A kezdő úgy véli, hogy a meditáció a legmagasabb valóság, de amikor haladó keresővé válik, már tudja, hogy a meditáció csak az út, mely a legmagasabb valósághoz vezet. A legmagasabb valóság olyan valami, amit a meditáció útján haladva elérünk... / A legmagasabb valóság ~ fényörvény, hírek, meditáció, spirituális tanítások, spiritualitás, Sri Chinmoy,

A kezdő úgy véli, hogy a meditáció a legmagasabb valóság, de amikor haladó keresővé válik, már tudja, hogy a meditáció csak az út, mely a legmagasabb valósághoz vezet. A legmagasabb valóság olyan valami, amit a meditáció útján haladva elérünk, vagy amivé válunk. Az isteni élet itt a földön nem elérhetetlen számunkra.
Az isteniség beteljesítése itt a földön soha nem maradhat elérhetetlen, ha ismerjük a titkok titkát. Ez a titok: isteni szeretetté érni, amelyben a szerető és a Szeretett eggyé válik, a teremtmény és a Teremtő eggyé válik, a véges és a Végtelen eggyé válik. Amikor egy emberi lényre rávirrad a megvilágosodás, Isten nem marad többé puszta ígéret, hanem tényleges megvalósítássá válik.
Meg tudod változtatni az életed. Erre a változásra nem kell éveket várnod, de még hónapokat sem. Abban a pillanatban elkezdődik, amikor belemerülsz a spiritualitás tengerébe. Próbálj meg fegyelmezett spirituális életet élni egy napig, egyetlen egy napig. Biztosan sikerülni fog.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Sri Chinmoy
Share To:

Post A Comment: