Az érzelmek, mint a félelem, harag, frusztráció mind energiák. Anélkül, hogy észrevennénk, képesek vagyunk az emberek ezen energiáit “csapdába ejteni”. Ha te inkább egy “érzelmi szivacs” vagy, akkor fontos tudnod, hogyan kell elkerülni az egyének negatív érzelmeinek felszívását..... / Hogyan hagyjuk abba más emberek érzelmeinek átvételét ~ spirituális, érzelmek, fényörvény, hiperérzékenység, empaták, védelem, pozitív helyzetek,


Az érzelmek, mint a félelem, harag, frusztráció mind energiák. Anélkül, hogy észrevennénk, képesek vagyunk az emberek ezen energiáit “csapdába ejteni”.
Ha te inkább egy “érzelmi szivacs” vagy, akkor fontos tudnod, hogyan kell elkerülni az egyének negatív érzelmeinek felszívását, vagy hogyan lehet eltéríteni a tömegben szabadon lebegő negativitást. 
A másik csavar az, hogy a krónikus szorongás, a depresszió vagy a stressz egy “érzelmi szivaccsá” változtatnak azáltal, hogy legyengítik a védekezőképességedet. 

Hirtelen hiperérzékennyé válsz másokra, különösen azokra, akik hasonló lelki, érzelmi fájdalmaktól szenvednek. Így működik az empátia, rámozdulunk olyan forró kérdésekre, amelyek magunkban is megoldatlanok. 
Energetikai szempontból nézve, a negatív érzelmek is származhatnak több forrásból: az amit érzel, lehet a sajátod, lehet valaki másé, vagy lehet ezek kombinációja. Íme, hogyan lehet megmondani a különbséget, és stratégiai szempontból megnövelni a pozitív érzelmeket, így nem veszed a válladra azt a negativitást, ami nem a tiéd.

Hagyd abba más emberek érzelmeinek elnyelését:


1. Határozd meg, hogy mire vagy hajlamos

Az a személy, aki legvalószínűbben negatív energiák által túlterhelt, egy “empata”, aki úgy viselkedik, mint egy “érzelmi szivacs”.

A jelek, hogy esetleg empata vagy, a következők: 
Az emberek “hiperérzékenynek”, vagy “túl érzékenynek” stb. neveznek, és ezt nem dicséretként mondják!
Érzed más emberek félelmét, szorongását és stresszét, bevonod azokat a saját testedbe, és megpróbálod megoldani, mint a saját fizikai fájdalmadat és tüneteit. Nem kell, hogy olyan emberek legyenek, akiket nem ismersz, vagy nem kedvelsz, hatással vannak rád a családtagjaid, a barátaid és a kollégáid. 
Gyorsan kimerültnek, kiüresedettnek és boldogtalannak érzed magad tömeg jelenlétében.
Zajtól, szagoktól és a túlzó beszédtől idegessé és szorongóvá válsz.
Egyedül kell lenned, hogy feltöltsd az energiáidat.
Kevésbé valószínű, hogy intellektualizálod amit érzel. Az érzéseid könnyen okoznak fájdalmat. 
Természetesen adakozó, lelkiség felé hajló és jó hallgatóság vagy.
Hajlamos vagy ügyelni arra, hogy legyen egy menekülési terved, hogy gyorsan el tudj szabadulni, például saját autóval érkezel egy eseményre, stb.
A közeli kapcsolatok intimitása fullasztó lehet, vagy saját éned elvesztésének érzésével járhat. 


2. Keresd a forrást

Először is kérdezd meg magadtól, hogy az érzés a sajátod, vagy valaki másé? Lehet mindkettő. Ha az érzelem, mint a félelem vagy a harag a tiéd, akkor óvatosan nézz vele szembe, hogy mi okozta benned, vagy kérj szakmai segítséget. Ha mégse, akkor próbáld meg pontosan kitalálni a nyilvánvaló kiváltó okot! 
Például ha éppen most néztél egy vígjátékot, de amikor hazajöttél a moziból rosszul érzed magad, lehet, hogy a melletted ülő ember depressziója hatott rád, közvetlen közelben az energia területek átfedik egymást.
Ugyanez lehet igaz egy bevásárlóközpontban, vagy egy túlzsúfolt koncerten. Ha a zsúfolt helyeken ideges leszel, vagy eluralkodik rajtad, az azért lehet, mert elnyeled az összes negatív energiát magad körül.


3. Határold el magad a gyanús forrástól, ahol lehetséges

Távolodj el legalább hat méternyire, nézd meg, hogy érzel-e megkönnyebbülést. Ne érezd úgy, hogy ezzel idegeneket bántasz meg. Egy nyilvános helyen ne habozz helyet cserélni, ha úgy érzed, hogy egyfajta depresszió hat rád.


4. Helyezd magad a középpontodba azáltal, hogy a lélegzetedre koncentrálsz

Ezáltal összekapcsolódsz önmagaddal. Néhány percen keresztül lélegezd ki a negativitást, miközben nyugalmat lélegzel be. Ez segít leföldelned magad, és megtisztít a félelemtől vagy más bonyolult érzelemtől. Képzeld a negativitást a testedből felemelkedő szürke ködnek, és a reményt arany fényként, ahogy belép a testedbe. Ez gyors eredményt hozhat.


5. Öblítsd ki a károkat

A negatív érzelmek, mint a félelem gyakran helyezkednek el az érzelmi központban, a solar plexusban (napfonat csakra). 
Helyezd a tenyered a napfonatodra, miközben szerető jóságot küldesz erre a területre a stressz kiöblítésére. 
Régóta fennálló depresszió vagy szorongás esetén naponta használd ezt a módszert, hogy megerősítsd ezt a központot. Ez megnyugtat, és egyfajta biztonságot és optimizmust hoz létre, ahogy szertartássá válik.


6. Védelmezd magad

Sokak által használt praktikus védelmi forma gyógyítók között is, akik betegeknél használják, egy fehér fényű burok vizualizálása (vagy bármilyen szín, ami erőt kölcsönöz) az egész test körül. Gondold azt, hogy egy pajzs, amely kiszűri a negativitást vagy a fizikai kellemetlenséget, de lehetővé teszi annak, ami pozitív, hogy átjöjjön rajta.


7. Az érzelmi túlterhelés kezelése

Nem kell, hogy lekötelezettje legyél annak a képességednek, hogy elnyeld mások érzelmeit. Változtasd az átkot ajándékká olyan stratégiák gyakorlásával, melyek megszabadítanak téged: 
Tanuld meg felismerni az olyan embereket, akik elkeserítenek téged. Azokat az embereket, akik különösen nehézkesek az érzelmi átélésben, köztük a kritizálók, az áldozatok, a nárcisztikusok és az irányítók. Őket szokták érzelmi vámpíroknak is nevezni. Ha tudod, hogyan kell felismerni ezeket a viselkedéseket, akkor tudsz ellenük védekezni, akár kivonva magad a jelenlétükből, és azt mondani magadnak, hogy “Tisztelem az embert, aki belül vagy, de nem szeretem, amit teszel.” 
Egyél magas fehérjetartalmú ételt, mielőtt stresszes helyzetbe kerülsz, mint például ha sok ember közé mész. Amikor benn vagy a tömegben, keress menedékhelyet, például egy ülőhelyet a szélén, vagy állj a tömegen kívül. 
Győződj meg arról, hogy nem kell más emberekre támaszkodnod, akik kihúznak a nehéz helyzetekből. Hozd a saját autódat, vagy tudd, hogyan jutsz haza könnyen, ha szükséges. Legyen megfelelő alapod alternatív megoldásokhoz, ha túlterheltnek kezded magad érezni. 
Állíts fel határidőket! Tudni, hogy mennyit vagy képes kiállni vagy engedelmeskedni, ez a határ létfontosságú, hogy biztosítsd a mentális jólléted. Szintén állíts fel kedves, de jelentőségteljes határokat másokkal szemben, akik eluralkodnak rajtad; nem kell állni és hallgatni őket akár két órán keresztül, ha csak fél órával vagy képes megbirkózni.
Legyen egy otthoni privát helyed, amit megosztasz másokkal. Kérj meg másokat, hogy tartsák tiszteletben amíg elvonulsz, ami segít a felüdülésben. Ez különösen fontos, hogy megakadályozzon abban, hogy túlságosan felvedd mások érzéseit. 
Gyakorold a meditációt és az éberséget. 


8. Keress pozitív embereket és helyzeteket

Találkozz egy baráttal, aki meglátja a jót másokban. Tölts időt egy kollégával, aki megerősíti a dolgok jó oldalát. Hallgass bizakodó embereket! Hallgasd meg a hitüket, ami maguk és mások irányában van. Élvezd a reményteljes szavakat, dalokat és művészeti formákat! A remény fertőző, és ez emelni fogja a hangulatodat. 
Ápold a pozitív érzelmeket, amely növeli a belső erőt. Ha béke és szeretet vesz körül, akkor is erős leszel, amikor a negatív érzelmek hervasztólag hatnának rád. Tiszteld a saját igényeidet egy egészséges önszeretetben, amely növeli azon képességedet, hogy másokat is tisztelj. 
Tanuld meg használni az együttérzést, mint annak a módját, hogy megvédd magadat az elsöprő érzelmekkel szemben. Az együttérzés lehetővé teszi, hogy empatikus légy a többi ember sorsával, de azt is megköveteli, hogy együttérző maradj magaddal szemben is. Ez azt jelenti, hogy nem kell bűntudatot érezned, ha kikapcsolódást keresel a túlterheltségtől, ez biztosíthatja, hogy hosszabb távon többet foglalkozhass másokkal, nem pedig kevesebbet. Mindez azt is jelenti, hogy egyben tartod magad azáltal, hogy nem veted bele magad a negatív emberek világába. 


9. Hozz létre és tarts fenn egy menedéket a kikapcsolódáshoz

Hagyj nyitva több utat, melyek elvezetnek a természet rezgéséhez. Mindig és folyamatosan feltölt energetikailag és lelkileg. 
Legyen egy vízesésről vagy egy buja erdőről készült képed, és nézd meg, ha úgy érzed, hogy túlterhelt vagy.
Sétálj végig egy nyugodt erdei úton, vagy szívd magadba egy finoman csobogó patak hangját egy szomorúfűz alól. 
Tarts fenn egy hangulatos, személyes menedéket, ahol visszatalálhatsz a saját személyes erődhöz és energiádhoz. 
Gyakorold a Jógát és a légzési technikákat! 
Ezek segítenek az érzelmi központban maradnod, és biztonságos kikötőt nyújtanak vihar idején.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


joportal.hu
sites.google.com/balazsrozalia
Share To:

Post A Comment: