Tükrözheti saját sérülékenységünket, gyenge pontjainkat és a félelmet attól, hogy megbántanak - vajon az álomban hogyan reagálunk a potenciális szenvedésre ahhoz képest, ahogyan nappali életünkben kezeljük konfliktusainkat? / Szimbólumok/Állatszimbólumok: Skorpió ~ állat szimbolika, állat szimbólumok, álomfejtés, ezotéria, fényörvény, hírek, jelképek, rejtélyek, spiritualitás, szimbólumok, titkok, totemállatok,

Szimbólumok/Állatszimbólumok: Skorpió
Tükrözheti saját sérülékenységünket, gyenge pontjainkat és a félelmet attól, hogy megbántanak - vajon az álomban hogyan reagálunk a potenciális szenvedésre ahhoz képest, ahogyan nappali életünkben kezeljük konfliktusainkat?
Mérgező tüskéje miatt hagyományosan az agresszió és a halál jelképe, így szimbolikusan értelmezve az élet aktuálisan kínos, fájdalmas helyzeteire, élményeire utalhat.
A fullánk kifejezhet felfokozott és gyötrő érzéseket, 'szúrós' megjegyzéseket, éles szavakat vagy negatív gondolatokat, amelyek az álom cselekményétől függően tőlünk erednek vagy ellenünk irányulnak.
A pusztító erők és a halálos veszély mellett az újjászületés, a megújulás lehetőségét is felidézi - ahogyan fájdalmas tapasztalataink teret adhatnak személyiségünk új aspektusainak megélésére és a fejlődésre.
Csípéséről azt tartják, hogy amennyire álmunkban képesek vagyunk elviselni, valószínűleg annyira tudunk nappali életünkben megküzdeni jelenlegi problémáinkkal (ugyanakkor mindez természetesen utalhat múltbeli vagy jövőbeli állapotokra is az álom kontextusától függően).

Szimbólumok/Állatszimbólumok: Skorpió

Visszatekeredő fullánkja kapcsán figyelmeztethet önmagunk ellen fordított negatív érzéseinkre - arra a szenvedésre, amit önmagunknak okozunk például örök elégedetlenséggel vagy önváddal.
Önfeláldozó és harcosan védelmező anyaként tartják számon, ezáltal megtestesítheti az anyai ösztönök elemi - és akár félelmetes - erejét.
Végül az álmok szójátékaihoz kapcsolódóan az állat akár egy Skorpió csillagjegyű ismerősünket is képviselheti.

A skorpió a művészet része a folklórban és a szimbolizmusban, a különböző kultúrákban, és mindenhol különböző jelentése van:

A mitológiában a skorpió állat a romboló erő  szimbóluma.

Görög mitológia:  A görög  mitológiában skorpió a mérges életerőt jelentette: Orion, az óriás vadász meg  akarta erőszakolni a király leányát, amiért az megvakította. Ezután  Héphaisztosz tanácsára vezekelő útra kelt, hogy meggyógyuljon, de beleszeretett  Artemisz, a vadászat szűz istennőjébe. Merészségéért annak bátyja, Apollón  életét vette és csillagképként felsugározta az égboltra. 

Egy másik történet úgy szól, hogy amikor a Medusa megölték a Perseus, a vér, hogy kiszivárgott a Medusa nyakából  kígyókká és skorpiókká vélt.

A zsidóság a halál és  a méreg szimbólumának tartja a skorpió állatot.  

Szimbólumok/Állatszimbólumok: SkorpióÓkori Egyiptom: Az ókori Egyiptomban egyaránt féltek tőle és szentként tisztelték.
A skorpiót egyiptomi istennő megtestesülésének tekintették a skorpiót, aki, úgy gondolták,  segít enyhíteni a  szülési fájdalmakat (a nők imádkoztak ezért hozzá). A skorpió, ezért álltalánosan tartós szimbólumává vált az anyai áldozatnak is.
Amikor  Isis elindult megölt férje keresésére, útján skorpió kísérte. 
A skorpió  társa az ősi egyiptomi  istennek,  Sethnek.

A Bibliában a gonoszságot és az árulást  jelképezi.  A középkori kereszténység  hite szerint a skorpió az eretnekség és a sátán szimbóluma, ugyanakkor a  halálé. Európai keresztény kultúránkban Skorpió hava, november, a halottak  hónapja, ekkor van Halottak napja és Mindenszentek napja, amikor áthatja az  embert a komolyság, valamint a mély lelkiség, a túlvilág tudata, mely  vezeklésre készteti az egyént.

Szimbólumok/Állatszimbólumok: Skorpió

Mayák: Az ősi maják kapcsolatbahozzák a skorpiót a műtétekkel.

Mexikó: A skorpió a szimbóluma Durangonak, egy államnak Mexikóban.

Buddhizmus: A skorpió a  tervező harcos szimbóluma, és számos amulett mintaadója Tibetben, és számos más buddhista kultúrában.

Szimbólumok/Állatszimbólumok: Skorpió
Törzsi tetoválások: Sokféle skorpió törzsi tetoválás van. A skorpió népszerű "jelzés" sok különböző kultúrában. A törzsi skorpió tetoválás funkciója az, mint egy amuletté, ezzel megvédve: A skorpiók fullánkjától, gonosz szellemektől és mágiáktól.

A legtágabb értelemben, a skorpió a bátorságot, vagy harci szellemet is jelképezi. Sokszor katonai tetoválásoknál is megtalálható. Ebben az összefüggésben azt jelenti, hogy egy személy részt vesz/vett a harcokban. Skorpió víz jelű, a következő tulajdonságokkal rendelkezik, s így ezeket is szimbolizálja:

Szenvedély
Szándékosság
Nagy érzelmek és érzékenységek
Képzelet és intuitív készség
Érzékiség
Nagy szexuális étvágy
Hűség és odaadás
Méltóság
Kontroll és  manipulatív képesség
Kitartás
Önbizalom
Szexualitás
Árulás
Halál
Egyedüllét
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!mitalmodtal.blog
yzr.blogotirni.com
jellemrajzok
Share To:

Post A Comment: