Bal és jobb agyféltekés valóságok
Amikor zuhanásunk bekövetkezett, önmagunkat két - igazából három, de elsősorban inkább kettő - fő alkotóra osztottuk, amit férfinak és nőinek nevezünk. A jobb oldali agyfélteke, amely testünk bal oldalát irányítja, a női összetevőnk, bár igazából sem a férfi, sem a női megjelölés nem pontos. Ez az a részünk, ahol pszichikai és érzelmi jellegünk lakik. E részünk tudatában van annak, hogy csupán egyetlen Isten létezik, és hogy az egység mindenütt fellelhető. Noha megmagyarázni nem igazán képes, egyszerűen tudja az igazságot. Női komponensünkkel tehát nemigen van baj.

A probléma agyunk bal oldalán, férfias összetevőnkkel kapcsolatban jelentkezik. A férfias agyfélteke természetes orientációjából adódóan - a női tükörképe - a logikai összetevők az elülső oldalon helyezkednek el (ez a dominánsabb fél), míg a női rész logikai alkotói hátrább találhatók (kevésbé domináns). A bal agyfélteke a Valóságba való kitekintéskor nem érzékeli az egységet, mindössze megosztottságot és elkülönülést lát. Ennek következtében férfias részünk igen nehéz időket él át idelenn a Földön. Még a legfontosabb szent könyveink is, mint a Korán, vagy a héber és a keresztény Biblia mindent ellentétekre osztottak. A bal agyfélteke úgy tapasztalja, hogy van Isten, de aztán ott van az ördög is, - aki talán nem bír olyan hatalommal, mint Isten, mégis nagy befolyással rendelkezik. Egyszóval még Istent is kettősségben látjuk, éppúgy, mint a fény és a sötétség egymásnak feszülő pólusait. (Ez természetesen nem igaz e vallások minden felekezetére. Néhányuk úgy tartja, csak Isten létezik.)
Amíg bal agyféltekénk nem képes a mindenen végiggördülő egység meglátására, míg nem tudja bizonyosan, hogy egyetlen igaz szellem létezik, egy erő, s egyetlen minden létezőn keresztülszárnyaló egységes tudat - amíg nincs minden kétséget kizáróan eme egység tudatában - nos, mindaddig az elme mind önmagától, mind lehetőségeinek teljes és korlátlan voltától elválasztott marad. Amint az egységgel kapcsolatban a leghalványabb kétségünk támad, bal agyféltekés részünk visszaránt minket, s többé nem leszünk képesek a vízen járni. Emlékezzünk csak - ha pillanatokra is - még Tamás is tudott a vízen járni, amikor Jézus erre kérte őt, a nagy lábujjának egy kicsiny sejtje azonban így szólt: „Várjunk csak egy percet, én nem lehetek képes ezt megcsinálni”, s ezzel Tamás már bele is süllyedt a poláris valóság jéghideg tengerébe.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
(A cikket csak forrásmegjelöléssel lehet megosztani, változtatás nélkül!)

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!

Drunvalo Melchizedek: Az élet virágának ősi titkai

Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: