Az ananász legértékesebb tulajdonsága a benne található bromélia enzim, amely a fehérje emésztésében nyújt segítséget. A test többi részére is hat az ananász, nemcsak az emésztő szervekre. Közvetett úton az egész testre hat, mert az egyik szerv felszabadítása a teher alól a másik szerv működésére is kedvezően hat./ Gyógyítás gyümölcsökkel: Ananász (Ananas sativa) ~ alternatív gyógyítás, fényörvény, gyógyítás, hírek, természetes gyógymódok, gyógyítás gyümölcsökkel, ananász, ananász gyógyhatásai, ananász emésztésre

Az ananász nem fán terem. Ha levágjuk a friss ananász zöldjét, és földbe tesszük, két év múlva élvezhetjük a gyümölcsét. Ananász ültetvény van már szerte a világban, a legnagyobb kivitelezők a távol-keleti országok, ahol kitűnően megfelel az éghajlat a termelésnek. Az ananász, ellentétben a többi gyümölccsel, nem után érő. Meg kell hogy várja az érést a szárán és csak utána lehet eljuttatni a fogyasztókhoz. Ilyenkor kellemes az illata és sárga a színe.


Tápértéke:
Az ananász legértékesebb tulajdonsága a benne található bromélia enzim, amely a fehérje emésztésében nyújt segítséget. A test többi részére is hat az ananász, nemcsak az emésztő szervekre. Közvetett úton az egész testre hat, mert az egyik szerv felszabadítása a teher alól a másik szerv működésére is kedvezően hat.

Gyógyhatása:
Enzimeket nagyobb mennyiségben a következő gyümölcseinkben találunk: Az egyik a popóban van, a papain, a másik az ananászban, ez a bromelian enzim. A bromelian kedvező lehet önpusztító betegségek esetében, közvetett úton. Segíti az emésztést, csökkenti a vér savtartalmát, illetve elősegíti a vér sav-lúg egyensúlyát.
Az emésztés rendeződésével elhárul a baj az emésztésben résztvevő többi szervről is. Megszűnnek, vagy legalábbis csökkennek a panaszok a hasnyálmirigy, az epe, a máj és a vastagbél működésének javulása után. Azoknak a betegeknek, akik az ön-pusztító betegségek gyógyítására nagy mennyiségű aszpirint szedtek, ajánlatos az ananász lé fogyasztása. Erőteljes lehet továbbá a hormon készítmények mellékhatására is. Akik hosszabb ideig ilyen jellegű gyógyszert fogyasztottak, azoknak is ajánlatos egy hathetes kúraszerű ananász vagy ananászlé fogyasztás.

Gyomorbaj:
A táplálék első állomása a gyomor. Minél tovább tartózkodik itt az étel, annál jobban le van terhelve a gyomor. Ha azonban hamar végez az emésztéssel, valamint van elegendő gyomorsav az, lökést ad az egész emésztő rendszernek, emésztésnek. Az ananászban levő bromelian enzim segít a szervezetnek a fehérjék megemésztésében, s ezáltal csökken az emésztési idő.

Gyomor operáció után:
Lehet az gyomorfekély vagy a gyomornak más betegsége, ha segítünk az emésztésen, az mindenképpen könnyít az egész szervezeten. Ezt úgy érjük el, ha ananászlét fogyasztunk étkezés közben.

Emésztés, emésztési zavarok:
Amikor a táplálék átjut a nyombélbe, ott is folytatódik az emésztés, a hasnyálmirigy által előállított emésztési nedvek segítségével. Ha a gyomorban teljesebb az emésztés, kevésbé terheljük a hasnyálmirigyet, sőt a vékonybelek sem veszítenek annyi energiát, könnyebben és gyorsabban átjut a massza a vastagbélbe. Ott csupán kevéssé történik már emésztés, de a többi szervben felgyorsult táplálékellátás hat a vastagbél kiválasztására és kiürülésére.

Fájdalom enyhítő:
A fájdalom sok esetben akkor lobban fel, ha valamilyen táplálékot fogyasztottunk, amire allergiásak vagyunk, hasonlóan az ételérzékenységhez. Minél hamarább keresztülmegy az emésztőszerveken a táplálék, annál kevésbé hatékony a fájdalom és gyorsabban is múlik. A másik lehetőség, hogy az ananász rendkívül jellegzetes és erős leve az ásványokkal és vitaminokkal hűsítőleg hat a lázas, beteges részekre.

Láz esetén:
Láz esetén sokkal hatékonyabb és jobb a szervezet számára, ha szomjunkat ananásszal oltjuk, mintha lázcsillapítóval csökkentjük a lázat. A láz a test természetes reakciója, lemegy, ha rendbe jön a szervezet. Az ananász-lével segítünk ebben az esetben is a gyomornak, hogy kiürüljön és az egész energia a gyógyításra összpontosul.

Gyulladás ellen:
Ha a szervezetben rendeződik az emésztés, az serkentőleg hat a többi fő szervünkre is. Különösen a máj van kapcsolatban az emésztéssel, s ha csökken a terhelés, nagyobb energiával tudja végezni a többi teendőit. A májra hatással van az A vita-min, ami a gyulladások gyógyszere is. A kálium a vér tisztítására hat, amivel szintén csökkenhet a testben a gyulladás.
Erőteljes ellentest serkentő:
Az ananász erős jellegzetes gyümölcs, ami erőteljesen hat az immunrendszer működésére, növeli a test ellenálló képességét.

Erős menstruációs folyás esetén:
A menstruációs zavarok közé tartozik a havi vérzést megelőző fájdalom, a kevés váladék, vagy a nagy mennyiségű folyás. Mindez nem normális állapot, különösen a túlzott vérveszteség, aminek más következményei is lehetnek, ha a szervezet nem jut elegendő vashoz. Az ananász fogyasztásával hozzájárulunk a menstruációs za-varok mihamarabbi rendezéséhez.

Elkészítési mód:
Ha hozzájutunk friss ananászhoz, a sárgát és kellemes illatút válasszuk. Az érett és elég édes. Egyik módja a tálalásnak, ha felvágjuk négybe, rajtahagyva a zöldjét is. Ha a közepe nagyon fás, távolítsuk el. Ha salátának használjuk, hámozzuk meg és daraboljuk ki a szemeket, majd vágjuk kockára vagy szeleteljük fel. A léhez, ha friss gyümölcsöt használunk, legjobb ha centrifugázzuk. Ha konzervből használjuk az ananászt, nincs akkora hatása, mint a frissnek, mert hiányzik belőle az enzim, de jobb mint a semmi. Próbáljuk meg, ha érezzük jó hatását, fogyasszuk. Az ananász talán az egyetlen gyümölcs, amit zöldségfélével is használhatunk, hogy a rossz ízű zöldségeket leplezzük, élvezhetővé tegyük.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Gyógyítás gyümölcsökkel
Share To:

Post A Comment: