Több méter hosszú aranykötelek, napóleoni érmék, velencei ékszerek, gyémánt övek, strucc tojások és sminkek aranyszínű rizs hordókkal… ez csak néhány azok közül a kincsek közül, amit a Padmanabhaswamy templomba rejtettek. De szörnyű veszélyek is lappanghatnak azok számára, akik kimerik nyitni a templom titokzatos zárt ajtaját. / Padmanabhaswamy templom rejtélyes hanghullámokkal lezárt ajtaja ~ világ, érdekességek, csodák, kincsek, ezotéria, vallás, igaz történetek, rejtélyek, titkok, fényörvény, hírek, India,

Padmanabhaswamy templom rejtélyes hanghullámokkal lezárt ajtaja
Több méter hosszú aranykötelek, napóleoni érmék, velencei ékszerek, gyémánt övek, strucc tojások és sminkek aranyszínű rizs hordókkal… ez csak néhány azok közül a kincsek közül, amit a Padmanabhaswamy templomba rejtettek. De szörnyű veszélyek is lappanghatnak azok számára, akik kimerik nyitni a templom titokzatos zárt ajtaját.


Aranyfalak és más legendák Padmanabhaswamy templomban


A Padmanabhaswamy templom egy hindu épület, amely Thiruvanathapuramban található, Kerala tartományban, India délnyugati partján. A fő istenség, amelyet erre a templomra szenteltek, Vishnu, az ő “Anantha Shayanam” létében. Ebben a létben az istenség úgy van ábrázolva, mint aki a tudatos kozmikus álom állapotában van, és az öt kobra Adisheshan testén fekszik. Építészeti szempontból a templom a helyi Kerala stílus és a Tamil Nadu szomszédos tartományában gyakran megtalálható Darvidian stílus fúziója. A Padmanabhaswamy templom legjelentősebb jellemzője azonban a titokzatos zárt ajtó, amely a B kamrához vezet, amelynek tartalmára sokan gondolnak.


Padmanabhaswamy templom rejtélyes hanghullámokkal lezárt ajtaja
Sri Ananta Padmanābhasvāmi temlom Thiruvananthapuramban (Kerala, India)


A “Padmabha” szó azt jelenti: ”Az egyik formája a lótusz”, és hivatkozás az isten Brahma lótuszülésére, kilépve Vishnu fekvő állapotából. Brahma ábrázolásból származik a Padmanabhaswamy templom neve.

Padmanabhaswamy templom rejtélyes hanghullámokkal lezárt ajtaja

Anantha Padmanabha


Padmanabhaswamy templom rejtélyes hanghullámokkal lezárt ajtajaBár nem tisztázott, mikor épült a Padmanabhaswamy templom, de a szent helyre az ókori tamil irodalomban már a VI.században hivatkoznak. Egy IX.századi Nammalwar nevű költő szent írta, hogy a templom és a város teljesen tiszta aranyból épült. A későbbi évszázadok eseményeit azonban pontosabban jegyezték fel, és ma már tisztában vagyunk azzal, hogy a XVIII.század folyamán számos fontos felújítás történt a templomban. Továbbá a templom történelmét a XIV. és a XVII.század közötti pálmalevelekre rögzítették.


A B kamra misztériuma


A Padmanabhaswamy templom legérdekesebb része azonban a lezárt ajtó, amely B kamrához (kincses kamrájához) vezet. A templomban öt hasonló kamra van, de a múltban már mindet kinyították. A B kamra érintetlen maradt. A templom többi kamrája a kincseinek tárolójaként működött, és gyakran feltételezik azt, hogy a B kamra is ugyanazt a célt szolgálja.

Padmanabhaswamy templom rejtélyes hanghullámokkal lezárt ajtaja


B kamra ajtajának ábrázolása

A többi titkos kamrával ellentétben azonban senki sem merte kinyitni a B kamrát. Az ajtón két óriási kobra ábrázolása van. Néhányan ezt úgy értelmezik, mint egy előjel, hogy, aki kimeri kinyitni, azt átok fogja sújtani. Az évek során számos legenda szövődött az ajtó köré, amely tényeket és fikciókat is tartalmaz.

A B kamrát körülvevő legendák közül az egyik, hogy jelenleg nem lehetséges az ajtó kinyitása. Azt állították, hogy az ajtót mágikusan lezárták rejtélyes hanghullámokkal, amelyet mostanra elfelejtettek. Ezenkívül az állítják még, hogy csak egy szent ember tudná ezt a dalt, és ő lenne képes csak megnyitni a B kamra ajtaját.

Egy másik történet a B kamráról Emily Gilchrist Hatch 1933-as útikönyvéből származik, amelynek címe Travancore:Útmutató a látogatónak. Hatch elmondja, hogy 1931-ben egy csoport próbálta meg kinyitni a B kamra ajtaját. Felfedezték azonban, hogy a terület tele volt kobrával és így az életükért menekültek. 
Számos történet van a B kamra tartalmáról, és a legtöbb ember azt gondolja, hogy hatalmas vagyon található benne. Néhányan azt is hiszik, hogy a kapuját nem szabad kinyitni, nehogy a világnak olyan katasztrófát okozzon, amely véget vethet az emberek létének.
Közzétette/Fordítás: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Ancient Origins
Share To:

Post A Comment: