A füstkvarc a kvarcok családjában tartozó egyik alapkristályunk, tulajdonképpen egy röntgen vagy radioaktív sugárzásnak kitett hegyikristály. Ez a kristály a felelősségérzet és a stabilitás megteremtésének kristálya, mivel a Szaturnusz energiáit hordozza magán. Segíti önmagunk elfogadását, és rávilágít a „földi illúziók világára”. / Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Füstkvarc ~ kövekkel, gyógyító ásványok, gyógyító kövek, gyógykristályok, hírek, kristálygyógyászat, kristályok, spiritualitás,

Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Füstkvarc
Tulajdonságai röviden: 
Szín: világosbarna, füstös, sötétbarna 
Átlátszóság: átlátszó, áttetsző 
Porszín: fehér 
Mohs-keménység: 7 
Sűrűség: 2,65 
Képlet: SiO2
Ásványtanilag: barna kvarckristály 
Kristályszerkezet:trigonális 
Keletkezésmódja:vulkáni 
Előfordulás: Németország, Svájc, Olaszország, Brazília, Madagaszkár 
Nyugati csillagjegy: Bak
Kínai csillagjegy: Bivaly 
Elem: föld 

A füstkvarc a kvarcok családjában tartozó egyik alapkristályunk,  tulajdonképpen egy röntgen vagy radioaktív sugárzásnak kitett hegyikristály. Ez a kristály a felelősségérzet és a stabilitás megteremtésének kristálya, mivel a Szaturnusz energiáit hordozza magán. Segíti önmagunk elfogadását, és rávilágít a „földi illúziók világára”.         
Az egyik legjobb védelmet adó, földelő kő, éppen ezért is köti az alternatív gyógyászat a Gyökércsakrához. A kő spirituális energiája megnyugtat, ezáltal segít, hogy a mindennapi stresszel szemben ellenállóbbak legyünk. Támogatja a pozitív gondolatokat. Meditáció alatt a kézben tartva növeli annak intenzitását.


FÜSTKVARC TULAJDONSÁGAI

SZÍNE: az áttetsző, enyhén füstös színtől a szürkén át, a barnás feketéig, de ritkábban lehet sárgás is. Színét a szomszédos kőzetek radioaktív kisugárzása befolyásolja. 
A sötét füstkvarcok általában mesterségesen kezeltek, ha lehet, ne ilyet válasszatok magatoknak!
Homokfürdőbe ágyazott hevítéssel a színe sárgásba megy át, az így hőkezelt füstkvarcot sokszor topázként vagy citrinként árusítják!


FAJTÁI

MORION: feketés színű füstkvarc

CSAKRÁJA: A Gyökércsakra és a talp mellékcsakrái.

Könnyen beszerezhető; egészen nagy, akár több 10 cm-es példányai sem ritkák. Magyarországon a zempléni Telkibánya környékén bukkanhatunk szép példányokra.LELKI HATÁSAI

A leghatékonyabb földelő kő.
Bátorságot ad a problémákkal való szembenézéshez és csökkenti a hibázás miatti aggodalmainkat. Fokozza bennünk az élni akarást, ezáltal növeli a terhelhetőséget is.
A felénk ható negatív energiákat "csapdába ejti", semlegesíti és szétoszlatja, a pozitívokat pedig felerősíti.
Segít megválni olyan dolgoktól, amik már nem szolgálják a fejlődésünket, így azokat az embereket is távol tartja tőlünk, akik csak érdekből voltak eddig velünk.
Növeli az álmaink intenzitását, és mélyíti a meditációt. Jó kő kristály-jósláshoz is, fejleszti a megérzéseket és az éleslátást.
Fokozza a koncentrációt, azáltal hogy lecsendesíti az elmét. 10-15 percig kézben tartva és relaxálva kitűnően csökkenti a stresszt.
Előmozdítja a környezet védelmét és az ökológiai megoldásokat. Segít a nehéz időszakokat nagy lelki nyugalommal tolerálni, megerősíti az elhatározásokat.
Pozitív rezgéssel tölti meg a teret. Megtanít arra, miként váljunk meg bármitől, ami többé már nem szolgálja a javunkat. Használható a talp alatt lévő földcsakra és a hozzá kötődő földelő zsinór védelmére olyan vidéken, ahol zavaró hatások érik a Föld energiáját.


PSZICHOLÓGIAILAG

A füstkvarc csillapítja a félelmet, javít a depressziós hangulaton és érzelmi megnyugvást biztosít. Csökkenti az inkarnációs lét kiváltotta öngyilkossági hajlamot és vegyes érzelmeket. Segít a fizikai testünk és szexuális természetünk elfogadásában, növeli a férfiasságot, valamint tisztítja a gyökércsakrát, így a szenvedély természetes módon áramolhat. Ez a kristály enyhíti a rémálmokat, és egyértelművé teszi az álmainkat. Ha negatív érzelmekkel kerül kapcsolatba finoman szétoszlatja ezeket.


MENTÁLISAN

A füstkvarc támogatja a pozitív és pragmatikus gondolkodást; használható kristályjóslásra is, hogy fejlessze az éleslátásunkat, és megszüntesse a hibázástól való félelmünket. Feloldja az ellentmondásokat, fokozza a figyelem összpontosítást, és csökkenti a kommunikációs nehézségeket. Segíti az átmenetet az alfa és a béta tudat állapot között, valamint meditációhoz megtisztítja az elmét.


FIZIKAILAG


Mivel a füstkvarc gyakran természetes módon sugarakat bocsát ki, kitűnően lehet gyógyítani vele olyan betegeket, amelyeknek kemoterápiára vagy sugárkezelésre van szükség. De elővigyázatosak legyünk az ilyen kövek kiválasztásánál; inkább kisebb kisugárzásúak, de természetes képződmények legyenek, mint mesterséges sugárzással kezeltek (ezek a kövek nagyon feketék és nem átlátszóak). A stressztűrő képességünk is növelhető a nyugtató füstkvarc segítségével, valamint fájdalomcsillapítóként is beválik. A gyógyhatásban, ha lassú energiakibocsátású füstkvarcot helyezünk el a test körül úgy, hogy a csúcsai kifelé mutassanak, akkor megelőzhetjük a gyógyulási krízist.


FÜSTKVARC GYÓGYHATÁSA

Megnyugtatja az idegeket, növeli a stressz-tűrést, csökkenti a félelmet, a depressziós hangulatot. A nehéz időszakokban is nagy lelki nyugalmat ad.
Általános fájdalomcsillapítóként is használható. Főleg a has, a csípő- és lábbetegségeken segít, de erősíti a hátat is. 
Jótékonyan hat az izom- és kötőszövetre. Segít az ízületi problémákon, azáltal, hogy feloldja az ízületi lerakódásokat. Enyhíti a fájdalmat, beleértve a fejfájást is, valamint jótékonyan hat az ivarszervekre, a szívre. 
Minden szinten elősegíti a méregtelenítését és az ásványi anyagok felszívódását. Szabályozza a testen belüli folyadékokat.
Serkenti a hormontermelést. 
Segíti a szexuális energiák helyes áramlását, és növeli a férfiasságot, mivel tisztítja a gyökércsakrát.
Lélekerősítő hatása van nőgyógyászati daganatos elváltozáson átesettek pszichés utókezelésekor, mivel nagymértékben esősíti az önelfogadást!
Radioaktív tartalma miatt segít a kemoterápia vagy sugárkezelés utófázisaiban is.
Semlegesíti a geopatikus sugárzásokat és elnyeli az elektromágneses szmogot, ezért jó pl. számítógép vagy TV mellé helyezve helyiségtisztításra.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Judy Hall: Kristálybiblia
prananadi-miskolc
Share To:

Post A Comment: