A szellemi élet kötelező tartozéka a valódi őszinteség. Az őszinteség magába foglalja a becsületesség, hitelesség és integritás minőségeit. Őszintének lenni nem egyenlő a tökéletességgel. Sőt, éppen a tökéletességre való törekvés az, ami önmagában nem őszinte, hiszen ezzel elkerüljük azt, hogy annak lássuk magunkat, akik éppen vagyunk most. / Az öt alappillér: Gyakorolj teljes őszinteséget ~ Adyashanti, fényörvény, hírek, öt alappillér, spirituális tanítások, spiritualitás, őszinteség, valóság,

Az öt alappillér: Gyakorolj teljes őszinteséget
A szellemi élet kötelező tartozéka a valódi őszinteség. Az őszinteség magába foglalja a becsületesség, hitelesség és integritás minőségeit. Őszintének lenni nem egyenlő a tökéletességgel. Sőt, éppen a tökéletességre való törekvés az, ami önmagában nem őszinte, hiszen ezzel elkerüljük azt, hogy annak lássuk magunkat, akik éppen vagyunk most. Valódi őszinteségre és bátorságra van szükség ahhoz, hogy meglásd azt, amilyen éppen vagy, minden tökéletlenségeddel és illúzióddal együtt. Ha folyton megpróbálunk elbújni magunk elől, soha nem fogunk tudni felébredni énünk illúziójából. Ahhoz hogy őszinte tudj lenni, el kell engedned az önmagad felett való ítélkezést. Az ítélkezés nem engedi, hogy valóban őszinte légy és időnként pont őszinteségnek álcázza magát. A valódi nyíltság a tisztánlátás és a megkülönböztető képesség elképesztő erejét szabadítja fel, amely szükséges ahhoz, hogy őszintén láthasd magad anélkül, hogy meghátrálnál avagy megrekednél kondicionált elméd ítéleteiben és védőmechanizmusaiban. Az őszinteségre való törekvés és vágy a legnagyobb szövetségesünk, mely megvéd az önbecsapástól, hamisságtól és segít összhangba hozni valódi szándékunkkal. Talán nincs is nagyobb kihívás egy emberi lény számára, mint az önmagával és másokkal való teljes őszinteség. Mindazonáltal ez a fajta nyíltság elkerülhetetlen, ha fel akarunk ébredni szeparációs álmunkból és egy valóban igaz és teljes életre vágyunk.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Adyashanti: A felszabadulás útja
Share To:

Post A Comment: