Válassz valamit, amit szeretnél megszerezni, dolgozni akarsz érte, meg akarsz valósítani vagy alkotni. Bármilyen dolog lehet ez - egy állás, egy ház, egy kapcsolat, valamilyen változás önmagadban, vagyonod növekedése, kiegyensúlyozottabb lelkiállapot, jobb egészség, szépség, jobb fizikai kondíció vagy bármi más..../ A hatásosan működő alkotó vizualizáció négy alapkövetelménye ~ spirituális tanítások, spiritualitás, teremtés, teremtő képzelet, tudatos teremtés, vizualizáció, Shakti Gawain,

Tűzzél ki célt magadnak

Válassz valamit, amit szeretnél megszerezni, dolgozni akarsz érte, meg akarsz valósítani vagy alkotni. Bármilyen dolog lehet ez - egy állás, egy ház, egy kapcsolat, valamilyen változás önmagadban, vagyonod növekedése, kiegyensúlyozottabb lelkiállapot, jobb egészség, szépség, jobb fizikai kondíció vagy bármi más.
Először könnyen elérhető célt válassz, olyat, amelyet érzésed szerint könnyen megvalósíthatsz a közeljövőben, így nem kell túl nagy ellenállást leküzdened önmagadban, és maximális sikerélményre tehetsz szert a módszer tanulása közben. Később, ha már több gyakorlatot szerzel ezen a téren, nehezebb, erőidet jobban próbára tevő feladatokat vállalhatsz.

Pontos képet vagy elgondolást alkoss

Pontosan úgy képzeld el a tárgyat vagy helyzetet, Amilyennek szeretnéd. Úgy gondolj rá, mint olyasmire, ami már létezik, és pontosan úgy, ahogy te akarod. Képzeld el saját magadat a vágyott helyzet részeseként. Dolgozd ki a részleteket is, amennyire csak tudod. Csinálhatsz egy valóságos képet is erről, például egy úgynevezett „vágyképet" (később részletezem majd). Ez is alternatíva, nem feltétlenül szükséges, de sokszor segít (és örömet jelent).

Célodra gyakran összpontosíts

Gyakran idézd a dolgot lelki szemeid elé, csendes meditációs időszakaidban is, de napközben is, bármikor, amikor véletlenül eszedbe jut. Ilyen módon életed részévé válik az elképzelt dolog, valóságosabb lesz számodra, és jobban fog sikerülni a megjelenítés is.
Az összpontosítás során igyekezz pontos képet megjeleníteni, de könnyedén csináld. Ne érezd azt, hogy túl görcsösen akarod, vagy túl sok energiát fektetsz a dologba - ez inkább akadályozó, mint segítő tényező.

Töltsd fel pozitív energiával

Miközben célodra összpontosítasz, ezt pozitív módon, bátorítóan tegyed. Erőteljes, pozitív kijelentéseket mondj magadnak: azt, hogy már létezik, amit szeretnél, itt van nálad, vagy nemsokára itt lesz. Lásd magad, miközben megkapod vagy eléred, amit szeretnél. Ezeket a pozitív kijelentéseket „megerősítéseknek" nevezzük. A megerősítések alkalmazása közben időlegesen függeszd fel kételyeidet vagy hitetlenkedésedet, legalább arra az időre, és azt az érzést próbáld állandósítani, hogy amire vágysz, az nagyon is reális és lehetséges.
Gyakorold ezeket a lépéseket egészen addig, amíg el nem éred célodat vagy már nem vágysz rá többé.
Gondolj csak arra, hogy a célok gyakran megváltoznak megvalósulásuk előtt, de ez az ember változási és fejlődési folyamatának teljesen természetes része. így hát ne is próbálj meg tovább kitartani mellette, mint ameddig van rá energiád - ha már nem érdekel a dolog, ez azt is jelentheti, hogy ideje újra megvizsgálni szükségleteidet.
Ha rájössz, hogy célod megváltozott, mindenképpen valld be magadnak. Tisztázd elmédben, hogy már nem összpontosítasz többé előző célodra. Zárd le a régi szakaszt, és kezdj el egy újon dolgozni. Ez segít abban, hogy ne erezzél magadban teljes zűrzavart, vagy hogy kudarcot vallottál, amikor egyszerűen csak változás történt benned.
Ha eléred a célt, mindenképpen tudatosan is jelentsd ki magadnak, hogy sikerrel végezted el a dolgot. Nagyon gyakran elérünk olyan dolgokat, amelyekre vágyunk és sokszor előre elképzeltünk, és még csak észre sem vesszük, hogy sikerült! így hát részesítsd magadat némi elismerésben, egy vállon veregetést is kiutalhatsz magadnak, és feltétlenül köszönd meg az univerzumnak, hogy teljesítette kérésedet.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Shakti Gawain
Share To:

Post A Comment: