Álmunkban oldjuk fel a lelki feszültségeinket és próbálunk megbirkózni a még feldolgozatlan benyomásainkkal, megérzéseinkkel. Az álmaink fontos üzenetei a tudatalattinkban elfojtott érzéseinknek, gondolatainknak, vágyainknak./ Az álmok fajtái ~ hírek, fényörvény, álmok, álmodás, ismétlődő álmok, álomtöredékek, jósálmok, szexuális álmok, tudatalatti, érdekességek

Freud szerint az álom nem a szervezetünk véletlen működése, hanem funkciója van. Az álom a tudattalan megnyilvánulása. Nem más mint egy pszichés folyamat emléknyoma, amely megmaradt az éber tudatban, egy ablak, melyen át betekinthetünk saját tudatalattinkba. Álmunkban oldjuk fel a lelki feszültségeinket és próbálunk megbirkózni a még feldolgozatlan benyomásainkkal, megérzéseinkkel. Az álmaink fontos üzenetei a tudatalattinkban elfojtott érzéseinknek, gondolatainknak, vágyainknak.

Az álmaink lehetnek:

1. Mindennapi történésekről szóló álmok vagy álomtöredékek. Ezek lehetnek pozitívak, kellemesek, de lehetnek fárasztóak, félelmet keltőek is. Ezek többnyire éjfél előtti álmok.

2. Ismétlődő álmok, újból és újból megjelenő történések; amelyek nyomasztóak, aggasztóak, szorongást okoznak. Ha felismertük a jelentésüket, megszűnnek.

3. Rémálmok, amelyek félelmet, szorongást keltenek, régi vagy friss traumák újbóli átélése jellemzi ezeket az álmokat.

4. Konfliktusokat megjelenítő álmok

5. Problémamutató álmok

6. Problémamegoldó álmok

7. Jelző álmok, amelyek betegséget vagy valamilyen más, elindult változást jeleznek

8. Jósálmok. A jövendő történéseire utalnak, megelevenítik azokat,  többnyire szimbolikusan vagy reálisan.

9. Sugalmazott álmok. Transzcendens tartalommal.

10. Szexuális álmok

Minden ember más, ezért minden embernek más a tudatalattija is. Ezért, még azok az álmok is, amelyek megegyeznek vagy nagyon hasonlóak, az embereknek mást és mást jelentenek. Az álmoknak mindig van valós alapjuk, de ezt nagyon árnyalttá tehetik a tudattalan motívumok befolyásai. Ezért, ha lehet-akkor érdemes az álmokat sorozatban vizsgálni, nem pedig egy-egy álmot kiragadva, a többitől elkülöntve elemezni.
Így kiküszöbölhető az általános sémák ráhúzása az emberi természetünkből fakadóan nagyon is egyedi esetekre.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!almokrol-ebredoknek
Share To:

Post A Comment: