Az Ametiszt az isteni tervvel összhangba hozza gondolatainkat és akaratunkat, így elősegíti a spirituális fejlődést. Az ametiszt kristály közvetíti St. Germain Ibolya Lángját. / Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Ametiszt ~ gyógyítás kövekkel, gyógyító ásványok, gyógyító kövek, gyógykristályok, kristálygyógyászat, kristályok, ásványok, fényörvény

Kristálygyógyászat/Gyógyító kövek: Ametiszt
Az ametiszt széles körben kedvelt és elérhető lila kvarc változat, színét vastartalma adja, halványlilától (Rose de France) egészen sötét bíborig terjedő árnyalatokban pompázik. Brazília szolgáltatja a legtöbb ametisztet. Minősége, mint sok más drágakő esetében is, nagyban függ lelőhelyétől. Amerikából származó ametisztek gyakran nagy méretűek, míg az afrikai ametiszt kő kicsi, de színe intenzívebb. Ametiszt található még Ausztráliában, Szibériában, Kanadában és Európában is. A Chevron ametiszt lila és fehér csíkozottságot mutat. 
Az ametiszt a kvarc csoportba tartozik. A kvarc a második leggyakrabban előforduló ásvány a feldspárok után a Föld kontinentális lemezében. Szerkezete  4 szilicium és egy oxigén kötéséből kialakuló tetraéderekből áll, melyek összekapcsolódva hozzák létre a végső kristályrendszert, melyben az oxigén 2 tetraéderhez is kapcsolódik, így a végső képlet SiO2.
A kvarcnak számos változata van, néhány közülük féldrágakő. Különösen Európában és a Közel-Keleten a kvarc változatokat leggyakrabban ékszerkészítéshez használták évszázadokra visszamenően. Keménysége 7, így kíváló ékszerkészítéshez.

Ametiszt kulcsszói: spirituális, isteni kapcsolat, tisztítás, védelem


Az Ametiszt története:
Plini szerint a követ színe alapján nevezték el, mely közelít de nem egészen azonos a bor színéhez. Azt is mondják, hogy neve a görög ’amethustos’ szóból ered, melynek jelentése ’nem részeg’. Azt tartották, hogy a kő viselője mentesül a túlzott alkoholfogyasztás hatásai alól.
Származását egy görög mitológiai legenda meséli el. Dionysost, a Mámor istenét, egy jelentéktelen földi halandó sértésével roppant mód felbőszítette egy napon, így megfogadta, hogy a következő halandón aki útjába kerül megbosszulja. Dühöngő tigriseket teremtett céljának eléréshez. Ametiszt, egy gyönyörű ifjú hajadon gyanútlanul útjába került, aki Diana istennőhöz igyekezett tiszteletét leróni. Diana egy tiszta csillogó kristályos kvarc szoborrá változtatta Ametisztet, hogy megvédje a tigrisek brutális mancsaitól. Dionysos könnye amint meglátta a szépséges szobrot kicsordult tettének bűntudatában. Az isteni könnycseppek borból voltak és a kvarcot lilára színezték, létrehozva a színes kristályt, az istenek drágakövét, amit ma ametisztnek nevezünk. Az ősi görögök úgy tartották, hogy az ametiszt megvéd az ittasságtól, csitítja a haragot és megszabadít a szenvedélyektől.
Ametiszt kő csodálatának története egészen a görög minoszi időszakra visszanyúlik (ie. 2500 körül), ahol ametisztet találtak és csiszolt kaboszonokat színarany gyűrűkbe foglaltak.


Az Ametiszt hatása a csakrákra

Az ametiszt a gyökércsakra, korona csakra és a napfonat - csakra állapotára van hatással. 
A gyökércsakra (tő csakra, alap csakra) elsődleges feladata a földelés, a biztonság megteremtése. Felelős a fizikai erőnkért és a vitalitásunkért és a tisztulási folyamatokért. A gerinc alsó végén, a végbélnyílás és a nemi szervek között helyezkedik el. 
A legalacsonyabb rezgésszámú csakra. A gyökércsakra szanszkrit neve Muladhara, ami gyökeret, támaszt jelent.
A gyökércsakrához a mellékvese, a csontok, csontváz, gerincoszlop, fogak, körmök, húgyhólyag, prosztata, nemi szervek, végbélnyílás, végbél, vastagbél, vér és sejtfelépítés, talp, láb tartoznak. 

Gyökér csakra legfőbb területei: 
- leföldelés 
- munka, pénzkeresés 
- vitalitás 
- biztonság 

Milyen érzelmi működési zavarok léphetnek fel a gyökér csakrával. A gyökércsakra nem megfelelő működése esetén az alábbi zavarok léphetnek fel: félelmek, depresszió, alvászavarok, aranyér, isiász (ülőideg-gyulladás), vesekő, magas- és alacsony vérnyomás, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, influenza, gerincproblémák, vizelési problémák.
A koronacsakra ( fejtető csakra )szintjén elérjük a teljes szabadságot, felelősséget vállalunk életünkért, képessé válunk bízni a megérzéseinkben és a belső vezetésben. 
A koronacsakra a fejtetőn helyezkedik el, szanszkrit neve Szahaszrara, mely ezerszerest jelent. 
A koronacsakra feladata a tobozmirigy, agy, koponya, és a szem egészséges működésének fenntartása. 

Korona csakra legfőbb területei: 
- személyiségzavarok 
- tudatosság 

A koronacsakra rendellenessége az alábbi működési zavarokat okozhatja: Alzheimer - kór, Parkinson-kór, epilepszia, öngyilkossági kísérlet, skizofrénia.
A napfonat - csakra ( köldök csakra, solar plexus ) szintjén szembesülünk árnyék oldalunkkal, energiáinak segítségével vívjuk meg harcainkat saját magunkkal és a külvilággal is. 
A napfonat csakra szanszkrit neve Manipura, ami ragyogó ékkőt jelent. A köldök és a szegycsont alja között helyezkedik el. 

A napfonat csakrához az alábbi szervek, testrészek tartoznak: 
hasnyálmirigy, máj, lép, epehólyag, gyomor, nyelőcső, vékonybél, vastagbél, patkóbél, vakbél, féregnyúlvány, rekeszizom. 

A napfonat csakra legfőbb területei: 
- Ego 
- hatalom 
- agresszió, harag, düh 
- félelmek 

A napfonat csakra működési zavarai esetén az alábbi problémák léphetnek fel: 
hisztéria, szadizmus, mazochizmus, dühkitörés, szégyenlősség, kisebbségi érzés, gyomorfekély, epepanaszok, emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegségek, szemproblémák. 

Az Ametiszt eleme és színe

Az ametiszt eleme a tűz és a levegő.
Az ametiszt színe a világostól a sötétliláig terjed, lehet barnás - lila, gyakran fehéren erezett, sávozott. Lehet átlátszó, áttetsző, vagy átlátszatlan. 
Az ametisztet soha ne tegye tűző napra, feltöltésénél is mellőzze a Nap energiáját, mivel kifakul és elveszíti gyönyörű színét! 
Ugyancsak elveszíti a színét, ha hosszú időn keresztül negatív energia veszi körül, de pozitív energia hatására újra visszanyeri gyönyörű ibolyaszínét. 
Itt elsősorban a saját negatív energiáinkra kell gondolnunk. Ha tartósan szomorúak, bánatosak vagy zaklatottak vagyunk, az általunk hordott ametiszt ékszer válasza a negatív érzéseinkre a kifakulás. Akár teljesen ki is világosodhat az ékszerünk. 
Lehetnek az uralkodó érzéseink negatívak olyan módon is, hogy nem vesszük észre és nem tudatosodik bennünk. 
Ha azt vesszük észre, hogy az ametiszt ékszerünk elveszíti a színét, kezdjünk gyanakodni és derítsük ki a bennünket terhelő negatív érzés természetét és okát. 
Brazíliában bányásznak olyan ametisztet, amely az idők folyamán a földkéreg belsejében előforduló magas hőmérséklet hatására világoszölddé vált. 
Ezeket az köveket zöld ametisztnek, praziolitnak nevezik. (A szóösszetétel görög eredetű, jelentése: praszinosz = világoszöld, lithosz = kő) 

Az Ametiszt gyógyhatása

Az öngyógyításnál, masszázsnál és a drágakővíz készítésénél leggyakrabban használt és egyúttal legismertebb drágakövek a kvarc-csoportba tartoznak. 
Ez nem véletlen, hiszen a főleg szilíciumdioxidból álló kvarcok a Föld leggyakrabban előforduló ásványfajtája. 
A hegyikristályon kívül nagy népszerűségnek örvendő kő az ametiszt is, melynek felhasználási területe hasonlóan széleskörű. 
Ismereteink alapján már az ókori görögök is olyan kőként tisztelték az ametisztet, amely használójának tisztánlátást és józanságot biztosított. 
Segítségével úgy látja a dolgokat, amilyenek azok a valóságban. Természetfeletti erőt nyilvánítottak neki, mely véd az ártó energiáktól, szilárdságot ad és szerencsét hoz. 
A középkorban az ametiszt követ porrá törve, belsőleg adták a betegeknek. 
Ma már Magyarországon is gyorsan terjed az ametiszttel készített drágakővíz, amely lazító, kiegyensúlyozó és vértisztító hatású. 
Önnek is csak javasolni tudom a rendszeres használatát. A hatás szempontjából közömbös, hogy ivókúraként vagy fürdő formájában használja. 
Ízületi fájdalmak és kötőszöveti húzódások esetén borogatásra is használhatjuk az ametisztből készült drágakővizet. 

Az idegsejtjeire kifejtett hatása révén az ametiszt javítja az agy működését és a koncentrációs képességét. 
A migrénes rohamok esetében is nagyon jótékony hatású. Használható minden olyan panaszra, amit a túlzott feszültség és a stressz okoz. 
A feldolgozatlan régi események okozta diszharmóniát is oldja a szervezetünkben. 
Mivel az ametiszt elősegíti az ellazulást, használata javasolt alvászavarok esetén. 
Ha nehezen alszik el, rémálmok gyötrik vagy gyakran felébred éjszaka, akkor tegyen a párnája alá vagy maga mellé az ágyba egy ametiszt marokkövet! 
Az ametiszt elősegíti a kellemes és tanulságos álmokat. Feltárja azokat a titkokat, amelyek megértéséhez az értelem nem elegendő. 
Az ametiszt segítségével megértheti, hogy álmában mit üzen a tudatalattija. 
Kiegyensúlyozó hatással van a belső nyugtalanságra, a túlpörgésre és a hiperaktivitásra. 
Kiválóan használható a meditáció elmélyítésére. 
Tisztítja a vért és kiegyenlíti a vérnyomást, oldja a vérrögöket, ezért hatásos érproblémák és görcsök esetében. Gyorsítja a vérömlenyek felszívódását. 
Segíti a látást, sőt a színvakság gyógyítására is használják. 
Élénkíti a hasnyálmirigy működését, serkenti az immunrendszert, enyhíti a torokfájást. 
Erősíti a légutakat és segít a tüdő megbetegedéseinek leküzdésében. 
Hat az idegekre és az ízületekre, elősegíti a kötőszöveti húzódások gyógyulását. 
Az ametisztet a "szenvedélyek kövének" is nevezik, azt mondják róla, hogy a mániás viselkedések, szenvedélybetegségek mindegyikére pozitív hatással van. 
A térenergia harmonizálására is gyakran használják drúza (kristály csoport) vagy forrás (apró kristályok telepe) formájában. 
Akaratereje javítására hordjon ametiszt köves nyakláncot. Mivel a nyaklánc körbeöleli a nyakát, ezért az egész testére hatással van. 
Belső feszültsége levezetésére tegyen a talpa alá ülő testhelyzetben néhány apró ametiszt követ - az ujjkövek nagyon jók erre a célra is. A másik megoldás szerint masszírozza a talpát ametiszt rúddal. 
Bőrkeményedés és tyúkszem elmulasztására masszírozza nyomás nélkül ametiszt marokkővel vagy masszírozó rúddal az érintett területet naponta 5 percig.

Összefoglalás
Az ametiszt kristály hatásai:
Fizikai szinten az ametiszt széles spektrumú gyógyító energiával rendelkezik, így a legtöbb betegséget hatékonyan orvosolja. Enyhíti a fájdalmat, így bármely fájdalmas területre helyezhető. Csillapítja a fejfájást és a migrént – akik gyakran szenvednek fejfájástól általában tartanak néhány ametisztet a hűtőben, hogy kéznél legyen amikor szükséges. A hideg ametisztet helyezzük a halántékunkra.
Érzelmileg az ametisztnek nyugtató hatása van, enyhíti a stresszt és az érzelmi kimerültséget. Gyorsan stabilizálja a szétszórt, rendezetlen gondolatmintákat és segít azoknak akik érzelmileg csapongók. Csillapítja a szenvedélyeket és szenvedélybetegségeket.
Mentálisan: nyugtatja és összpontosítja a hiperaktív elmét. Növeli a mögöttes kérdések megértését.
Pszichésen: magas rezgése miatt  elősegíti a meditációs gyakorlatokat.
Spirituálisan: a harmadik szemre (homlokcsakra) helyezve enyhíti a pszichés kiégettséget és spirituális kimerültséget.
Mágikusan: az ametiszt kristály közvetíti St. Germain Ibolyalila Lángját (vagy Ibolyaláng). Az Ibolyalila Láng spirituális megtisztulást hoz, feloldja a karmikus terheket pl betegséget és megvéd az energetikai támadás ellen.
Meditáció:  az isteni tervvel összhangba hozza gondolatainkat és akaratunkat, így elősegíti a spirituális fejlődést. 
Egyéb információ: az ametiszt tökéletes kristály a fizikai környezet rezgésének emelésére. Nagyobb csoportokat vagy geodákat elhelyezve otthonunk bármely területére, gyógyító helyre vagy autónkba azt az érzetet kelti, hogy egy tiszta fény buborék ölel minket körbe és védelmez. Nálam egy méretes ametiszt geoda van elhelyezve a meditációs /gyógyító szobámban. Ametiszt medál vagy gyűrű viselése kiegyensúlyoz és elősegíti a jól-ltet. 
Elhelyezés: homlok és koronacsakra.
Gyógyító elrendezés: az ametiszt átalakító hatása révén gyógyít. Tudatosan irányítva energiáját az ametiszt lebontja és átalakítja a blokkokat, stagnáló energiát. Fájdalomcsökkentő hatását újra és újra bebizonyítja, nem csalódhatunk benne.
A gyógyító kristályhálóhoz használjunk 12 darab egycsúcsú ametisztet. Egyet helyezzünk a fejünk felé (korona csakra), egyet két lábfejünk alá középre (földcsillag csakra), a többit pedig egyenletesen testünk köré csúcsukkal testünk irányába mutatva. Maradjunk ebben az energiában 20 percig vagy amíg intuiciónk súgja. 
Tisztítás: tartsuk a követ jónéhány percig folyó víz alatt és vizualizáljuk ahogyan az egyensúlytalanságok kimosódnak. Azután tegyük a napfényre megszáradni.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!F: shp.hu/kristálytánc
Share To:

Post A Comment: