Évezredeken keresztül a gyógyító borostyán különböző betegségek gyógyítására és betegségmegelőzés céljából alkalmazták. A gyógyító borostyánnak magas a rezgése, ezért az ember minden belső szervét és szervrendszerét tisztítja. / A gyógyító borostyánkő ~ borostyánkő, borostyánkő hatásai, ásványok, fényörvény, gyógyítás kövekkel, gyógyító ásványok, gyógyító kövek, gyógykristályok, hírek, kristálygyógyászat, kristályok, kristályterápia,


Évezredeken keresztül a gyógyító borostyán különböző betegségek gyógyítására és betegségmegelőzés céljából alkalmazták. A gyógyító borostyánnak magas a rezgése, ezért az ember minden belső szervét és szervrendszerét tisztítja. A gyógyító borostyán jótékonyan hat az endokrin- és az emésztőrendszerre, stabilizálja a szív működését.

Milyen a gyógyító borostyán?
A gyógyító borostyán – természetes, nem fényezett, mely borostyánsavat és 24 kémiai elemet tartalmaz. A borostyánkősav – az anyagcsere természetes terméke, szervezetünk minden sejtjében megtalálható. Napi borostyánkősav szükséglet 200 mg. Annak ellenére, hogy a szervezetünk termeli a borostyánkősavat, sok betegség és kedvezőtlen feltétek esetén kialakulhat a borostyánkősav deficitje szervezetünkben, ami erős kimerültségben nyilvánul meg. Ebben az esetben igen hasznos a gyógyító borostyán nyaklánc viselete.

A borostyán összetétele
A borostyán – kizárólagosan a fenyőfa gyantája. A borostyán összetevői közt szén-hidrogének, gyanták, borostyánkősavak és olajok keveréke. A borostyánkősav stimulálja az idegrendszert, javítja a belek működését.

A gyógyító borostyán színe
Legalább 250 féle árnyalatát ismerjük a gyógyító borostyánnak. Ha összetételében több a kálcium és a kén, úgy a borostyán tej-sárga színű. Ha több rezet, vasat és jódot tartalmaz, akkor barna színű. A világos színű borostyán hatékonyan gyógyítja a női betegségeket, a barna színű a pajzsmirigy, az idegrendszer és a vér betegségeinek gyógyulását segíti.

A gyógyító borostyánból készült főzet
A szervezet belső tisztításának ősi módja – különböző baktériumoktól, vírusoktól – a borostyán gyógyító tulajdonságaira épül. Vegyünk egy jó sértetlen megdolgozatlan sárga, tömegében 12-15 gramm súlyú borostyánkövet. Egy anyagszalvéta segítségével mozsárba helyezzük és szétzúzzuk. Ezután zsírtalanítunk egy átlátszó, tűzálló edényt (szesszel vagy steril porral átmossuk), 2 liter vizet töltünk bele. A forró vízbe szórjuk a porrá zúzott borostyánkövet és az edényt nyomban lefedjük. A víz melegítését kis tűzön folytatjuk, el nem távolodva a tűzhelytől. Addig főzzük, míg a főzet átlátszóvá válik, kb. 40 percig. Hagyjuk kihűlni, majd steril üvegekbe töltjük. A lehűlt főzetet 100 ml mennyiségben fogyasszuk napi 1-2 alkalommal, táplálkozástól függetlenül, szifilisz esetén napi 3 alkalommal. A kezelés hossza borostyánkővel – egy hónap. Mielőtt kitöltjük a folyadékot a pohárba, fel kell rázni, mivel az üveg alján kicsapódás keletkezik, ami értékes anyagot tartalmaz. A gyógyító borostyán főzetével a régi időkben sikeresen kezelték a pestist és a szifiliszt. Manapság a vérbetegségek mellett bármilyen vírusos fertőzést lehet kezelni. A gyógyító borostyán főzet homokká aprítja a köveket a vesében, a húgyhólyagban és az epehólyagban. Ilyen betegség alkalmazásánál össze kell gyűjteni a reggeli és az esti vizeletet egy tiszta edényben. Anélkül, hogy felráznánk, tapasztalhatjuk: az üledék megmutatja, hogy távozik-e a homok.
Lengyelországban a gyógyító borostyán forrázatát, mint nagyszerű szert alkalmazzák megfázásnál, a torok- és légúti betegségeknél. A gyógyító borostyán elégetésénél keletkezett füst gyógyító hatással van a tüdőtuberkulózis esetén.
A gyógyító borostyán gátolja a sejtek patológ osztódásának folyamatát, ezért alkalmazása hatékony mióma, masztopátia, golyva, pajzsmirigy és egyéb daganatoknál. A régi gyógyítók meg voltak győződve arról, hogy a borostyán képes bármilyen betegséget gyógyítani. Avicenna a borostyánt sok betegség gyógyszereként tartotta: szívritmus zavar, vérköpés, hasi fájdalmak, eszméletvesztés, láz esetére. Véleménye szerint a borostyán megállít mindenféle vérzést, megszünteti a hányást, segíti a repedések elmulasztását a lábon. Idősebb Plinius rámutatott arra, hogy a borostyán segít a torokbetegségeknél (pajzsmirigynél). Claudius Halen úgyszintén alkalmazta a borostyánt gyógyítás céljából, valamint alkalmazta annak termékeit (borostyán olajat és savat). A borostyán égetésnél kellemes tömjén illatot áraszt, belélegzése megszűnteti a köhögést. Az ősi gyógyítók úgyszintén alkalmazták a borostyánt a torok betegségeinél és mérgezésnél. Litván nyelven a borostyán „gintaris”, jelentése magyarul „védelem a betegségektől”.

A gyógyító borostyán alkalmazása a mai orvostudományban
A mai orvostudomány alkalmazza a gyógyító borostyánt fejfájás, angina kezelésére, a mágnes-felhők negatív hatásának kivédésére. A borostyán pozitívan hat a lépre és javítja a szív működését. A borostyán jótékonyan hat a szervezet belső közegére (vér, nyirok, szövetfolyadék), segít az ízületi fájdalmaknál, a visszértágulatoknál, elmulasztja a gyulladást és visszaállítja a vénák szelepeinek funkcióit. A mai egészségügy megjegyzi, hogy a borostyán képes megfékezi a hemolízist (a vér vörösvérsejtjeinek /eritrociták/ szétesésének folyamata).
A borostyán segít a masztopátia /mellbántalmak/, ciszták, miómák és más daganatok – beleértve a rosszindulatúakat is – esetén, valamint golyvánál és zsírdaganatnál.
A rózsaolajjal vagy mézzel összekevert borostyán segít szem- és fülfájásoknál, gyógyítja a lábon keletkezett repedéseket. A gyógyszertárak különböző krémeket, kenőcsöket, kozmetikai lemosókat állítanak elő, melyeknek összetevői közt szerepel a porított, gyógyító borostyánkő.

Gyógyító borostyánnyakláncGyógyító borostyánnyaklánc
A borostyán tartalmaz jódot, ezért a gyógyító borostyánkő nyaklánc hasznos a pajzsmirigy betegségeinél. A borostyán tartalmaz a szervezet számára hasznos egyéb elemeket is (vas, magnézium, kalcium, cink, stb.), valamint a borostyánkősav sóit, amelyek aktivizálják az anyagcserét, az emésztőrendszert, ismert gyulladásgátló és antibakteriális hatása. A nem csiszolt borostyánkőből készült gyógyító nyakláncok sokoldalúan fejtik ki hatásukat az emberi szervezetre. Hasznosak a daganatok, pajzsmirigybetegségek, szív-, ér- és idegrendszeri betegségek kezelésére és megelőzésére. A gyógyító borostyánból készült nyakláncokat állandó jelleggel kell viselni. Ne legyenek hosszúak, hogy a hasznos anyagai áthatolhassanak a bőrön, a pajzsmirigy és a halántékér területén. A pajzsmirigy betegségeinek megelőzésére és az anyagcsere javítására kb. 18 grammos nyakláncra van szükség. A pajzsmirigyen képződött göbök kezelésére nagyobb, kb. 25-60 grammos gyógyító nyaklánc szükséges. Tapasztalatból vett példa: egyik ismerősömnek javasoltam, hogy fogzás előtt álló gyerekének tegyen borostyán nyakláncot a nyakába. Megfogadta a tanácsomat, és egy rövid fényes kövekből álló nyakláncot tett a csöppség nyakába, amit szinte állandóan viselt a gyerek. Nagy meglepetésükre a gyermekük fogzását szinte észre se vették, a fájdalmak megkímélték, mosolyogva élte meg a fogai megjelenését.

A borostyán mágikus tulajdonságai
A mágia szemszögéből a borostyán testesíti meg a boldogságot és az egészséget. A borostyán az alkotás, a hit és az optimizmus forrása. A borostyánkő erősíti az intuíciót és sikert hoz. Ha az áldott állapotban levő nő állandó jelleggel visel borostyánt, úgy számára biztosított a sikeres és könnyű szülés. Ha a szoptató anya borostyán nyakláncot visel, a gyerekénél kialakul a vidám és jó jellem. A borostyánkő nyaklánc a gyermek számára a legjobb védelem szemverés ellen. A tudós, idősebb Plinius borostyán amulett viselését ajánlotta gyerekeknek, ami megvédte őket a rossz szemektől. A tudós Kustionis úgy tartotta, hogy ha az áldott állapotban lévő nő borostyán nyakláncot visel, nem veszíti el magzatát. A régiek, hogy megvédjék a házukat a tűzvésztől és a gonosz szellemektől, néhány borostyánból készült tárgyat tartottak otthonukban.

Az ajurvéda a gyógyító borostyánról
Az ajurvéda úgy tartja, hogy a borostyánkő kellemes jin energiával rendelkezik. A gyógyító borostyánkő segít fej- és fogfájásnál, hasznos vérnyomás ingadozás esetén. A gyógyító borostyánkő készítmények pozitívan hatnak a lépre, a pajzsmirigyre és a szívre.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Share To:

Post A Comment: