Évente négy tízmilliószoros napot határoznak meg a tibeti szerzetesek a buddhista hagyományok szerint. A Nagy Buddha-napokat a tibeti naptár alapján minden évben az első, a negyedik, a hatodik és a kilencedik holdhónapok 15. napján ünneplik. Az első tízmilliószoros nap az első holdhónap 15. napjára, március 12-re esik. Tibeti neve Chötrül Düchen, magyarul a vajmécsesek ünnepe. / 10 milliószoros napok 2017-ben ~ tízmilliószoros napok, Buddha, spiritualitás, fényörvény, hírek, dharmachakra, ezo, ezotéria, szeretet, siker, önismeret, horoszkóp, élet, vallás, buddhizmus, pozitív,

Évente négy tízmilliószoros napot határoznak meg a tibeti szerzetesek a buddhista hagyományok szerint.
A Nagy Buddha-napokat a tibeti naptár alapján minden évben az első, a negyedik, a hatodik és a kilencedik holdhónapok 15. napján ünneplik.
Az első tízmilliószoros nap az első holdhónap 15. napjára, március 12-re esik.
Tibeti neve Chötrül Düchen, magyarul a vajmécsesek ünnepe. A hagyományok szerint Tibetben ilyenkor jakvajból készült gyertyákat készítenek és a virág-, madár- vagy faalakú lámpásokat meggyújtva emlékeznek meg Buddha tetteiről, amelyeket követői hitének megerősítésére hajtott végre.
Ezen a napon minden gondolatunk, szavunk és cselekedetünk nagyobb erővel hat, mint az év többi napján, ezért fontos, hogy legalább 24 óráig ne foglalkozzunk negatív dolgokkal.
Az év első tízmilliószoros napja a telihold erejével egyesülve támogat minket.

Segítséget kapunk, hogy teremtő képességünket álmaink szolgálatába állítva olyan világot építsünk, ami a legnagyobb jót hozza el nekünk. Mivel a Telihold az elengedés ideje, így most minden régi, korlátozó mintát engedjünk el. Lehetőséget és energetikai támogatást kapunk most arra, hogy minden olyan dolgot elengedjünk, ami nem szolgálja tovább személyes fejlődésünket. Legyen az partneri kapcsolat, barátság, munkahely, viselkedésminta, vagy az otthonunk.
Ezen régi dolgok elengedésével és a tibeti nap tízmilliószoros teremtő erejével most teljesen új dolgokba kezdhetünk, és új életet teremthetünk.


BUDDHA ÉS DHARMACHAKRA NAPOK 


Az első tízmilliószoros nap a Chötrül Düchen = "A vajmécsesek ünnepe"
Az első tízmilliószoros nap az első holdhónap 15. napjára esik. Ez rendkívüli jelentőségű nap. Tibeti neve Chötrül Düchen, magyarul a vajmécsesek ünnepe. Ilyenkor a tibetiek hagyományosan jakvajból készült gyertyákat készítenek és a virág-, madár- vagy fa alakú lámpásokat meggyújtva emlékeznek meg Buddha csodálatos tetteiről, amelyeket követői hitének megerősítésére hajtott végre.

2017. március 12-én lesz a Chötrül Düchen.


A második tízmilliószoros nap: Saga Dawa Düchen = "A születés, a megvilágosodás és a halál napja"
A második jeles nap a negyedik holdhónap 15. napja, melyet a tibetiek Saga Dawa Düchen-nek nevezik. A hagyomány szerint ez Buddha (földi) születésnapjának, 35 évvel későbbi megvilágosodásának és halálának, vagyis a Nirvanába való belépésének napja is.

2017. június 9-én lesz a Saga Dawa.

A harmadik tízmilliószoros nap: Chokhör Düchen = "Az imakerék ünnepe"
A Chokhor Düchen a harmadik, a hatodik holdhónap 4. napja. Ezen az ünnepen a tibetiek Buddha első beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára emlékeznek. Buddha éppen hét héttel a megvilágosodása után kezdte el hívei tanítását, méghozzá a legenda szerint az indiai istenek, Indra és Brahma kérsére.

2017. július 27-én lesz as Chokhör Düchen.

A negyedik tízmilliószoros nap: Lhabab Düchen = "A mennybemenetel napja"
A Lhabab Düchen, a negyedik tízmilliószoros nap a kilencedik holdhónap 22. napja. Ekkor ünneplik a tibetiek Buddha mennybemenetelét, ekkor ment az égiek közé, hogy tanításait az isteneknek is elmondja, és hogy köszönetet mondjon az édesanyjának, amiért segített neki kiszabadulni az élet körforgásából. Hívei kérésére azonban nem maradt az égiek között, hanem Visvakarma isten létráján visszatért a földre.

Hogyan teremtsünk ezen a napon?


Legyél kedves másokkal.
Magadról, helyzetedről is pozitívan szeretettel beszélj!
Koncentrálj ma az életedben jelen lévő pozitív dolgokra, amikért hálás lehetsz.
Gondolataidat használd vizualizációra: képzeld el az ideális életet!
Válaszd ma a pozitív érzéseket: szeress, nevess, légy boldog!
Ezen a napon próbálj meg azokkal a személyekkel lenni, akikkel kölcsönösen örömet, szeretetet adtok egymásnak!
Idén még június 9-én, július 27-én és november 10-én lesz tízmilliószoros nap.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


sokszinuvidek/lotuszblog
Share To:

Post A Comment: