A gyógyító kéztartások nagy segítséget nyújtanak a különböző betegségek kezelésében. Ez a mudra-csoport csakis bizonyos betegségek kezelésére használható (pl.szív- és érrendszeri, légzőszervi, mozgásszervi, idegrendszeri problémák kiegészítő kezelésére alkalmas).Most bemutatjuk azokat a kéztartásokat, amik kimondottan az ízületi fájdalmak kiegészítő kezelésére használhatóak. / Az ízületek mudrái: 4 kéztartás ízületi fájdalmak kezelésére ~ spiritualitás, fényörvény, mudrák, életmód, egészség, alternatív gyógyítás, természetes gyógymódok, gyógyító kéztartások,


A gyógyító kéztartások nagy segítséget nyújtanak a különböző betegségek kezelésében. Ez a mudra-csoport csakis bizonyos betegségek kezelésére használható (pl.szív- és érrendszeri, légzőszervi, mozgásszervi, idegrendszeri problémák kiegészítő kezelésére alkalmas).

Most bemutatjuk azokat a kéztartásokat, amik kimondottan az ízületi fájdalmak kiegészítő kezelésére használhatóak:

Bhajate-(szeretet)-mudra


Bhajate-(szeretet)-mudra
Kéztartás: Mindkét kézen a középső- és a gyűrűsujjak tenyérbe hajlítva, míg a mutató-és kisujjak egyenesen kinyújtva vannak.
A mudra egyik változatában a hüvelykujjak a mutatóujjak alsó ujjpercéhez simulva egyenesen nyújtva vannak, míg a másik változatban a hüvelykujjak ráfekszenek a behajlított ujjakra. Állmagasságban tartsa 7 percig, közben 13-szor rezegtesse a mantrát!
Mantra: sat nam uahey guru (Isten az igazság, a legfőbb hatalom és a bölcsesség.)
Testi hatása: harmonizálja a sleshaka al-dosha-t (ízületek, végtagok, bőr); ízületmerevség, könyök-, váll-, csukló-, térdízületi fájdalom, valamint neurotikus zavarok, tudatzavar, idegrendszeri zavarok esetén használható.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: Ez a mudra segíti a szeretet energiaáramlatára való rácsatlakozást, és megkönnyíti a szerelem érzés kialakulását, felerősíti a gyermeki, szülői, baráti szeretet érzését, valamint előidézi a minden élőlény iránti szeretetet.


Ananda-mudra (boldogság kéztartása)


Ananda-mudra (boldogság kéztartása)
Kéztartása: A két középső ujj az ellentétes kéz ujjközébe hajlik, míg a többi ujj az ellentétes kéz ugyanolyan ujjával érintkezik.
A mellkas előtt tartsa 11 percig!
Mantra: Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam, Sat Nam. Egyetlen lélegzettel énekelje a mudra végzése alatt, majd ismételje meg 8-szor!
Testi hatása: Gyorsan megszünteti a fájdalmat.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: A mudra és a megadott mantra kombinációja létrehozza a boldogság és a bátorság érzését.


Parva (ízület)-mudraParva (ízület)-mudra
Kéztartása: A jobb kézen a hüvelyk-és gyűrűsujj hegye, míg a balon a hüvelyk-és középső ujj hegye ér össze. A fájó testrésszel egy magasságban végezze 5-7 percig, közben rezegtesse 2 percig a mantrát!
Mantra:jobb vállízület: kam; bal vállízület:csam; jobb könyökízület:kham; bal könyökízület:csham; jobb csuklóízület:gam; bal csuklóízület:dzsam; jobb ujjtő:gham; bal ujjtövek:dzsham;jobb ujjhegyek:nam; bal ujjhegyek: nyam;jobb csípőízület:ttam; bal csípőízület:tam;jobb térdízület:ttham; bal térdízület:tham; jobb boka:ddam; bal boka:dam; jobb lábujjtövek:ddham; bal lábujjtövek:dham; jobb lábujjhegyek:nnam; bal lábujjhegyek:nam.
Testi hatása: ízületi fájdalmak (térd-, csukló-, boka-, váll- és könyökfájdalom).
Hatása a fizikai világban: megtestesült álmok.
A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: múltbeli tapasztalatok tudatosítása, részletekre figyelés, mély szellemi elkötelezettség, új elméletek kidolgozása.


Spirituális felvilágosultság mudra


Spirituális felvilágosultság mudra
Ujjtartás: A bal hüvelyk-, gyűrűs- és kisujj összeér, a többi ujj összekulcsolva. 5 percig tartsa a fájó testrésszel egy vonalban!
Testi hatása: Az ízületek, a csontok, izmok és a fogak mudrája. A támasztó és tartó funkciók működését harmonizálja. Hatással van az ízületek működési zavaraira, a reumás sokizomfájdalomra, a porc, csont, izmok és szalagok betegségeire.
Lelki hatása: szociális érzékenység, pörgés, fényadás, formálhatóság, más szellemi előrehaladásának segítése, bőkezűség, szándék és cselekedet összhangja.
Mentális hatása: ihlet, újítókedv, prófétikus készség, spirituális felvilágosultság, univerzális igazság, üdvözültség.
Mantra: eli. eeellliii.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Késmárki László: A mudrák titkos kódja /Ankh kiadó 2018./

Share To:

Post A Comment: