Hogy megérthessük, hogyan működik teremtő képzeletünk, hasznos egy pillantást vetni néhány ide kapcsolódó elvre / Hogyan működik az alkotó vizualizáció? ~ teremtő képzelet, képzelet, teremtés, tudatos teremtés, vizualizáció, fényörvény, spiritualitás, spirituális tanítások, hírek, csodák,

Hogy megérthessük, hogyan működik teremtő képzeletünk, hasznos egy pillantást vetni néhány ide kapcsolódó elvre:

A fizikai univerzum energia


A tudományos világ most kezdi felfedezni azt, amit a metafizikával és szellemtudományokkal foglalkozó mesterek évszázadok óta tudnak. A minket körülvevő fizikai világ valójában egyáltalán nem „anyagból" áll; fő összetevője egy olyanféle erő vagy esszencia, amelyet energiának nevezhetünk.
Megszokott érzékelési szintünkön a dolgok szilárdnak és egymástól elkülönültnek tűnnek. Ám ha finomabb műszereket használunk - az atomok, illetve azok összetevőinek szintjén -, akkor a látszólag szilárd anyag is felbontható egyre kisebb és kisebb részecskékre, amelyekről végül is az derül ki, hogy pusztán energiaformációk.
Fizikai szinten tehát mindannyian energiából állunk, és minden, ami bennünk, illetve körülöttünk van, szintén energiából tevődik össze. Mindannyian egy nagy energiamező részei vagyunk. Azok a dolgok, amelyeket szilárdként és egymástól elkülönültként érzékelünk, a valóságban annak a lényegi energiának különféle formációi, amely mindannyiunkban közös. Mindannyian egyek vagyunk, még a szónak a szó szerint vett fizikai értelmében is.
Az energia különféle terjedési sebességű rezgésekből áll, és így különböző minőségű megjelenései vannak, finomabbak, illetve egészen tömörek. A gondolat egy meglehetősen kifinomult, könnyű energiaforma, és ezért nagyon gyorsan és könnyen változik. Az anyag egy viszonylagosan tömör, sűrű energiaformáció, és ezért lassabban mozog és változik. Természetesen az anyagon belül is nagyon sokféle variáció létezik. Az élő test anyaga eléggé finom, gyorsan változik és könnyen befolyásolható. Egy szikla például sokkal tömörebb formáció, így lassabban változtatható és nehezebben befolyásolható. De még egy sziklára is hat a víz finom, könnyű energiája, és végül is megváltoztatja azt. Az energia minden formációja kölcsönös kapcsolatban áll egymással, és hatással lehet egymásra.

Az energia mágneses természetű

Az energia egyik fontos törvénye ez: bizonyos minőségű vagy rezgésű energia természeténél fogva hasonló minőségű és rezgésű energiát vonz.
A gondolatoknak és érzéseknek megvan a saját mágneses energiájuk, amely hasonló természetű energiát vonz magához. Láthatjuk például ezt az elvet működés közben, amikor „véletlenül" összetalálkozunk valakivel, akire éppen akkor gondoltunk, vagy „találomra" felkapunk egy könyvet, amely pontosan azt az információt tartalmazza, amelyre épp abban a pillanatban szükségünk van.

Az elgondolást a formai megjelenítés követi

A gondolat egy gyors, könnyű, mozgékony energiaformáció. Rögtön manifesztálódik, nem úgy, mint a tömörebb formációk, mint például az anyag.
Amikor alkotunk valamit, először mindig gondolatban alkotjuk meg azt. Egy gondolat vagy egy el- gondolás mindig megelőzi a manifesztációt. „Azt hiszem, főzök valamit vacsorára." Ez az az elgondolás, amely az étel elkészítését megelőzi. „Szeretnék egy új ruhát." Ez előzi meg azt, hogy elmegyünk és veszünk egyet. „Munkát keresek." Ez előzi meg azt, hogy találunk magunknak munkát és így tovább.
A művésznek először van valamiféle elgondolása vagy inspirációja, és azután hozza létre a festményt. Az építésznek van egy terve, és ezután építi meg a házat.
Az elgondolás olyan, mint egy tervrajz; létrehozza a formának a képzetét, amely ezután vonzerőt gyakorol a fizikai energiára, és abba a formába irányítja azt, megjelenítve ezáltal a fizikai létsíkon.
Ugyanez az elv érvényesül akkor is, ha nem folyamodunk közvetlen fizikai cselekvéshez azért, hogy elgondolásunk szemmel láthatóvá váljék. Pusztán az, hogy van egy elgondolásunk vagy gondolatunk, és ezt agyunkban tároljuk, olyan energia, amely magához vonzza és létrehozza ezt a formát az anyagi síkon is. Ha állandóan betegségre gondolsz, végül is megbetegszel. Ha gyönyörűnek gondolod magad, azzá fogsz válni.

A szétsugárzás és a vonzás törvényei

Ez valójában azt az elvet jelöli, hogy bármit küldesz az univerzumba, az valamilyen módon visszasugárzik rád. „Amint vetsz, úgy aratsz."
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mindig azt a dolgot vonzzuk az életünkbe, amire a legtöbbet gondolunk, amiben a legerősebben hiszünk, amit lényünk legmélyén várunk el és/vagy a legélénkebben képzelünk el. Ha negatívak és félelemmel teltek vagyunk és bizonytalanok vagy aggódok, akkor magunkhoz fogjuk vonzani azokat a bizonyos tapasztalatokat, helyzeteket vagy embereket, amelyeket elkerülni igyekszünk. Ha alapvető hozzáállásunk pozitív, örömet várunk el, megelégedést és boldogságot képzelünk magunk elé, akkor mindezt magunkhoz fogjuk vonzani, illetve olyan helyzeteket és eseményeket teremtünk, amelyek illenek ezekhez a pozitív elvárásainkhoz. így tehát minél több pozitív energiát fektetünk abba, hogy elképzeljük azt, amit valójában szeretnénk, annál inkább meg fognak jelenni ezek a dolgok az életünkben.


Az alkotó vizualizáció módszerének alkalmazása

A változás folyamata nem a felszínen jön létre, nem elég, ha pusztán „pozitívan gondolkodunk". A változás magában foglalja azt, hogy kutatjuk, felfedezzük és megváltoztatjuk az élettel kapcsolatos legmélyebb, legalapvetőbb hozzáállásunkat. Az alkotó vizualizáció alkalmazásának elsajátítása így mély, jelentőségteljes növekedési folyamattá válhat, melynek során gyakran felfedezzük, miképpen tartottuk vissza saját magunkat, hogyan akadályoztak meg minket félelmeink és negatív elgondolásaink abban, hogy megelégedést és kiteljesedést érjünk el életünkben. Amikor tisztán látjuk mindezt, az alkotó vizualizáció módszerének segítségével ez a korlátozó hozzáállás meg is szüntethető', és így szabad teret kapunk arra, hogy abban a természetesen boldog és kiteljesedett és szeretetteli állapotban éljünk, amelyre születtünk...
Kezdetben az alkotó vizualizációval bizonyos időpontokra és bizonyos célok elérésére szorítkozhatsz. Később egyre inkább szokásoddá válik majd a módszer alkalmazása, és elkezdesz bízni az eredményekben, amelyeket elérhetsz általa. Úgy fogod találni, hogy gondolkodási folyamatod nélkülözhetetlen részévé válik. Folyamatos tudatállapottá alakul, amelyben tudod, hogy te vagy életed állandó teremtője.
Képzeletünk alkotó használatának ez a végső célja - az, hogy életünk minden pillanatát az alkotás csodálatos pillanatává változtassuk, amelyben természetszerűleg mindig a legjobb, a leggyönyörűbb és a legteljesebb életet választjuk, amit csak el tudunk képzelni...
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Shakti Gawain
Share To:

Post A Comment: