Az okosan kiválasztott illóolajok harmonizálják a csakráinkat. De melyik és hogyan? / Csakra aromaterápiák ~ csakrák, illóolajok, csakrarendszer, aromaterápia, spirituális, fényörvény,

Az okosan kiválasztott illóolajok harmonizálják a csakráinkat. De melyik és hogyan? 

Cédrus: a cédrusolaj fanyar illata a természet földi erőivel köt össze bennünket. Segít magunkhoz vonzani az energiákat, nyugalmat és a védettség érzését árasztja.

Szegfűszeg: a szegfűszegolaj segít felszabadítani a gyökércsakrában megrekedt energiákat és a régi káros beidegzéseket, amelyek a biztonság, a védettség utáni vágyból jöttek létre, így helyükbe végre új, friss energiák áramolhatnak. Megújulást hozhat a számunkra, amennyiben hagyjuk, hogy rezgései által közvetített üzenete eljusson hozzánk.

Szexcsakra aromaterápia

Jlang jlang: a jlang-jlang fa virágaiból nyert tiszta olaj az egyik legismertebb nemi izgatószer. Nyugtatólag hat, de ugyanakkor utat nyit számunkra az érzékek kifinomult és sokszínű világába. Édes illata a védettség érzését váltja ki belőlünk, ami segít szabadjára engednünk érzelmeinket. A megtagadott vagy zavaros érzések felszabadulnak, és letisztulnak. 

Szantálfa: a szantálfa olaját keleten gyakran használják szexuális energiák növelésére és arra, hogy a szexuális egyesülés során a szerelmesek szellemi örömöket megéljenek. A szantálfaolaj élénkíti a fantáziát, és így az érzéki örömök alkotó tevékenységgé változnak át. A szantálfaolaj kisugárzása segít egységbe rendezni a szellemi energiákat, mind gondolati, mind érzelmi szinten, valamint az összes cselekedetünkben.

Köldökcsakra aromaterápia

Levendula: a levendulaolaj nyugtatólag, lazítólag hat a túlzottan működő harmadik csakrára. Lágy, meleg sugárzása segít a betokosodott érzelmek feloldásában és feldolgozásában. 

Rozmaring: a fűszeres rozmaringolaj főként a harmadik csakra csökkentett működése esetén alkalmazható. Élénkítően hat, segít legyőzni a tunyaságot, és növeli a cselekvési kedvet. 

Bergamott: a bergamottfa gyümölcséből nyert olaj illóanyaga fénnyel tölt el bennünket. Friss citromillata serkenti életenergiánkat, növeli önbizalmunkat.

Szívcsakra aromaterápia

Rózsaolaj: nincs még egy illat, amely olyan erős harmonizáló hatást tudna gyakorolni lényünkre, mint az értékes rózsaolaj illata. Lágy, szeretetet árasztó kisugárzása gyógyítja és csillapítja a szív sebeit. Segít észrevenni a teremtett világban a szeretetet, a szépséget és a harmóniát. A rózsaolaj örömmel és az odaadás vágyával tölti meg szívünket. Fokozza, de ugyanakkor finomítja az érzéki örömöket, amelyeket magasabb szintű szeretetté alakít át.

Torokcsakra aromaterápia

Zsálya: a zsálya friss illata gyógyító hullámokat küld a beszéd területére. Feloldja a torokcsakra görcseit, amitől újra képesek leszünk tisztán és érthetően kifejezni magunkat, s szavaink világosan közvetítik lelkünk üzeneteit. 

Eukaliptusz: az eukaliptusz-olaj frissítő illata tisztaságot és tágasságot biztosít az ötödik csakra tartományának. Illóolajának hullámai megnyitják lelkünket a belső inspiráció előtt, eredetiséggel és kreativitással gazdagítva ezáltal az önkifejezésünket.

Homlokcsakra aromaterápia

Menta: a menta frissítő illata feloldja a homlokcsakrában létrejött gátakat és segít felszabadítani a régi gondolati beidegződéseket. Élénkíti és tisztítja a szellemünket, valamint növeli a koncentrálóképességet. 

Jázmin: a jázmin finom virágillatának hatásár szellemünk megnyílik a mélyen rejlő igazságok üzeneteit hordozó képek és víziók előtt. A jázmin rezgéstartománya finomítja érzékelésünket, és a homlokcsakra energiáit összeköti a szívcsakra energiáival.

Koronacsakra aromaterápia

Olibánum: nem véletlen, hogy az olibánumfa gyantájából nyert tömjén a vallási szertartások során használt klasszikus füstölőszer. Illatának felemelő hatása van a szellemre és a lélekre egyaránt. Tisztítja a légkört, háttérbe szorítja a hétköznapi élet problémáit, mélyíti a vallásosság érzését, s a lelket olyan szintre emeli, ahol az isteni fény egyik hordozójává válhat. 

Lótusz: a lótuszvirág Keleten mindig is a szépség és a spirituális tökéletesség szimbóluma volt. Gyökerei ugyan az iszapból nőnek ki, de virágai magasan kiemelkednek belőle. Ugyanígy a tökéletes ember is a hétköznapi világban él, de igazi lénye érintetlen marad, és Istennel egyesül. Fény és harmónia árad belőle, szeretetet és örömöt és tudást sugároz a világ felé. A lótuszvirág illata is ezt az üzenetet hordozza magában. Az érzékeny lelket az Istennel történő egyesülés útjára vezeti.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


ahimsa
Share To:

Post A Comment: