Ha meg akarod tisztítani az elmédet, az a legjobb, ha meditáció közben mindennap pár percre elképzeled, hogy nincs elméd. Mondd magadban: „Nincs elmém, nincs elmém. Csak szívem van.” Egy idő után érezd és mondd: „Nincs szívem. Csak lelkem van.” / Hogyan csendesítsük le az elmét meditációban? ~ fényörvény, hírek, meditáció, meditációs gyakorlatok, spirituális gyakorlatok, spiritualitás,

1. Válj a lélekké meditációban

Ha meg akarod tisztítani az elmédet, az a legjobb, ha meditáció közben mindennap pár percre elképzeled, hogy nincs elméd. Mondd magadban: „Nincs elmém, nincs elmém. Csak szívem van.” Egy idő után érezd és mondd: „Nincs szívem. Csak lelkem van.” Amikor azt mondod: „lelkem van”, eláraszt a tisztaság. Egy idő után azonban még mélyebbre és tovább kell menned, és nemcsak azt mondani: „lelkem van”, hanem azt, hogy : „én a lélek vagyok.” Közben képzeld el a legszebb gyermeket, akit valaha is láttál, és érezd, hogy lelked végtelenül szebb, mint ez a gyermek.
Amikor azt tudod mondani és érezni, hogy „a lélek vagyok”, és erre az igazságra tudsz meditálni, abban a pillanatban lelked végtelen tisztasága belép a szívedbe. A szívből ez a végtelen tisztaság aztán az értelembe megy. Ha tehát igazán érezni tudod, hogy csak a lélek vagy, akkor a lélek meg fogja tisztítani az elmédet.

2. Belső láng a szívben meditáció alatt

Mielőtt meditálni kezdesz, próbálj meg egy lángot elképzelni a szívedben. Most még talán csak egy apró fel-fellobbanó lángocska, nem erőteljes láng. De egy napon biztosan nagyon erőteljes és teljesen megvilágosító lesz. Képzeld el, hogy ez a láng megvilágosítja az értelmedet. Kezdetben talán nem tudsz úgy koncentrálni, ahogyan szeretnél, mert az értelmed nem képes összpontosítani. Az értelem folyamatosan több dologra gondol, és nagyon sok helytelen gondolatnak esik áldozatul. Az értelem nem kellően megvilágosult, képzelj el tehát egy gyönyörű szép lángot a szívedben, amely megvilágosít téged. Vidd ezt a fénylő lángot az értelmedbe. Ekkor lassanként egy fénysávot látsz majd az értelmedben. Ha az értelem elkezd fokozatosan megvilágosodni, akkor nagyon könnyű hosszan és mélyebben koncentrálni.

3. A lélegzet megtisztítása meditáció előtt

Mielőtt elkezdenél meditálni, ismételd körülbelül hússzor a „Supreme” szót, olyan gyorsan, ahogy csak lehet, hogy megtisztítsd a lélegzetedet. Érezd, hogy valóban magává Isten Lélegzetévé válsz. Amíg a lélegzet nem tiszta, addig az értelem nem marad célirányos.

 4. Az értelem ellenőrzés alá vonása meditációban

Megmondhatod az értelmednek: „Nem engedem meg, hogy a saját kedved szerint működj. Most Istenre akarok gondolni.” Ismételd csendben vagy hangosan Isten nevét. Majd mondd azt: „Egész lényemben tisztaságot akarok”, és ismételd: „tisztaság, tisztaság, tisztaság”. Így nem hagyod, hogy értelmed tisztátalanságra, vagy bármi másra gondoljon. Ne adj egyetlen esélyt sem értelmednek, hogy ide-oda csapongjon; egyszerűen csak használd az értelmet a saját célodra. Számtalan dolgot elérhetsz az értelmedben illetve az értelem segítségével. De az értelem annyira neveletlen és csintalan, hogyha te nem használod őt, akkor ő használ téged.

5. Rossz gondolatok meditáció során: dobd ki őket!

Valahányszor istentelen gondolat hatol az elmédbe, dobd ki onnan! Ez a gondolat olyan, mint egy idegen test, egy tolvaj, amely behatolt a szobádba. Miért engednéd tudatosan, hogy a tolvaj a szobádban maradjon, mikor pedig megvan rá a képességed, hogy kidobd. Ha egy istentelen gondolat hatol az elmédbe, kapd el, és hajítsd belső törekvésed perzselő lángjába.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Sri Chinmoy
Share To:

Post A Comment: