4 látványos égi esemény augusztusban - Fényörvény

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2016. augusztus 1., hétfő

4 látványos égi esemény augusztusban

Nyáron gyakrabban sétálunk holdvilágos éjszakán. Augusztusban is figyelj az égi jelekre, ne hagyd ki a csodákat!
Az amatőr csillagászok már felkészülve várják azt a négy égi jelenséget, melyet augusztusban figyelhetünk meg. Írd be te is a naptáradba, mikor kell az eget kémlelni idén augusztusban! 

4 látványos égi esemény augusztusban

1.Meteorzápor augusztus 11-12. Szent Lőrinc könnyei/Perseidák meteorraj


Augusztus 24-ég lesz megfigyelhető a Perseidák meteorraj. Idén a szokásosnál is több hullócsillagot figyelhetünk meg augusztus közepén. (A Perseidák meteorraj kedvesebb nevén, Szent Lőrinc könnyei.)
Idén rendkívül sűrűn lesznek megfigyelhetők a meteorok (főleg 12-én éjjel), akár 30 másodpercenként kívánhatunk egyet.

Merkúr

2. A Merkúrt is láthatjuk


A Merkúr bolygó nagyon közel található a Naphoz, ezért nehéz megfigyelni. De idén 2016. augusztus 15-én éjjel, alacsonyan a horizonton jól észlelhetővé válik.Szaturnusz

3. Szaturnusz is bekapcsolódik a látványba


Miután kinézegettük magunkat a hullócsillagokkal, még vár ránk egy újabb meglepetés is. A Szaturnuszt figyelhetjük majd meg. Augusztus 12-én a Marssal és a Holddal fog együtt állni. Majd 23-24-én a Skorpió legvörösebb bolygójával, az Antares-szel láthatjuk egy vonalban.Műholdak

4. Műholdak


Igen. Már nemcsak természetes bolygók léteznek, hanem a műholdak is szép látványt nyújthatnak. Már ha látjuk őket, ami nem kis teljesítmény. Ezek az emberkéz által megalkotott szerkezetek akár 26000 km/óra sebességgel is haladhatnak és csak abban a néhány percben láthatók, amikor nagyon alacsonyan mozognak(a Földhöz közel), és megvilágítja őket a Nap. Ezek csak néhány percig láthatóak, ezért nagyon szemfülesnek kell lennünk a megfigyelésükben.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!


lotusz cafeblog