezett lépés... vagy "prófécia"? 
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
noiportal.hu


Share To:

Post A Comment: