A natúr kozmetikumok meghatározó összetevői az illóolajok. Az aromás növények gyökeréből, kérgéből, szárából, leveléből, gyantájából, héjából, magvaiból, törzséből vagy hajtásából általában vegyszermentes eljárás útján kinyert olajok a növényi hatóanyagokat nagyon magas koncentrációban tartalmazzák. A színtiszta, hígítatlan illóolaj elképesztően tömény. Hogyan készítsük el egyszerűen saját parfümünket?/ 5 egyszerű, lélekemelő parfüm recept ~ natúrkozmetikumok, natúr szépségápolás, aromaterápia, parfüm, természetes parfüm, illóolajok, kencék házilag, receptek házilag, fényörvény,

Az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a természetes kozmetikumok témája, azok használata. Egyre több helyen lehet beszerezni natúr termékeket, egyre több kézművessel találkozni, akik kiváló minőségű termékekkel piacolnak, és sokan fognak bele otthon is natúr kozmetikumok előállításába. Például saját illatszer, parfüm készítésébe.  
A natúr kozmetikumok meghatározó összetevői az illóolajok. Az aromás növények gyökeréből, kérgéből, szárából, leveléből, gyantájából, héjából, magvaiból, törzséből vagy hajtásából általában vegyszermentes eljárás útján kinyert olajok a növényi hatóanyagokat nagyon magas koncentrációban tartalmazzák. A színtiszta, hígítatlan illóolaj elképesztően tömény.
A levendula virágából 150 kg kell 1 kg tömény olaj előállításához, ugyanennyi a rózsaolajhoz. Ezek a növényi illóolajok többféleképpen hatnak, de elsődleges hatásuk a szaglásunkon keresztül érvényesül. A limbikus rendszeren keresztül pozitívan befolyásolják közérzetünket, szabályozzák szervezetünk működését (erre épít az illatterápia, ahol mindezeket tudatosan alkalmazzák). A növényekből kivont illóolajok segítik visszaadni a test és az élet egyensúlyát és összhangját.
A tiszta, növényi illóolajokban a növények valódi illatát érezhetjük, így ha parfümöt készítünk belőlük, akkor természetes, vonzó és egyéni illatszert varázsolhatunk magunknak, amely nem egyenillat, nem okoz allergiát, nem tartalmaz petrolkémiai összetevőket. Ráadásképpen az illóolajok gyógyító hatása is érvényesül és nagyon egyszerű elkészíteni azt. 

Hogyan készítsük el egyszerűen saját parfümünket?

Hozzávalók: 10-20 csepp szabadon választott illóolaj, 10-50 ml jojobaolaj. (Fontos, hogy kizárólag 100%-os tisztaságú illóolajat használjunk! Ez drágább ugyan, de csak e termékek tartalmazzák a szükséges növényi hatóanyagokat megfelelő mennyiségben.)

Elkészítés: Óvatosan keverjük össze az összetevőket, és tegyük légmentesen zárható edénybe. A jojobaolaj kiváló hordozóolaj, mert bőrbarát, nem hagy nyomot, és szinte korlátlan ideig eltartható. A tömény illóolajat illatszerként bőrre csak hígításban használjuk!


5 egyszerű, lélekemelő parfüm recept:

Örömteli illat:
Egyes illatok boldogsággal töltik el az embert, használjuk ezeket parfümünkhöz:

4 csepp bergamottolaj
4 csepp narancsvirágolaj
3 csepp rózsaolaj
3 csepp narancsolaj
+ 10 ml jojobaolaj (bázisolaj)

Alkotókészség illata:
Más olajok fokozzák az alkotókészséget:

5 csepp rózsafaolaj
2 csepp zsályaolaj
4 csepp narancsvirágolaj
4 csepp rózsaolaj
+ 10 ml jojobaolaj (bázisolaj)

Összhang és lelki egyensúly illata:
A harmónia és az egyensúly érzésének elmélyítésére a következő illóolajokra van szükségünk:

6 csepp levendulaolaj
4 csepp gerániumolaj
4 csepp ilang-ilangolaj
+ 10 ml jojobaolaj (bázisolaj)

Önbizalom-építő illatszer:
 A következő illóolajok erősítik az önbizalmat:

4 csepp gerániumolaj
4 csepp narancsvirágolaj
2 csepp jázminolaj
2 csepp rózsaolaj
2 csepp ilang-ilangolaj
1 csepp kamillaolaj
+ 10 ml jojobaolaj (bázisolaj)

Nyugalom illatszere:
A béke, a nyugalom és a higgadtság érzése könnyebben átjárja a lelket, ha a következő illóolajokkal támogatjuk:

 4 csepp szantálolaj (jelentősebb drágább az egyéb illóolajoknál)
2 csepp zsályaolaj
2 csepp jázminolaj
2 csepp levendulaolaj
2 csepp rózsafaolaj
1 csepp kamillaolaj
1 csepp narancsvirágolaj
+ 10 ml jojobaolaj (bázisolaj)

Minden esetben egyéni ízlésünk és igényeink szerint alakíthatjuk a recepteket. Használjuk az elkészített parfümöt a szokásos módon, de belélegezhetjük közvetlenül az üvegcséből is.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Roberta Wilson: Aromaterápia haladóknak
Biegelbauer Pál – Gyógyító illatok
Share To:

Post A Comment: