Ma már kevesen lepődnek meg a genetikailag módosított termékeken (GMO). A módosított emberek és állatok viszont még csak most kezdenek az általunk ismert világ részévé válni, és örökre megváltoztatni azt a felismerhetetlenségig. Mire képesek a tudományos laboratórium kimérái, és valóban komoly fenyegetést jelentenek? / Emberek és állatok hibridjei: napjaink katasztrófája ~ ébredés, tudomány, technika, fényörvény, hírek, GMO, genetikai módosítások, gén manipuláció,

Emberek és állatok hibridjei: napjaink katasztrófája
Ma már kevesen lepődnek meg a genetikailag módosított termékeken (GMO). A módosított emberek és állatok viszont még csak most kezdenek az általunk ismert világ részévé válni, és örökre megváltoztatni azt a felismerhetetlenségig.
Mire képesek a tudományos laboratórium kimérái, és valóban komoly fenyegetést jelentenek?

Miért hatolnak bele a tudósok az élőlények genetikai kódjába és módosítják azt? Dmitrij Iszonkin zoológus megosztotta elképzeléseit az Oroszország Hangjával:
“Több válasz is lehet. Először is, kutatási érdekekből, hogy megérthessük, milyen módon formálódnak az embriók és a sejtek, és lehetséges-e két különböző genetikai kód egyesítése kilökődés nélkül. Másodszor az orvosi szempont is igen fontos.”

A tudósok keresik a jelenleg gyógyíthatatlan betegségek felszámolásának lehetőségeit azáltal, hogy egy másik szervezet idegen DNS-ét használják fel. Harmadszor pedig, ez nyereséges vállalkozás lehet a jövőben, mivel közismert, hogy manapság az állatok szervezetében donor szerveket tenyésztenek, amelyek igen drágák.

Azonban a GMO-termékek esetében is, a módosított élőlények veszélyt jelenthetnek. A genetikai kísérleteket hosszadalmas vizsgálatoknak kell alávetni, hogy megértsük, végeredményül hogyan fog viselkedni az élő szervezet.

Amíg pedig a jelenlegi kísérletek többségénél, amelyeket rövid ideig élő laboratóriumi egereken végeznek, akiknek a szervezetében történő változásokat néhány generáción keresztül tudják nyomon követni, addig az a nagyobb testű állatok és emberek esetében már igen bonyolult.

A törvény szerint pedig minden hibrid kimérát két héten belül meg kell semmisíteni, de akkor hogyan lehet megérteni, miként hatnak a vegyes gének a következő generációkra? E szerint a kormány tudatosan tiltja az emberek és állatok további hibridizációs vizsgálatát. De valószínűleg ez csak papíron történik így. És a valóságban?

Csak feltételezni lehet, hogyan cselekednek a zárt laboratóriumok, viszont annyi bizonyos, hogy ha létrehoznak egy hibrid egyedet, úgy aligha semmisítik meg azt ilyen fiatal korában: a legérdekesebb fejezet serdülőkorban kezdődik, amikor a szervezet minőségi jellemzői más szintre lépnek és megfigyelhető, hogyan viselkedik a gén felnőtt korban, és a felnőtt hibrid másikkal történő keresztezésénél.

Hogy vajon mik lesznek ezek a teremtmények, nem lehet tudni. Ahogy azt se, meddig tartanak ki a tiltások az élőlények genetikai módosítására vonatkozóan.
Hiszen ha legalizálnák a kísérleteket, azonnal felismerhetetlenné változna a világ, és meglehet, hogy reggelente sertés-, kecske- vagy szamár-emberek társaságában utaznánk a munkahelyünkre.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


hungarian.ruvr.ru
Share To:

Post A Comment: