A Tesla alapítója azt állította, hogy szinte biztos, hogy szimulációban élünk. Az elmélet szerint feltételezhető, hogy a fejlett civilizációk univerzumszimulációkat hoznak létre, és mivel az általunk ismert univerzum is hatalmas, minden bizonnyal vannak nálunk fejlettebb fajok, akik épp a mi szimulációnkat futtatják./ ~ Tesla, tudomány, szimuláció, univerzum, Elon Musk, fényörvény, valóság, igazság, tech, érdekességek,

Az emberek egyre közelebb járnak az igazsághoz, ami a "valóságunkat" illeti.
A Tesla alapítója azt állította, hogy szinte biztos, hogy szimulációban élünk...
Ezen a héten zajlott a Code Conference, ahová olyan embereket hívtak meg, mint Bill Gates, Sundar Pichai, Jeff Bezos vagy épp Jack Dorsey. A vendégek közt volt a csak a valódi Tony Starkként emlegetett Elon Musk is, aki olyan vállalatokat hozott létre, mint a PayPal, a Tesla vagy épp a Space X. Musk egy elképesztő figura, úgy beszél a fizikáról, mint más az időjárásról. Az előadás során rengeteg érdekes témát érintettek, többek közt a mesterséges intelligenciával és a Mars kolonizálásával is foglalkoztak egy kicsit, az előadás végén pedig kérdésekre is válaszolt. Itt került elő a szimulációs elmélet, ami egyáltalán nem érte váratlanul Muskot, sőt, elmondta, hogy volt egy időszak, amikor csak és kizárólag erről tudott beszélgetni.
Az elmélet szerint feltételezhető, hogy a fejlett civilizációk univerzumszimulációkat hoznak létre, és mivel az általunk ismert univerzum is hatalmas, minden bizonnyal vannak nálunk fejlettebb fajok, akik épp a mi szimulációnkat futtatják. Musk szerint egy a több milliárdhoz annak az esélye, hogy amiben élünk, az az alapvalóság.
Gondoljunk csak bele, 40 éve még még néhány egyszerű pixel jelentette a játékainkat, ma pedig már fotorealisztikus 3D szimulációkban játszik együtt több millió ember, és a technológia egyre gyorsabban fejlődik. Még ha a fejlődés le is lassulna (mondjuk ezerszeresével), tízezer év múlva (ami evolúciós léptékben gyakorlatilag semmi), akkor is elérnénk ezt a fejlettségi szintet.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


gamestar.hu

Share To:

Post A Comment: