Számos helyet Romániában erős, és titokzatos energiák védenek. Véletlenül vagy nem, ezek a helyek történelmileg is kapcsolódnak ősi szent helyekhez. Magyarország erőhelyei után, álljon itt a Kárpátok - Erdély (Románia) híres energiapontjainak, helyeinek bemutatása, a kárpáti szfinxtől, a halhatatlanság vizéig. / Mágikus erőhelyek és gyógyító helyek Romániában ~ erőhelyek, mágikus helyek, érdekességek, világ, hírek, fényörvény, szfinx, energiahelyek, energiapontok,

Számos helyet Romániában erős, és titokzatos energiák védenek. Véletlenül vagy nem, ezek a helyek történelmileg is kapcsolódnak ősi szent helyekhez. 
Magyarország erőhelyei után, álljon itt a Kárpátok - Erdély (Románia) híres energiapontjainak, helyeinek bemutatása, a kárpáti szfinxtől, a halhatatlanság vizéig.


A Kárpátok szfinxe


A Kárpátok szfinxe
Románia legforgalmasabb magas hegyvidéke, a Bucsecs (Munţii Bucegi) leginkább túrázó berkekben ismert. A hegységnek jó a megközelíthetősége és kiemelkedően jó infrastruktúrája van. Ráadásul a Bucsecs tetőszintje egész évben könnyen elérhető túraterep, a kabinos felvonók szinte mindig üzemelnek, magashegyi régióba repítve minket, ahol olyat is láthatunk, amiért nem kell Egyiptomba menni: egy szfinxet.
A geológiailag a Keleti-Kárpátokhoz, amúgy a Déli-Kárpátokhoz tartozó Bucsecs a Brassót Bukaresttel összekötő, már az 1050 méter magas Tömösi-hágón túl fekvő Buşteni városából közelíthetjük meg. A Prahova völgyéből is elbűvölő méretű hegyóriásra manapság Buşteniből kabinos felvonó indul (a Hotel Silvától) a főgerincre a Babele-sziklákhoz.
A 2000 m magas Bucsecs platón a gyakori és erős szél igen érdekes alakzatokat hozott létre. A differenciált eróziónak is nevezett lepusztulás különböző mértékben koptatta a konglomerátumot és a homokkőrétegeket, így alakultak ki a különböző gomba-alakzatok és más bizarr formák, melyek ma már nemzeti parki védettséget élveznek.
A híres Szfinx egyébként 2294 m magasan fekszik.
Sokan azt állítják, hogy a Szfinx környéki hegyek alatt rejtett alagutak vannak, amik kincseket rejtenek.
Peter Moon (amerikai író és felfedező, aki különleges érdeklődést mutatott a keleti vallás és a nyugati okkultizmus, az elmeellenőrzési jelenségek és a lelki felszabadulás iránt) és Radu Cinamar (román író - okkult, paranormális események, antropológia, összeesküvéselméletek), az "Erdélyi napkelte"  című könyv szerzői azt állítják, hogy az emberiség történelmének legcsodálatosabb régészeti tárgya, egy kamra, amely tartalmazza a Föld történelmének holografikus feljegyzéseit, és szintén holografikusan, az emberiség és más fajok DNS-ének adatbázisát.
Ez a titokzatos kamra olyan alagutakat is tartalmaz, amelyek titkos helyszínekre vezetnek a Föld alatt, valamint más, számunkra még elképzelhetetlen technológiákhoz.
2011-ben megírták az Erdélyi holdkelte, valamint 2012-ben a harmadik könyvüket is, aminek Egyiptom rejtelme: Az első alagút a címe. Ez Radu Cinamar második látogatásáról szól a román szfinx alatti titokzatos kamrában.
A Daci-hegység szent helyeit a rómaiak sohasem hódították meg, és sosem vandalizálták. A szfinx a világ energiapólusainak egyike volt és marad is, ahol furcsa jelenségek keletkeznek napjainkig is. Úgy vélik, hogy a szfinx egy másik világ portálát őrzi, de csak kevesek fedezhetik fel ezt a szent, titokzatos földalatti világot.


Since Veche - A sors barlangja, avagy a kívánság temploma 


Since Veche - A sors barlangja, avagy a kívánság temploma
Sinca Veche egy rejtélyes hely, melyet a "sors barlangja", "A kívánság temploma" és "Kiválasztottak temploma" néven is illetnek. Sok  történet kering a "templommal" kapcsolatban, és sok bizarr jelenség fordult már elő azokkal, akik csodákért imádkoztak. 
Sinca Veche Brassó megyében található, a Plesu-hegy lábánál. A barlang kb. 2 km-re van a falutól. A "templom" eredetileg egy barlang.
A barlangkolostor közösségi helyiségeit és celláit 1741 körül vájták a homokkőbe és még egy függőleges 10 méteres világítóaknát is fúrtak a szabadba. A templom öt helységből áll, egyik falon látható egy Dávid-csillag, az ablakok keskenyek. A helyiséget és a környéket egy sinkai származású amerikai emigráns újíttatta fel.
Vannak, akik azt hiszik, hogy 7000 éves, még akkor is, ha a helyet csak a 12. században említik meg a dokumentumokban. 

Since Veche - A sors barlangja, avagy a kívánság temploma

Néhányan azt mondják, ez egy istentiszteleti hely, ami ugyanazon civilizációhoz tartozott, aki a "Fehér templomot" a Kígyó-szigeten alapította, mely a Fekete-tengeren található a Duna-delta közelében.
Egy másik intrika, hogy a helynek két oltárja van. A legvitatottabb a második oltár - az egyik kevésbé látható- ahol a falon kőbe vésték a Dávid csillagot. A csillag belsejében van egy Yin és Yang jelölés, így a kutatók azt hiszik, hogy a felirat a pre-dák korszakból származik.

Since Veche - A sors barlangja, avagy a kívánság temploma
Számos történet létezik a hihetetlen gyógyításokról vagy álmokról, miután imádkoztak ebben a barlangban. Volt olyan ember, aki kórust hallott az égből. A dalt archaikus, nem érthető nyelven énekelték.
És léteznek olyan fényképek is, amik szabad szemmel nem nem látható árnyékokat és fényeket jelenítenek meg a képeken. 

Since Veche - A sors barlangja, avagy a kívánság temploma
Többen az egészségükért imádkoznak ezen a helyen.
Ez történt egy egy öreg hölggyel is, aki imádkozott a nagy fiáért, aki agyi műtétre kellett volna mennie. A nő elment Sinca Veche-hez, hogy imádkozzon St. Nectarie-hoz. Röviddel ezután az RMN teszt alatt, a fiú szüleinek rá kellett jönniük, hogy a daganat eltűnt.


A hét forrás - a halhatatlanság vizeA hét forrás - a halhatatlanság vize

A Bucegi-hegységben, a Szfinx közelében, a Bolboci-tó és a Scropoasa között folyó patak folyik, melynek vizét többször elemezték a laboratóriumban. 1927 óta a kutatók kiderítették, hogy a forrás tiszta és a bakteriális szám nulla.
A '80 -as években a kommunizmus idején a vizsgálatokat folytatták, és a területet lezárták. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a szűk patak egy földalatti tóból származik, amit a hegyek rejtenek. És megerősítették, hogy ez a víz az egyik legtisztább a világon.A Polovragi barlang - Olténia 


A Polovragi barlang - Olténia

Régi történetek azt mondják, hogy a híres barlangban a dáki papok összegyűltek Zamolxis (a medve isten) imádatára. Innen indul egy alagút, amely Sarmizegetusa szent városához kapcsolódik.

A Polovragi barlang - Olténia
Bár nem olyan látványos, mint a Muierii barlang képződményei (néhány mérföldnyire található), a Polovragi barlang tűnik a leghosszabb barlangnak Romániában. Eddig mindössze 10 km-t fedeztek fel, de a barlang ennél hosszabb.

A Polovragi barlang - Olténia

A kutatók szerint a sötét mélységben a levegő olyan friss, mint az Omu Peaknél (2507 m). Sokan azt mondják, hogy mihelyt a barlang falain belül vannak, nem éreznek fáradtságot vagy hideget. Sőt, megkönnyebbültség lesz urrá rajtuk, mintha az összes gondot és aggodalmat levenné róluk a hely.
A barlangon úgy tűnik, hogy egy energikus mező halad át, ami jótékony hatással van a káros, vagy bosszús gondolatokkal rendelkezők számára.

A Polovragi barlang - Olténia
A barlang neve egy elpusztult növényből származik, románul "Polovraga". A gyógyítók ezt a "természet csodáját" számos betegség gyógyszereként használják. Néhányan azt mondják, hogy a Zamitesből származik, amely egy mahagóni növény. Ma ezt helyi ginsengként használják. Sajnos sok gyógyító, aki ezeket gyűjtötte, meghalt mikor megpróbálta megmászni a magas sziklákat a polovragi barlang körül. 
Közzétette/Fordította: Sandal / www.fenyorveny.hu 
(Az írást csak szerző ill. forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
sanotouring.eu
csamborgo.hu
Share To:

Post A Comment: