Aromaterápia orrdugulás ellen
Ezt akkor is tudod alkalmazni, ha még betegen is muszáj dolgoznod. Helyezz el a közeledben potpourit, zsákocskát vagy fadíszt és csepegtess rájuk valamelyik olajból - eukaliptusz, borsmenta, indiai citromfű - , ha pedig egyik sincs kéznél, cseppents pár cseppet zsebkendőre!
Ezeket belélegezve elkezdődik az orrjáratok kíméletes, gyengéd tisztítása, megindul a szabad légzés, és az orrdugulás megszűnik. Mindig természetes olajat válassz, a szintetikus olajak csupán illatok - nem fejtenek ki gyógyhatást!
Én személy szerint a borsmentát próbáltam megfázás idején - télen - zsebkendőre csepegtetve. Teljesen jól kitisztította a teljesen bedugult orrjáratokat (mind a kettőt). Elég pár percig belélegezni az orrunkon keresztül, amennyire tudjuk. De teljesen bedugult orrnál többször kell kis szünetekkel megismételni a műveletet. Annyit még ehhez a házi recepthez hozzátennék, hogy a borsmenta illóolajat érdemes fürdővíznél is használni. Egy kád vízhez 3-4 cseppet adjunk hozzá, előzetesen egy evőkanálnyi mézben vagy tejben elkevert illóolajat. A fürdés 10-15 percig tartson.
Közzétette: Sandalwww.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: