Az antik Rómában a harkály a farkas mellett a római harcisten, Mars szent állata volt, s az asztrológiában is a Marshoz társítjuk, így a Kosnak és (főleg) a Skorpiónak is állata. Mennydörgés- villámlás; fordulat az életben, régi kötöttségek feloldása, poláris és rejtett erők. / Szimbólumok/Állatszimbólumok: A harkály ~ állat szimbolika, állat szimbólumok, ezotéria, fényörvény, hírek, jelképek, rejtélyek, spiritualitás, szimbólumok, titkok, harkály szimbólum, harkály állatszimbólum, harkály mitológia, harkály mítoszok, harkály jelkép, harkály jelentése

Mennydörgés- villámlás; fordulat az életben, régi kötöttségek feloldása, poláris és rejtett erők.
Az antik Rómában a harkály a farkas mellett a római harcisten, Mars szent állata volt, s az asztrológiában is a Marshoz társítjuk, így a Kosnak és (főleg) a Skorpiónak is állata. Babilonban Istár fejszéjének tekintették, és a termékenység egyik szimbóluma volt. A görög mitológiában Zeusz és Árész (v.ö.: Mars) szent madara. Az amerikai indiánok hagyományaiban a harkály magának a Földnek a szívdobbanásával áll kapcsolatban.
A néphiedelmekben is villámszimbólum (piros sapkája miatt), időjárás-előrejelző. Egyéb jósképességet is tulajdonítanak neki. Ha balról jön, akkor szerencsétlenséget hoz, ha jobbról, akkor szerencsét.

Mindenesetre a harkály segít felkutatni a rejtett, ősi forrásokat, megoldani új fizikai és mentális energiák felszabadulását és feloldani régi kötöttségeket. Jellegzetes ritmikus kopogása, kopácsolása ihlette azt a misztikus értelmezést, hogy az új élet ritmusát vagy a különféle rítusokban alkalmazott dobszót imitálja. Változás, átváltozás, visszaváltozás energiáit, az élet energiáit hozza a harkály, amikor bekopogtat. Fordulatot jelez, aktivizál, kreativitást és nyitottságot követel vagy jelez. Azt ígéri, hogy megvalósíthatjuk álmainkat. Figyeljünk szívünk ütemére, mert a harkály azt üzeni, hogy megérett az idő arra, hogy saját ritmusunkat, saját utunkat kövessük. Hullám alakú röptében a poláris erők váltakozását ismerhetjük fel és fogadhatjuk el ahelyett, hogy harcolni próbálnánk ellenük. Összeköttetést teremt az alsó- középső- és felső világok között.

Negatív oldalát tekintve a harkály birtokló, szeszélyes, spórolós, érzelmileg követelőző, haragtartó, igényes. Utalhat önsajnálatra, érzelmi kötöttségekre, a „szegény én” típusú magatartásra, valakire, aki nem tudja megvalósítani az álmait, egy álomvilágban él, és elmerül az érzelmeiben.

Milyen kérdéseket érdemes feltenni annak, akihez a harkály bekopogtat? Racionálisan tekint-e élete különböző dolgaira? A környezetében vannak-e olyanok, akik tevékenységeiket kontroll nélkül végzik? És maga az érintett? Hajlamos-e mindenféle megfontolás nélkül beleugrani bizonyos helyzetekbe? Sürgető-e új ritmust felvenni az életében, mert megrekedt, vagy nagyon „leült”, elkényelmesedett, elfásult. A ritmus jó eszköz a fizikai energia befolyásolására is, hogyan is áll a fizikai aktivitással? Mennyire áll ellent a változásoknak minden szinten? Miben kellene változtatnia és azt hogyan teheti meg?


Szimbólumok/Állatszimbólumok: A harkályHarkály totem magában foglalja: 

Kapcsolatot a földdel
Képességet, hogy megtaláljuk a rejtett rétegeket
Megértést a ritmus, ciklusok és a sémák iránt
Figyelmeztető jeleket
Prófécia
Kapcsolatban áll a villámlással
A föld dobosa
Felcsippenti a csalást, míg az igazságra fény derül

A harkály nemcsak egy gyógyító erő, amit valaki vinni tud, ő egy Őslakos Amerikai születési totem is. Egy harkály (június 21. - július 21.) születési totem nem ugyanaz, mint egy spirituális totem vagy mint egy kiválasztott állat, aki a szellemi vezetőnk lehet. Ezek a kapcsolatok tisztán spirituálisak a természetben. Ha egy harkály a születési totemed, az állat tanítóként áll, segít az utadon kifejezetten a spirituális megértés és növekedés érdekében. Más szavakkal, azért jön, hogy tanítson. 

Repülési mintájuk egyedi. A harkályok felrepülnek, oldalt le, majd megint felreppennek. Azok akik ezzel a totemmel rendelkeznek, megtalálják a saját útjukat az életben és nem alkalmazkodnak a társadalmi szabályokhoz és személyes egyedi ritmusukat tisztelni kell. A harkályok megtanítanak tisztelni a személyes igazságunkat és az életet magabiztosan és erővel élni. 

A harkályok megalkuvók. Tudják mikor repüljenek el a fáról, hogy elkapjanak egy rovart a levegőben vagy a földön. Nyelvük és finoman kidolgozott csőrük szimbolizálja az élet leckéit az ítélőképességgel és a beszéd képességével kapcsolatban. 

A harkályok agresszíven védik a területüket. Ezzel a totemmel élőknek szükségük van, hogy irányítsák környezetüket és nem tolerálják, ha más meg akarja változtatni. Noha a személyes tér nagyon fontos számukra, az irányítás néha probléma és a rugalmasságot meg kell tanulniuk. 

A harkályokat a Föld dobosainak is nevezzük. A dobolás a Földanya szívdobbanása és kapcsolatban áll a samanizmussal és a más dimenziókba történő mozgás képességével. Azoknak, akiknek a harkály a totemük, ő jelenti az önfelfedezést. Ahogy a fákon kopácsolnak, keresztül a fán és a halott anyagon, a psziché elrejtett rétegei lelepleződnek. A harkállyal rendelkezők jó analitikusok és erős mentális jellemek. A harkályok kiváló pszichiáterek és pszichológusokat képeznek. A harkályok aktív madarak, így óvatosság tanácsolt az egyensúlyhoz, ha újratekint egy új helyzetet vagy ügyet. Túl sok analizálás késlekedést idéz elő. 

A harkály képes arra, hogy megtalálja az ételt a kéreg és a fa rejtett rétegeiben és megtanít arra, hogy hogyan ássunk mélyebbre, hogy megtaláljuk az igazságot vagy a csalást. A harkály energiát összekapcsolják a jóslással és a felszíni hazugságoknál mélyebbre látásának képességével. 

Az embereknek, akik a harkály jegyében születtek, szükségük van a biztonságra és a védelemre, óvatosságra, mert rendkívül érzékenyek a külvilágra. 
Ez a totem a ritmus és a tervezés ereje; stimulálja az új ritmusokat. 
A harkályemberek gyengédek, érzékenyek és álmodozó népek, akik mind elnyelik, mind tükrözik a dolgokat maguk körül. A függetlenséget és a stabilitást kell megtanulniuk.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!Jeanne Ruland: Az állatok ereje
Ted Andrews: Az állatok szimbolikája

Share To:

Post A Comment: