Az alkotó vizualizáció olyan módszer, amelyben képzeletedet használod fel arra, hogy létrehozd azt, amit szeretnél az életedben. Az alkotó vizualizációval kapcsolatban nincs semmi, ami új, különös vagy szokatlan lenne. Máris használod mindennapjaidban, tulajdonképpen életed minden pillanatában. / Mi az alkotó vizualizáció módszere? ~ teremtő képzelet, képzelet, teremtés, tudatos teremtés, vizualizáció, fényörvény, spiritualitás, spirituális tanítások, hírek, csodák,

Az alkotó vizualizáció olyan módszer, amelyben képzeletedet használod fel arra, hogy létrehozd azt, amit szeretnél az életedben. Az alkotó vizualizációval kapcsolatban nincs semmi, ami új, különös vagy szokatlan lenne. Máris használod mindennapjaidban, tulajdonképpen életed minden pillanatában. Valójában ez képzeleted természetes ereje, az univerzumnak az az alapvető alkotó energiája, amelyet állandóan használsz, akár tudatában vagy ennek, akár nem. Sokan éltünk teremtő képzeletünk erejével a múltban is, de egy kevéssé tudatos módon. Mivel az életről mélyen gyökerező negatív elgondolások alakultak ki bennünk, automatikusan arra számítottunk, és öntudatlanul is azt képzeltük el, hogy az életből osztályrészünk a hiány lesz, korlátozottság, nehézségek és problémák jutnak majd nekünk. Kisebb vagy nagyobb mértékig ezt meg is teremtettük saját magunknak.
Az alkotó vizualizáció használata kulcsot ad a kezünkbe ahhoz, hogy hozzájuthassunk az élet bőséges javaihoz.
Fantáziánk az a képességünk, hogy egy ötletet vagy mentális képet hozunk létre agyunkban. Az alkotó vizualizáció módszerével fantáziád segítségével pontos képet alkotsz arról, aminek megvalósulását szeretnéd. Ezután rendszeresen gondolsz erre az ötletre vagy képre, így adsz neki pozitív energiát egészen addig, míg objektív valósággá válik... Más szavakkal: amíg ténylegesen el nem éred, amit elképzeltél.
Célod bármilyen lehet - lehet fizikai, érzelmi, mentális vagy szellemi szinteken. Elképzelheted magadat egy új otthonban vagy egy új munkahelyen, vagy egy csodálatos kapcsolat részeseként, vagy azt, hogy nyugodt és derűs vagy, vagy hogy javul a memóriád és jobban tudsz tanulni. Vagy elképzelheted magadat, amint könnyedén megoldasz egy nehéz helyzetet, vagy egyszerűen fényt és szeretetet árasztó sugárzó lényként láthatod magad. Bármilyen szinten dolgozhatsz,mindegyiken eredményre jutsz... Gyakorlás közben meg fogod találni azokat a képzeteket és módszereket, amelyek a legmegfelelőbbek neked.
Például nehezen boldogulsz valakivel, és szeretnél létrehozni egy harmonikusabb kapcsolatot ezzel a személlyel.
Miután lazítással eljutottál egy mély, csendes, elmélkedő tudatállapotba, képzeld magad elé kettőtöket, amint nyíltan, őszintén és harmonikusan érintkeztek egymással. Próbáld átérezni azt, hogy lehetséges megvalósítani ezt a mentális képet; úgy éld át, mintha már történne.
Ezt az egyszerű és rövid gyakorlatot ismételd sokszor, mondjuk, naponta kétszer-háromszor is, vagy bármikor, ha eszedbe jut. Ha vágyad és szándékod őszinte, és valóban nyitott vagy a változásra, hamarosan azt fogod észlelni, hogy a kapcsolat könnyebbé és simábbá válik, és könnyebb lesz elfogadni a másik személyt, és kommunikálni vele. Végül is azt találod majd, hogy a probléma megoldja saját magát valamilyen módon, és ez javára válik minden résztvevőnek.
Itt kell megjegyeznem, hogy ezt a módszert nem lehet arra használni, hogy irányítsam a többiek viselkedését, vagy bármi olyanra rávegyem őket, amely akaratuk ellen való. A gyakorlat hatása abban áll, hogy azokat a belső korlátainkat szünteti meg, amelyeket a természetes harmónia és önmegvalósítás elé állítottunk, és így teszi lehetővé azt, hogy mindenki a lehető legpozitívabb oldalát mutathassa meg.
Az alkotó vizualizáció használatához nem szükséges hinned bármilyen metafizikus vagy spiritiszta dologban, de lehetségesnek kell hogy tartsd olyan dolgok létezését, amelyekről eddig nem tudtunk. Egyáltalán nem fontos hinned bármilyen rajtad kívül lévő erőben.
Arra kell csak vágynod, hogy megtanulj és megtapasztalj valami újat, és elég nyitott legyél ahhoz is, hogy ezt pozitív hozzáállással kipróbáld.
Tanulmányozd az alapelveket, nyitott szívvel és lélekkel próbáld ki a módszereket, és aztán eldöntheted magad is, hasznodra van-e mindez.
Ha úgy találod, hogy igen, folyamatosan használd és fejleszd ezeket, és hamarosan a benned és az életedben történő változások túlszárnyalják mindazt, amiről kezdetben álmodtál...
Az alkotó vizualizáció módszere csoda a szó legigazibb és legmélyebb értelmében. Segíti, hogy megértsd az univerzum működését irányító természeti elveket, és nagyon tudatos és alkotó módon megtanuld használni ezeket.
Ha eddig még soha nem láttál egy gyönyörű virágot vagy egy nagyon látványos naplementét, és valaki elmesélte neked, akár csodának is hiheted (és valójában az is!). Miután magad is láttad ezeket a dolgokat, és tanultál valamit az itt lejátszódó természeti törvényekről, lassan megérted, hogyan jönnek ezek létre, és mindez természetesnek fog tűnni számodra, nem tartod misztikusnak sem.
Ugyanez áll az alkotó vizualizáció módszerének folyamatára is. Az, ami első pillantásra megdöbbentőnek vagy lehetetlennek tűnik a korlátozó oktatási rendszerben felnőtt racionális gondolkodásunk számára, tökéletesen érthetővé fog válni, mihelyst elsajátítottuk a folyamat mögötti elveket és alkalmazzuk is azokat.
Ha így teszel, úgy tűnik majd, csodákat teremtesz az életedben... És meg is fognak történni ezek a csodák!
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Shakti Gawain
Share To:

Post A Comment: