A kínaiak szerint a teknősbéka a négy szent állat egyike a sárkány, az egyszarvú és a főnix mellett. A teknősbéka a hosszú élet, a bölcsesség, az erő, és kitartás jelképe. A kígyóval közösen pedig az Univerzum nemzője. / Szimbólumok/Állatszimbólumok: Teknős ~ állat szimbolika, állat szimbólumok, ezotéria, fényörvény, hírek, jelképek, pókok, rejtélyek, spiritualitás, szimbólumok, titkok,


A kínaiak szerint a teknősbéka a négy szent állat egyike a sárkány, az egyszarvú és a főnix mellett. A teknősbéka a hosszú élet, a bölcsesség, az erő, és kitartás jelképe. A kígyóval közösen pedig az Univerzum nemzője.

Indiában ő az első élőlény, az ős, a megőrző. A hinduizmusban a világ születését egy teknőshöz kapcsolják, úgy jelenítik meg ezt, hogy a teknős a páncélján viszi az elefántokat, akik tartják a világot. Más ősi legendákban is feltűnik ebben a szerepben, segít egyesíteni a mennyet és a földet még az evilági életben, ami fontos, hiszen a mennybe vezető út a földön át vezet.

A teknős a hosszú élet, az elpusztíthatatlanság, a megújulás, és a halhatatlanság jelképe, vegyünk róla példát, és éljünk úgy, mintha a világ minden ideje a miénk lenne, ne aggódjunk annyit, ha egy célunkat nem tudjuk megvalósítani, lesz helyette másikra lehetőségünk. A teknősbéka olyan, mint, egy idős, bölcs tanító, aki az idő kiterjesztésére és viszonylagosságára nevel minket. Nem kell sietni, idegeskedni, ugyanis az idő a rendelkezésünkre áll. Ereje a nyugalomban rejlik, erre hívja fel a figyelmedet. Tudatosítsd magadban, hogy mire van ténylegesen szükséged, és ne hagyd, hogy kizökkentsenek. Békésen kövesd az utadat a saját ritmusod szerint.
Arra is tanít, hogy bármilyen hatás ér a világban minket, viselkedjünk békésen, tartsuk meg a harmóniánkat. Ne viaskodjunk, ne dühöngjünk, inkább húzódjunk vissza. Így mi sem sérülünk, és másokat sem bántunk meg. Egy időre vonuljunk vissza a teknős páncéljába.
Szimbólumok/Állatszimbólumok: TeknősEz az állat a vízhez és a földhöz is kapcsolódik, ezért néhányan úgy gondolják, ők vigyázzák a tündérvilág kapuit, amelyek minden esetben vízparton találhatóak.
A teknős női- illetve Holdenergiákat közvetít, az anyaságnak, sőt az Ősanyának, valamint a Földanyának a szimbóluma. A Földanya véd, táplál, de észre kell venni a kölcsönhatás törvényszerűségeit, azt a kapcsolatot, mely összeköt mindent mindennel. Ahogyan a teknős nem tud elválni a páncéljától, az ember sem függetlenítheti magát mindattól, amit a földdel tesz.
Amikor feltűnik a teknős az életünkben, figyeljük meg, hogy a jelenlegi helyzetünkben mi a jó nekünk, és azt kövessük. Ha a külső világ túlságosan a hatalmába kerít, merüljünk bensőnk mélyére, ne adjuk fel önmagunkat. Ideje kapcsolatot teremteni legbensőbb lényegünkkel, s ha szükséges, húzódjunk vissza és csak akkor bújjunk elő, amikor készek állunk az önkifejezésre. Hagyjuk, hogy a dolgok a maguk tempójában haladjanak. Nem kell hadakozni, idegeskedni, kiabálni, csak figyeljük meg azt, ami köröttünk történik. A teknős arra tanít, hogy mindent, amire szüksége van az embernek, el fog érni, ha jó időben és jól közelít hozzá. Lassúságával segít észrevenni azokat a dolgokat, amelyek mellett elmennénk, és nem látnánk meg a fától az erdőt. Ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy nyitott szemmel járjunk, nehogy elszalasszuk a kínálkozó lehetőségeket. Az idő viszonylagosságára és tágíthatóságára tanít.
Gyakran akkor jelenik meg ez az állat az életünkben, amikor eluralkodik a káosz, ilyenkor arra hívja fel a figyelmünket, hogy, maradjunk nyugodtak, gondolkozzunk ésszerűen, és így vissza tudjuk állítani a harmóniát az életünkbe.
Szimbólumok/Állatszimbólumok: TeknősHa életünkben a teknős valamilyen formában fontos szerephez jut, akkor érdemes néhány kérdésen elgondolkoznunk, hogy mit is akar sugallni számunkra ez a szimbolikus állat: Meglátjuk-e, meghalljuk-e amit kellene? Reálisan látjuk az aktuális helyzetet, tudunk józanul gondolkozni? Körültekintőek vagyunk? Türelmesek vagyunk? Mennyire vagyunk hűek önmagunkhoz és eredeti céljainkhoz? Van e valamilyen külső hatás, ami eltérít saját utunkról? Hogyan tudjuk beosztani saját energiáinkat?
A kínai mitológia négy fő eleméből a teknős megkapta a vizet a teremtés nagy munkájának elvégzéséhez, tehát alakja a vizet szimbolizálja. Égtájak közül ő képviseli az északot, az évszakok közül a tél tartozik hozzá. A yin és yang kettősségéből a yin képviselője, mert a teknős is, és a yin is az északot jelképezi. Az erő és az állóképesség jelképe is, páncélja révén a rejtett erőre is utal.
Közép- és Kelet-Ázsiában elterjedt mítosz szerint az óceán mélyén egy óriási teknősbéka él, aki hátán hordozza a három szent hegyet, ami a Földet jelképezi és így a világ támasztékát, a kozmosz stabilitását biztosítja. A kínai változatban Ao a neve, egyetlen szeme van, az is a hasa közepén, háromezer évente, fölmerül az óceánból, és a hátára fordul, hogy láthassa a napot.
A matuzsálemi kort elérve meg tudja jósolni a jövőt. Régen az építészet egyik eleme volt a teknős, mert úgy tartották, hogy akkor sok száz évet kibír majd. Teknősszobrokat állítottak fel a folyópartokon is, mivel a teknőst a folyami rakodópartok védőszellemeként tisztelték. A kínaiak nem ajánlják, hogy üzletemberek teknősbékát tartsanak házi kedvencként, mert az üzletmenetet lelassíthatja. A kínaiak szerint a teknős energetikailag elsősorban a hosszú és egészséges élet, a stabil és folyamatos munka, ez által a biztos anyagi háttér jelképe.
Japánban a jó szerencse jele és a halhatatlanság szimbóluma. A maori bennszülöttek gyakran tetováltatják magukra teknős mintát, mely a családot szimbolizálja, de a motívumaiban megtalálható az erő, a biztonság a jólét jelképei is
Sok indián bennszülött tartja úgy, hogy Észak-Amerika a Teknős Sziget, mert legendáik arról mesélnek, hogy egykoron, amikor a földet a víz uralta, akkor a teknős lemerült az óceán fenekére, hogy földet hordozzon a hátán, így jutottak az emberek stabil és száraz Lakóhelyhez.
Nem kötődik helyekhez, szabadon választhatja meg hol éljen, mert a teknős mindig otthon van, hiszen a páncéljába bármikor visszavonulhat, ha veszélyben érzi magát, ezt teszi akkor is, ha bizonytalan kényelmetlen helyzetben érzi magát.
Az indiánok úgy tartják, mindenkinek van egy totemállata, aki erőt és segítséget nyújt nekik, ha meditációban erre megkérik őt. A teknős, mint totemállat, képviseli a föld erejét, a föld vizeit, a misztikus mágiát és a tápláló védelmező anyai energiákat. A teknős energiáját használva megtalálhatjuk az egyensúlyt az életünkben és szellemünkben, így nem ragadunk le. Kapcsolatot teremt a középpontunkkal, valamint bizonyos tulajdonságainkat erősíti, ilyen például a türelem, célkitűzés, önbizalom, kitartás és a navigációs képesség. A Teknős erejének hatására, képesek leszünk szellemileg megvédeni magunkat, illetve sokkal jobban érezzük, hol vannak a saját határaink, ezzel együtt kialakul bennünk a tisztelet mások határai iránt. A teknős képviseli a nőiességet, így erejével segít gyógyítani a női betegségeket.

A Szidpaho amulettA Szidpaho amulett


A tibeti népi vallásosságban a rosszindulatú hatások kivédésére szolgáló, a legfontosabb asztrológiai jelképek rendszerét összefoglaló szerencsehozó amulett, a Szidpaho amulett a legtöbb tibeti otthonban megtalálható. Az ábrázolás központi alakja, a Nagy Arany teknős. Elsősorban a negatív asztrológiai hatásokat semlegesíti, használják házasságkötés vagy új ház építésének alkalmával, de betegség, haláleset és helyváltoztatás esetén is. Általában az ajtón függ, hogy távol tartsa a gonosz szellemeket a háztól.

Teknős amulett


Teknős amulett


Jó szerencse, hosszú élet, állóképesség, erő és a bölcsesség szimbóluma. Segít megtalálni az életedben az egyensúlyt, és azt hogyan légy türelmes, ehhez néha arra van szükség, hogy visszahúzódjunk, és megtaláljuk, hogyan tudjuk önmagunkat kifejezni. Tanít, hogy tiszteljük a másik ember határait, segít új terveket kovácsolni. Önbizalmat, kitartást, és nyugalmat sugároz. Segít minket szellemileg megvédeni az ártalmas hatásoktól.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Karmaasztrológia
Share To:

Post A Comment: