A harmadik alappillér az, hogy soha ne add föl önmagad. Ez azt jelenti, hogy vállalj teljes felelősséget az életedért és soha ne ruházd azt rá másra. Nincs olyan, hogy egy megvilágosodott létező farvizén elevezünk a megvilágosodásig. Ha ezt nem értjük meg, az fanatizmushoz, fundamentalizmushoz, meseszerű képzelgésekhez, csalódottsághoz.... / Az öt alappillér: Soha ne add fel önmagad ~ Adyashanti, fényörvény, hírek, öt alappillér, spirituális tanítások, spiritualitás, szeretet, valóság,

Az öt alappillér: Soha ne add fel önmagad
A harmadik alappillér az, hogy soha ne add föl önmagad. Ez azt jelenti, hogy vállalj teljes felelősséget az életedért és soha ne ruházd azt rá másra. Nincs olyan, hogy egy megvilágosodott létező farvizén elevezünk a megvilágosodásig. Ha ezt nem értjük meg, az fanatizmushoz, fundamentalizmushoz, meseszerű képzelgésekhez, csalódottsághoz, illúzióvesztéshez és/vagy szellemi gyermetegséghez vezethet (ahogy sok embert el is vezetett). 
Míg valahol érthető az, hogy sok ember a spirituális tanítóra vetíti rá a szüleikkel, párkapcsolattal, hatalommal, szexualitással vagy akár Istennel való megoldatlan témákat (és néhány gátlástalan szellemi tanító még bátorítja is őket erre), igen lényeges megértenünk, hogy egy szellemi tanító feladata az, hogy jó és bölcs spirituális vezető legyen, amellett, hogy megtestesítője annak az Igazságnak, amely felé irányítja az embereket.
Míg egyrészt természetes módon jelen lehet egy mély tisztelet, szeretet és akár vonzalom is a tanár felé, nagyon fontos hogy ne add fel teljesen önmagad a szellemi tanítóval szemben és ne vetíts rá egy olyan szentséget, amellyel úgy véled csak ő rendelkezik. A te életed a saját kezeidben van, nem máséban. Vállalj érte felelősséget. 
Vékony mezsgye választja el egymástól a valódi megnyílást egy szellemi tanító vezetése felé és egy olyan infantilis kapcsolatba való visszafejlődést, ahol az ember maga mögött hagyja felnőtt mivoltát, s a tanítóra vetíti az összes bölcsességet és isteniséget. Minden embernek magának kell megtalálnia az érett egyensúlyt, ahol igaz és mély módon megnyílik a spirituális vezettetés felé, anélkül, hogy feladná önmagát. Ugyanez vonatkozik a szellemi tanításokra is. 
Ezek a tanítások olyanok, mint az ujj, mely a Valóság felé mutat: az nem maga a Valóság. Ahhoz, hogy valóban igaz és érett kapcsolatban legyünk egy spirituális tanítással, szükséges, hogy alkalmazzuk is, nem csak hogy higgyünk benne. A puszta hit könnyen válhat különféle formában megjelenő fundamentalizmussá, s lezárja a kíváncsiságot és az önvizsgálatot, melyek éppen hogy megnyitják az utat az ébredés felé, és mindarra, ami azon túl van. 
Egy jó szellemi tanítás arra való, hogy dolgozzunk vele és alkalmazzuk. Ha így teszel, az munkálkodni fog benned (sokszor észrevehetetlenül) és segít felfedni a benned rejlő Igazságot (és hamisságot). Hogy lehet megvalósítani azt, hogy az ember ne adja fel teljesen önmagát, de ne is ragaszkodjon egy olyan hamis vagy énközpontú látásmódhoz amely végül félrevezeti? Attól félek, hogy ezt nem tudom megmondani. 
Az a helyzet, hogy senki nem tudja megmondani neked, hogyan ne csapd be magad. Ha lényed legmélyéről akarod és vágyod az Igazságot mindenek felett, mégha ezerféle módon csapod is be magad, újra és újra vissza fogsz kerülni az Igazsághoz. És ha nem az Igazságot vágyod és óhajtod mindenek felett, nos, azt már tudod, hogy hova vezet.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Adyashanti: A felszabadulás útja
Share To:

Post A Comment: