Az alkotó vizualizáció alapmódszere egyáltalán nem nehéz. Most az a fontos, hogy megtanuld úgy használni, hogy neked igazán javadra váljon... segítsen pozitív változásokat előidézni életedben. Ahhoz, hogy a leghatékonyabb módon használhasd az alkotó vizualizációt.... / Hogyan válhat az alkotó vizualizáció életed részévé? ~ Shakti Gawain, spirituális tanítások, spiritualitás, teremtés, teremtő képzelet, tudatos teremtés, vizualizáció,

Az alkotó vizualizáció alapmódszere egyáltalán nem nehéz. Most az a fontos, hogy megtanuld úgy használni, hogy neked igazán javadra váljon... segítsen pozitív változásokat előidézni életedben. Ahhoz, hogy a leghatékonyabb módon használhasd az alkotó vizualizációt, célravezető, ha megértesz néhány fogalmat, és elsajátítasz néhány más technikát is.
Az a legfontosabb, hogy gyakran használd az alkotó vizualizációt, s így az életed megszokott részévé váljon. A legtöbben úgy találják, hogy úgy a leghatásosabb, ha mindennap legalább egy keveset gyakorolnak, főleg a tanulási szakasz idején.
Azt javaslom, hogy vezess be a napirendedbe egy kb. tizenöt perces alkotó vizualizációs, meditációs gyakorlatot minden reggel ébredés után és esténként lefekvés előtt (ilyenkor a leghatásosabb a dolog), és ha tudod, iktass be egyet napod közepére is. Mindig mély ellazulással kezdd, aztán folytathatod bármely vizualizációval vagy megerősítéssel.
Az alkotó vizualizáció nagyon sokféle módon alkalmazható, és te válaszd meg, melyiket próbálod ki az adott pillanatban. Az alkotó vizualizáció új gondolkodásmódot, új életmódot jelenthet, ezért sok időre van szükség ahhoz, hogy gyakorlatra tegyél szert benne.
Próbáld ki különböző helyzetekben, más-más körülmények között, és használd bármilyen probléma megoldására, amilyen gyakran csak tudod. Ha észreveszed, hogy aggódsz vagy tétova vagy bármivel kapcsolatban, esetleg elbátortalanodsz, vagy idegesít egy adott probléma, tedd fel magadnak a kérdést: vajon tudod-e alkalmazni az alkotó vizualizációt ebben a helyzetben. Váljon szokásoddá, hogy ehhez folyamodsz, ha az adott pillanat úgy kívánja.

Nem kell elbátortalanodnod, ha nem érzed azt, hogy rögtön teljes sikert hoz a módszer. Ne felejtsd el, hogy legtöbbünknek hosszú évek alatt rögzült negatív gondolatmintákat kell legyőznünk. Időre van szükség ahhoz, hogy megváltoztassuk ezeket a mélyen gyökerező szokásokat. Sokunknak vannak olyan mögöttes érzései és magatartásmintái, amelyek lelassíthatják tudatosodásunk folyamatát, sőt megakadályozni próbálják ez irányban tett erőfeszítéseinket.

Szerencsére az alkotó vizualizáció egy olyan velünk született, igazán erőteljes folyamat, hogy akár ötperces tudatos, pozitív meditáció is ellensúlyoz hat többórányi, napokig tartó vagy akár éveken át működő negatív mintákat is. 

Légy hát türelmes. Mostani világod működése tartalmazza egész eddigi életed erőfeszítéseit. Ne várd, hogy a dolgok egy szempillantás alatt megváltozzanak (bár gyakran előfordul ez is). Kitartással és a folyamat pontos megértésével sikerül majd csodának tűnő dolgokat teremtened életedben.

Saját gyakorlatomban két dolgot találtam roppant fontosnak az alkotó vizualizációval kapcsolatban:

1. Olyan inspiráló és felemelő hatású könyvek olvasása, melyek megkönnyítik számomra, hogy folyamatosan kapcsolatot tartsak fenn legmagasabb eszméimmel és törekvéseimmel. Mindig van egy ilyen könyv az ágyam mellett, és naponta olvasok belőle egy-két oldalt. 

2. Legyen mellettem egy barát vagy (ideális esetben) egy olyan baráti közösség, akik szintén szeretnék elsajátítani, hogyan éljünk tudatosabban, akik támogatnak és segítik erőfeszítéseimet. Ahol a tudatosodáson dolgoztok, ott is megkaphatod ezt a támogatást, vagy akár te is megadhatod másoknak.

Az alkotó vizualizáció folyamata nagyon sok szinten közelíthető meg, s így megpróbáltam bemutatni a lehetséges alkalmazási módok széles skáláját. Lehet, hogy egy bizonyos helyzetben az egyik megfelel, de a másik nem. Saját energiád áramlását kövesd, és azokat használd, amelyeket akkor megfelelőnek érzel.

Vegyünk egy olyan esetet például, amikor megerősítéseket próbálsz végezni, és rájössz, hogy egy-szerűen nem megy a dolog, vagy úgy érzed, nem vezet eredményre. Ilyenkor próbálkozhatsz egy tisztító eljárással, vagy kapcsolatba léphetsz magasabb éneddel vagy lelki vezetőddel, és őt kérdezheted arról, mi a teendőd.
Lehet, hogy az a módszer, amely egyszer működik, egy másik időpontban nem vezet eredményre, és az, ami beválik az egyik embernél, másvalakinek nem felel meg. Mindig bízzál magadban, és kövesd saját belső indíttatásodat.
Ha úgy érzed, hogy erőltetsz valamit, hagyd abba. Csak akkor csináld tovább, ha pozitívnak, felszabadultnak, nyitottnak és erősnek érzed magad, ha igazán kedved van hozzá.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Shakti Gawain: Teremtő képzelet
Share To:

Post A Comment: