Az Istenmegvalósítás, a szó legmagasabb értelmében önfelfedezést jelent. Tudatosan felismerjük Istennel való egységünket. Mindaddig, amíg a kereső megvalósítatlan marad, úgy érezi, hogy Isten valaki más, akinek végtelen a Hatalma, míg ő, a kereső, a leggyarlóbb személy a földön./ Az Istenfa ágai ~ belső béke, Fény, fényörvény, hírek, spirituális idézetek, spirituális tanítások, spiritualitás, Sri Chinmoy, Istenfa, vallási hitrendszerek,

Az Istenmegvalósítás, a szó legmagasabb értelmében önfelfedezést jelent. Tudatosan felismerjük Istennel való egységünket. Mindaddig, amíg a kereső megvalósítatlan marad, úgy érezi, hogy Isten valaki más, akinek végtelen a Hatalma, míg ő, a kereső, a leggyarlóbb személy a földön. De abban a pillanatban, amint megvalósítja Istent, rájön, hogy ő és Isten, mind a belső, mind a külső életben teljesen egyek. Az istenmegvalósítás azt jelenti, hogy azonosulunk abszolút legmagasabb Önvalónkkal.

Minden embernek saját belső képességének megfelelően kell megvalósítania Istent. És minden ember maga választhat, hogy Istennek azt a megjelenési formáját fogadja el, amelyik a legtöbb örömöt nyújtja neki. Lehet, hogy valaki Isten személyes aspektusát szereti - Istent, mint a legragyogóbb Lényt -, míg más a személytelen aspektust kedveli - Istent, mint végtelen Energiát. Megint más csak akkor örül, ha az az Isten, akit megvalósít, felülmúlja képzeletét. Isten mind személyes, mind pedig személytelen. Isten minden emberhez az ő választása szerint jön el, hogy őt a saját módján megörvendeztesse.

Isten mind hímnemű, mind nőnemű. Az "Atya" kifejezést a Nyugati világban általánosabban használják. Keleten elég gyakran beszélünk a Legfelsőbb Istennőről. 

A spiritualitás vallási hovatartozástól függetlenül bárki számára gyakorolható. A vallás egy házhoz hasonlítható. Lehet, hogy te az egyik házban laksz, én pedig egy másikban. Bár különböző házakban lakunk, mindketten ugyanazt a tantárgyat akarjuk tanulni, az istenmegvalósítást. Így mindketten ugyanabba az iskolába járunk, egy belső iskolába. Amikor Istenhez imádkozunk, és Istenre meditálunk, ebbe a belső iskolába megyünk. Ahhoz, hogy eljussunk az iskolába, haladhatunk ugyanazon az úton, de különböző utakon is. De mindketten eljövünk otthonról, amikor tanulni megyünk.

Az igazi spirituális kereső a legmélyebb tisztelettel és nagyrabecsüléssel viseltetik minden vallás iránt. Minden vallást nagyra értékelhetünk, és a sajátunknak vallhatunk. Minden vallás olyan, mint az Istenfa egy-egy ága. Hogyan tagadhatjuk az ágak értékét, ha a fát teljesen a sajátunkként fogadjuk el! Minden vallásnak igaza van, teljesen igaza van a maga módján, de ha a legmagasabb Igazságért könyörgünk, Isten szeretete lesz az egyetlen vallásunk.

A valódi spiritualitás nem követeli meg, hogy bármelyik vallást is elutasítsuk. Ha megmaradsz saját vallásodnál és spirituális életet is élsz, nagyon gyorsan tudsz futni célod felé. A saját vallásod állandó bizonyosságot nyújt abban, amit csinálsz, ugyanakkor szükségét érezheted, hogy felülemelkedj a valláson. Célod mindkét esetben az, hogy megvalósítsd Istent, aki minden vallást megtestesít, ugyanakkor magasan fölötte áll minden vallásnak.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Sri Chinmoy
Share To:

Post A Comment: