A márványfoltos macska, más néven szikmár nagyon ritka és veszélyeztetett faj, a kutatók eddig csak infravörös kamerával készített felvételen látták. A képek a kínai Junnan tartomány egyik nemzeti parkjában készültek tavaly decemberben, de csak most pénteken hozták nyilvánosságra őket.

A márványfoltos macska, más néven szikmár nagyon ritka és veszélyeztetett faj, a kutatók eddig csak infravörös kamerával készített felvételen látták.
A képek a kínai Junnan tartomány egyik nemzeti parkjában készültek tavaly decemberben, de csak most pénteken hozták nyilvánosságra őket.
A kutatók 2014-ben infravörös felvételeken tudták megfigyelni a márványfoltos macskát, előtte 30 éven át senki nem találkozott az állattal.
A veszélyeztetett fajként nyilvántartott márványfoltos macska Délkelet-Ázsiában, a Himalája alacsonyabb fekvésű területein és Borneó szigetén honos.
30 éve nem látott macskafélét fotóztak Kínában

30 éve nem látott macskafélét fotóztak Kínában

30 éve nem látott macskafélét fotóztak Kínában
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


szeretlekmagyarorszag.hu

Share To:

Post A Comment: