A zene formája: a monoton, de ritmusos zene is képes serkenteni a gyökércsakra működését. Erre természeti népek ősi zenéje a legalkalmasabb. A zene mellett táncaik is arra irányulnak, hogy a természet és az emberek őserői között kapcsolatot hozzanak létre. / Csakrák és hangterápia ~ csakrák, csakrarendszer, fényörvény, spiritualitás, spirituális tanítások, hangterápia, zene


Gyökércsakra hangterápia

A zene formája: a monoton, de ritmusos zene is képes serkenteni a gyökércsakra működését. Erre természeti népek ősi zenéje a legalkalmasabb. A zene mellett táncaik is arra irányulnak, hogy a természet és az emberek őserői között kapcsolatot hozzanak létre. A gyökércsakra harmonizálásához felhasználhatjuk a természet hangjait is. Ma már kazettán és lemezen is hozzájuthatunk ilyen felvételekhez, ha nincs rá lehetőségünk, hogy élőben, eredetiben élvezzük.

A magánhangzó: a gyökércsakrához az "u" magánhangzó van hozzárendelve. A hangskálán a mély "c" helyén kell kiénekelni. Az "u" hang lefelé, a gyökereink irányába vált ki mozgást bennünk. A tudatalatti legmélyebb rétegeibe vezet el és életre kelti az első csatira ősi, földenergiáit.
Mantra: LAM


Szakráliscsakra hangterápia

A zene formája: a második csakra aktivizálásához segítséget nyújt mindenfajta pergő zene, amely életörömöt sugároz magából. Ide tartoznak még a pergő ritmusú néptáncok és a párostáncok is, valamint minden olyan zene, amely érzelmeinket megmozdítja. A szakráliscsakra megnyugtatására és harmonizálására a madarak éneke, a természetes víz csobogása, de egy szobaszökőkút halk duruzsolása is pozitívan hat. 
Magánhangzó: a szakráliscsakrát a zárt "o" hang aktivizálja. A hangskálán a "d" hangon kell kiénekelni. A zárt "o" hang körkörös mozgást vált ki bennünk, amely az "u" hanghoz áll közel, érzéseink legmélyebb rétegeit ébreszti fel, s zárt egységet alakít ki bennünk, amelyben jin és jang, a női és a férfi energiák harmonikus játékában egyesülnek. Beszélt nyelvünkben az ,"oh" felkiáltás az, amely ezt a folyamatot a leginkább kifejezi. Az "o" hang felszínre hozza bennünk azt a képességet, hogy a teremtés dolgaira rácsodálkozunk. 
Mantra: VAM


Köldökcsakra hangterápia

A zene formája: a harmadik csakrát a tüzes ritmusok aktivizálják. A zenekari muzsika harmonikus összjátéka nagyon alkalmas a napfonat egyensúlyba hozására. Túlzott működés esetén bármely ellazító és megnyugtató zenét ajánlatos hallgatni. 
Magánhangzó: a köldökcsakrához a nyílt "o" van hozzárendelve. A hangskálán az "e" hangon kell kiénekelni. A nyílt "o" (akárcsak a nyílt "u") is körkörös mozgást vált ki bennünk, amely, mivel nyílt hang, kifelé irányul. A személyiség külső felépítését segíti, a belső egységből kiindulva. A nyílt "o" a szívcsakra "a" hangjához áll közel. Gazdagságot, örömet, kiteljesedést fejez ki. 
Mantra: RAM


Szívcsakra hangterápia

A zene formája: mindenfajta klasszikus, meditációs és keleti vagy nyugati hagyományokon alapuló szakrális zenének felemelő hatása van. Segíti, hogy szívünk táncba fogjon az élet teremtményeivel, feléleszti bennünk a szeretet erejét, és élénkítő, harmonizáló hatással van ránk. Ugyanígy hatnak a szakrális vagy meditatív táncok, amelyekben a mozdulatok valós formát adnak a teremtés örömének és harmóniájának. 
Magánhangzó: a szívcsakrához az "á" hang van hozzárendelve. A hangskálán az "F" hangon kell kiénekelni. Az "á" hang a szív közvetlen szimbóluma. mint ahogy ez az "Á!" felkiáltásban is megjelenik. Az emberi hangok közül ez a legnyitottabb és a legtökéletesebben képes kifejezni a teljesség érzését. Az "á ' hangban benne van a szeretet bárminemű megnyilvánulásának teljes elfogadása. Ezt a hangot hallatják legtöbbször a kisbabák, hiszen ők még nem tudnak jó és rossz között különbséget tenni, amikor élményeiket "magyarázzák".


Torokcsakra hangterápia

A zene formája: a félhangokban gazdag zene és ének, valamint a szakrális és meditatív táncok rendkívül élénkítően hatnak a nyakcsakránkira. Az ötödik csakra harmonizálásához és ellazításához a legalkalmasabb a visszhangeffektusokkal gazdagított nyugtató New Age zene. Megkönnyebbülést hoz és megnyitja a belső hallásunkat. 
Magánhangzó: a torokcsakrát az "é" hang élénkíti. A hangskálán a "g" hang helyén kell kiénekelni. Ha az "á" hangtól lassan haladunk az "i" hang felé, egy idő után elérkezünk az "é" hanghoz. Ahogyan a torok összekötő csatornát képez a fej és a test között, úgy a torokcsakra "é" hangja összeköti egymással az "á" és az "i" hangot, és e két hang erőit kivezeti a külvilágba. Az "é" hang kiéneklésekor megfigyelhetjük, hogy ehhez mekkora erőre van szükség. Az "é" hang élénkíti az ötödik csakránkban a "kifejezés" erejét. 
Mantra: HAM


Homlokcsakra hangterápia

A zene formája: minden hang, amely nyugtatja és megnyitja lelkünket, valamint előhívja bennünk a kozmikus tér képeit vagy érzeteit, alkalmas a homlokcsakra harmonizálására és élénkítésére. Leginkább a New Age zenét javasoljuk, de néhány keleti és nyugati klasszikus zene, főként Bach művei is ugyanezt a hatást fejtik ki. 
Magánhangzó: a homlokcsakrát az "í' hang aktivizálja. A hangskálán az "A" hangon kell kiénekelni. az "í" hang egy felfelé irányuló mozgást vált ki bennünk és azt az inspirációs erőt juttatja kifejezésre, amely újabb és újabb ismeretek felé visz bennünket. 
Mantra: KSHAM


Koronacsakra hangterápia

A zene formája: a koronacsakra zenéje a csend. A csendben lényünk éber marad és képes felfogni a teremtés egészében hallható isteni hangot, valamint a szeretet és a harmónia erejét, amely jelen van a teremtés minden megnyilvánulásában. De bármilyen más, a csend állapotát előhívó zene is pozitív hatással lehet a koronacsakrára. 
Magánhangzó: a koronacsakrát a hangos "m" hang nyitja meg. Indiában ezt a hangot a magánhangzók közé sorolják. A hangskálán a "H" hangon kell kiénekelni. Olyan ez, mint a határok és rendszerek nélküli lét végtelen összefoglalása. Az osztatlan egységet, a tiszta, alaktalan és határtalan tudatot ábrázolja, amelyben azonban ott szunnyad az összes létező forma. 
Mantra: OM
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: