A vese hangja a víz hangja, és a vese chi-jét aktiválja. Ülj egyenes háttal, kezeidet a veséken tartva, csu­kott szemmel. Mosolyogj le a vesékre, és tudato­sítsd a vesében lévő energiát. Képzeld el a nap fé­nyének kék színű visszatükröződését az óceánon. ~ Második gyógyító hang: a vese hangja

A vese hangja a víz hangja, és a vese chi-jét aktiválja.
Társszerv: hólyag
Elem: víz
Évszak: tél
Szín: sötétkék
Érzelem: félelem
Erény: lágyság, nyugalom, mozdulatlanság, éberség
Testrészek: a lábfej oldalsó részei, a comb és lábszár belső oldala, mellkas
Érzékek: hallás (fül), csontok
Hang: Khúúúúúúúúú (mintha gyertyát fújnánk el; az aj­kak O alakot formálnak)

Gyakorlat:
1. Ülj egyenes háttal, kezeidet a veséken tartva, csu­kott szemmel. Mosolyogj le a vesékre, és tudato­sítsd a vesében lévő energiát. Képzeld el a nap fé­nyének kék színű visszatükröződését az óceánon.
Második gyógyító hang: a vese hangja
1. Mosolyogj a vesére.

2. Vegyél nagy lélegzetet, nyisd ki a szemed, és tedd össze a lábaidat, hogy a bokák és a térdek összeérjenek. Dőlj előre és kulcsold össze a ke­zeidet a térd körül. Egyenesítsd ki a karokat a gerinc alsó részéből indulva, miközben a felsőtested döntsd előre (így a hát mintegy megnyitja a vese területét). Ezzel egyidőben emeld fel a fejed, miközben a karok nyújtva maradnak. Érezd a húzást a gerinc­ben. Kerekítsd az ajkaidat és lágyan fújd ki a leve­gőt a Khúúúúúúú hang kiejtésével együtt, mintha gyertyát fújnál el.
Ezzel egyidőben húzd be az alhasat a vese felé tolva. Először akár hangosan is kimondhatod a hangot, de idő­vel hangtalanul befelé érdemes gyakorolnunk. Érezd, amint a hang mozgásba hozza a vese energiáját, és min­den felesleges hő és méreganyag eltávozik a veséből a körülötte lévő pólya összenyomódásával.
Második gyógyító hang: a vese hangja
2. Végezd el a vese hangját.

3. Miután befejezted a kilégzést, ülj egyenesen, nyisd szét a lábaidat, emeld fel a karjaidat a koronához, és meríts a kék fényből. Söpörj végig ezzel a kék fénnyel a testedet, bele a vesébe. Engedd le a ka­rjaidat, és helyezd a tenyereidet a vesékre. Áramoltasd a kék fényt, a gyengédséget és mozdulatlanságot a vesékbe.
Második gyógyító hang: a vese hangja
3. Hozd le az energiát a veséhez.

4. Helyezd vissza a kezeidet a vesékre. Pihenj, csukd be a szemeidet, és tudatosítsd a vesét. Hallgass bele a veséidbe. Mosolyogj rájuk, és képzeld el, hogy továbbra is végzed a hangot. Érezd a hang vibrálását, és azt, ahogyan kitisztítja a vese ener­giáját.
Lélegezz természetesen, és lásd, amint a vesék hűvös kék fényben ragyognak. Ezzel megerősíted a ve­sét, és aktiválod a gyengédséget és nyugalmat. Minden egyes lélegzettel érezd, amint élénk kék színű víz váltja fel a felesleges hőt, mérgeket, és félelmet.
Második gyógyító hang: a vese hangja
4. Gyűjtsd össze az energiát a vesében.

5. Ápoljuk a jó érzelmeket. Ez a gyakorlat legfontosabb része. Szánj annyi időt a szervvel való kapcsolatba lépésre, amennyi csak kell. Miután megszabadultál a felesleges hőtől, engedd, hogy a hűvös kék energia szétterjedjen a veséidben, így a jó érzelmi energiák teret kapnak.
Koncentrálj a gyengédség, nyugalom és az éberség érzésére, miközben a félelem átalakítását végzed. Érezd, amint a gyengédség ellazítja a hát alsó részét. Igyekezz fenntartani ezt az energia-érzetet egyre hosszabb ideig a gyakorlást követően, a mindennapi életedben is.
Ismételd meg a lépéseket három-hat alkalommal. A félelem, fáradtság, szédülés, fülzúgás vagy hátfájás csökkentésére többször is ismételheted.
Második gyógyító hang: a vese hangja
Csücsörítsd az ajkaidat, mintha gyertyát fújnál el.
Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

F: Mantak Chia
Share To:

Post A Comment: