A hármas melegítő a test három energiaközpontjára utal: a felső rész (agy, szív, és tüdő) forró; a középső (máj, ve­sék, gyomor, hasnyálmirigy és lép) meleg; az alsó rész pedig (vastag- és vékonybél, hólyag és nemi szen ek) hű­vösek. A Hííííííí hang a három szint hőmérsékletét hivatott kiegyenlíteni oly módon, hogy a forró energiát leviszi az alsó központba, a hűvös energiát pedig a felsőbe. Konk­rétabban: a szív-terület forró energiáját a hűvösebb nemi szervek területére irányítja, az alhas hideg energiáját pe­dig a szívhez vezeti. ~ Hatodik gyógyító hang: a hármas melegítő

A hármas melegítő a test három energiaközpontjára utal: a felső rész (agy, szív, és tüdő) forró; a középső (máj, ve­sék, gyomor, hasnyálmirigy és lép) meleg; az alsó rész pedig (vastag- és vékonybél, hólyag és nemi szen ek) hű­vösek.
A Hííííííí hang a három szint hőmérsékletét hivatott kiegyenlíteni oly módon, hogy a forró energiát leviszi az alsó központba, a hűvös energiát pedig a felsőbe. Konk­rétabban: a szív-terület forró energiáját a hűvösebb nemi szervek területére irányítja, az alhas hideg energiáját pe­dig a szívhez vezeti.

Gyakorlat:
1. Feküdj hanyatt vagy dőlj hátra a széken. Moso­lyogj, emeld fel a kezeidet, hogy összegyűjtsd a chi-t, majd a kezeidet emeld az arcodhoz. Mi­közben a kilégzéssel egy időben kimondod a Hííííííííí hangot, a karjaid lassan engedd lefelé a test mentén a koronától a lábfejig.
2. Végezz teljes légzést a három üregbe: a mellkasba, a napfonatba és az alhasba, majd teljesen lélegezd ki. A Hííí hangot hangtalanul befelé ejtsd ki - először a mellkast, majd a napfonatot és végül az alhast kiüresítve. Képzelj el egy nagy hengert, amint kiszorítja a levegőt és lefelé nyomja a forró energiát, miközben a karjaid a fejedtől az alsó Tan Tien-ig haladnak lefelé.
3. Pihenj meg és összpontosíts. A teljes kilégzés befejeztével figyelj az emésztőrendszer egészére.
4. Ismételd meg a lépéseket három-hat alkalommal. Végezd el többször, ha álmatlanságban vagy stressz­től szenvedsz.
Megjegyzés: A hármas melegítő hangját fekve is végez­heted, hogy elősegítsd az elalvást. Amennyiben nincs időd az összeset elvégezni, gyakorold csak a tüdő és a vese hangját.

Hatodik gyógyító hang: a hármas melegítő
Pihenj és lélegezz természetesen, összpontosíts a Hármas melegítő hangjára.


Hatodik gyógyító hang: a hármas melegítő
Gyűjtsük össze az energiát mindhárom irányból.

Hatodik gyógyító hang: a hármas melegítő
Vidd le az energiát a testben.

Hatodik gyógyító hang: a hármas melegítő
Felső szint

Hatodik gyógyító hang: a hármas melegítő
Középső szint

Hatodik gyógyító hang: a hármas melegítő
Alsó szint

Hatodik gyógyító hang: a hármas melegítő
A fölösleges hő a kéz- és lábujjakon át távozik a földbe.

Hatodik gyógyító hang: a hármas melegítő
Végezd el a Hármas melegítő hangját.

Hatodik gyógyító hang: a hármas melegítő
A testeden át lefelé a Hííí hangHatodik gyógyító hang: a hármas melegítő
A Hííí hang

Napi gyakorlás
1. Azt javasolom, hogy végezd el a Hat gyógyító hang meditációt az esti lefekvés előtt, hogy ellazítsd a tested, elősegítsd a jó alvást, és lehűtsd szerveid, melyek eset­leg túlmelegedtek. Bármely más taoista gyakorlat hatásfokának növelésére is végezheted a hangokat, bármikor, ha kedved tartja gyakorolni. Végezz három is­métlést az egyes hangokból a betegségek megelőzésé­re és a jó egészség fenntartása céljából. Ha egyszer megtanultad őket, már csak tíz-tizenöt percig tart a gyakorlatok elvégezése.
2. Távolíts el minden negatív érzelmet, és engedd, hogy a pozitív érzelmek fejlődjenek ki benned, mie­lőtt lefekszel. Egyfajta ürességet is érezhetsz, mi­kor kikapcsolódsz saját mentális tevékenységeidből, hogy az Univerzális Tudatossághoz kapcsolód­j. Ez abban is segít, hogy elkerüld a rossz álmo­kat (alvás közben), miközben tested újratöltődik az Univerzális Erővel. Ha bármely problémával, stresszel vagy betegséggel küzdesz, ez a legjobb alkalom arra, hogy segítségül hívd az Univerzális Tudatosságot a megoldás megtalálására. Amikor felébredsz, moso­lyogj befelé, és keresd meg a választ önmagadban.
3. Több időt szentelhetsz egv-egy szervednek, ha a szerv maga vagy a hozzá tartozó érzelmek problémát okoznak. Kiemelt gyakorlást szentelhetsz az adott év­szak szervének. Tavasszal például több időt tölthe­tsz a máj hangjának gyakorlásával.
4. A Hat gyógyító hang sorrendje az évszakok rendjét kö­veti. Az ősszel kezdve a tüdő hangját gyakorold elő­ször, majd a vese, a máj, a szív és a lép következik. Zárd a Hármas melegítő hangjával.
5. Ha fáradtnak vagy levertnek érzed magad a mun­kahelyeden, gyakorold a Hat gyógyító hangot. Amennyiben nincs időd az összeset elvégezni, gyako­rold csak a tüdő és a vese hangját.
Közzétette: Sandal / www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!

F: Mantak Chia
Share To:

Post A Comment: