Mi áll a napmegfigyelő obszervatóriumok rejtélyes bezárása és elnémítása mögött?
Az UFO-vadászokat, és az összeesküvés-elméletek hívőit is izgalomban tartja az USA egyik legnagyobb csillagvizsgálójának, az Új-Mexikói Nemzeti Napmegfigyelő Obszervatóriumnak a rejtélyes evakuálása, bezárása és az FBI által való megszállása…

Az Új-Mexikói obszervatóriumban valójában a Nap változásait tanulmányozzák. A helyet 2018. szeptember 13-án váratlanul teljesen kiürítették, majd az FBI megszállta a helyet.
Az okokat nem közölték még a személyzettel sem. Az obszervatórium weboldala sem árul el sok információt, mindössze annyit tettek ki a netre, hogy a működését előre nem látott körülmények miatt határozatlan időre fel kellett függeszteni. Az FBI szóvivői a sajtó többszöri megkeresésére sem kívánták kommentálni az ügyet. 

Shari Lifson, az AURA szóvivője szerint a Csillagászati ​​Kutatóegyetemek Szövetsége egy biztonsági kérdéssel foglalkozik, és elővigyázatossági okokból, átmenetileg záratták be az intézetet.
A közeli Cloudcroft egyik lakója a helyi sajtónak azt nyilatkozta, senki sem tudja, hogy mi történt. A környéken egyébként egy postahivatalt is kiürítettek nem várt körülmények miatt.

Mi áll a napmegfigyelő obszervatóriumok rejtélyes bezárása és elnémítása mögött?

Később aztán az AURA megszólalt az ügyben, és elárulták, miért volt szükség a meglepő intézkedésre:

"Az AURA egy folyamatban lévő nyomozásban működött együtt a hatóságokkal egy Sacramento Peaken történt bűneset miatt. Az események hatására úgy éreztük, hogy a nyomozás gyanúsítottja közvetlen fenyegetést jelent a személyzet és a környéken élők biztonságára nézve. Emiatt az AURA időlegesen felfüggesztette az üzem működését és a környéken folytatott tudományos tevékenységet."
A munka azóta már újra beindult a csillagvizsgálóban, tehát a fenyegetést valószínűleg már elhárították. A fenti tájékoztatást azért nem tették meg korábban, mert az sértette volna a nyomozás érdekeit.
Az FBI pedig azt nyilatkozta, hogy gyermekpornográfia ügyében nyomoztak, aminek a forrása a megfigyelőközpontban használt IP-címre vezethető vissza.

Persze ezzel szemben az interneten rögtön el is kezdődtek a találgatások, miszerint olyan esemény zajlik az űrben, a Föld és Nap közötti területen, amire pont “ráláttak” volna az obszervatóriumból. Egyes híresztelések szerint nem csak az Új-Mexikói csillagvizsgáló működését állították le, hanem még hat másikét is világszerte (legalábbis olyan szinten, hogy kikapcsolták a kamerájukat). Peruban, Ausztráliában, Spanyolországban, Pennsylvániában és kettőt Hawaii-on, így ezeken a helyeken sem figyelhették az űrt.

Mindeközben az amatőr UFO-vadászok számos furcsa dolgot vettek észre. Egyikük például gyanús objektumokat fedezett fel a Nap mellett. Szerinte egy féregjárat bukkanhatott fel központi csillagunk közelében, amin keresztül földönkívüli űrhajók érkeztek. Érdekes egybeesés ez a csillagvizsgálók leállításával.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

player.hu
napiufo
Share To:

Post A Comment: