Vannak sötét időszakok. Olyan időszakok, amikor mások miatt, vagy akár látszólag minden ok nélkül padlóra kerülsz, és úgy érzed, képtelen vagy felállni onnan, hogy tovább haladj előre. Kedved sincsen már hozzá, mert úgy érzed, nincs miért. A sok kudarc és fájdalom hatására elvesztetted a hitedet. Bárkivel előfordulhat ez. / Azon múlik, hogy mire figyelsz ~ indiánok, indián történetek, fényörvény, spiritualitás, pozitív gondolatok, hírek,

Vannak sötét időszakok. Olyan időszakok, amikor mások miatt, vagy akár látszólag minden ok nélkül padlóra kerülsz, és úgy érzed, képtelen vagy felállni onnan, hogy tovább haladj előre. Kedved sincsen már hozzá, mert úgy érzed, nincs miért. A sok kudarc és fájdalom hatására elvesztetted a hitedet. Bárkivel előfordulhat ez.

Miközben azonban az emberek többsége arról panaszkodik, hogy csak rossz dolgok történnek velük, sokszor észre sem veszik azokat az apró csodákat, amelyek körbeveszik őket, és amelyekben nap mint nap részesülhetnének. Erről szól a most következő rövid történet.

*****
Az eset New Yorkban történt, amikor egy indián férfi a nem indián barátjával sétált keresztül a Times Square-en. A csúcsforgalomban zsúfolásig megteltek az utcák, mindenki rohant valamerre. Az autósok nyomták a dudát, a taxisok kiabáltak, a mentőautó szirénája próbálta túlharsogni a város fülsiketítő zaját, a járókelők tolakodva igyekeztek átverekedni magukat a tömegen.
Egyszer csak az indián így szólt: „Hallok egy tücsköt.”
„Tessék?!” – szólt vissza a barátja. – „Megőrültél? Ekkora zajban lehetetlen meghallani egy tücsök ciripelését.”
„Pedig teljesen biztos vagyok benne, hogy egy tücsök hangját hallottam.” – felelte az indián teljes nyugalommal.
„Őrültség!” – vágta rá hitetlenkedve a barátja. Az indián azonban csak némán figyelt egy kis ideig, majd átment az út túloldalára, ahol a járda mentén néhány bokor volt. Pár pillanat múlva már meg is találta a tücsköt az egyik bokor ágai között. A barátja alig tudott megszólalni a megdöbbenéstől.
„Ez hihetetlen!” – nyögte ki végre őszinte csodálattal. – „Miféle emberfeletti képességed van Neked?!”
„Nem, dehogy.” – felelte mosolyogva az indián. – „Minden csak azon múlik, hogy mire figyelsz.”
„De ez lehetetlen!” – folytatta a barátja. – „Én soha nem hallanám meg egy tücsök ciripelését ekkora zajban!”
„Valóban.” – mondta az indián. – „Azon múlik, hogy mi a fontos számodra. Figyelj csak, megmutatom.”
Azzal elővett néhány pénzérmét a tárcájából, majd egy laza mozdulattal a földre szórta azokat. Ekkor 30 méteres körzetben hirtelen minden fej megfordult, hogy megnézze, nem az ő pénze csörrent-e a betonon.
Az indián mosolyogva barátjára nézett. „Látod? Minden azon múlik, hogy mi a fontos számodra.”
Van, amikor úgy érzed, semmi jó nem történik veled, és reménytelenül próbálod túlélni a napjaidat. Ezek azok a napok, vagy akár egész életszakaszok, amikor a legnehezebb hinned az álmaidban, az embertársaidban, önmagadban, az életed értelmében. És ezek azok a napok, amikor érdemes felidézned a New York-i indián történetét, és elgondolkodnod azon, hogy valójában mire is figyelsz. Mert a lehetőségek mindig ott vannak körülötted – akár észreveszed azokat, akár nem.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: