Koller Katalin, Miss Hungary 2007 szépségkirálynő három éve talált egy csomót jobb mellében. Gyógyíthatatlan áttétes rákot diagnosztizáltak nála. Kati azonban elszántan harcolt a betegséggel, átértékelte életét, és hitt abban, hogy meg fog gyógyulni.

A magyar szépségkirálynő, aki legyőzte a rákot
Koller Katalin, Miss Hungary 2007 szépségkirálynő három éve talált egy csomót jobb mellében. Gyógyíthatatlan áttétes rákot diagnosztizáltak nála. Kati azonban elszántan harcolt a betegséggel, átértékelte életét, és hitt abban, hogy meg fog gyógyulni. 

Amikor Kati három éve csomót talált a jobb mellében, azonnal mammográfiai vizsgálatra sietett. Megvizsgálták, de elküldték azzal, hogy ilyen fiatalon kicsi az esély egy daganatra. Rá másfél évvel a bal mellében is talált egy csomószerűséget, de ekkor már bizonytalan volt. Nem ment rögtön orvoshoz, lekötötte saját esküvőjének szervezése is. A nászútra azonban már nem jutottak el. 
Először a karja kezdett húzódni, majd rendszeres tünete lett a köhögés, hányásig fulladozott. Kivizsgáltak, és ekkor már látszott az elváltozás a mellében. 
Mintát vettek, és a szövettan kimutatta, hogy rosszindulatú daganata van. 
Nem ijedt meg, mert tudta, hogy a rák ma már gyógyítható. A teljes testét átvilágító CT azonban lesújtó eredményt mutatott.

"Felültem a vizsgálón, öltözködtem, és már mentem volna, amikor odajött hozzám az, aki a vizsgálatot végezte, megfogta a kezem, és azt mondta, nem azt látta, amit szeretne. És hogy csak arra kér, ne higgyek az orvosoknak, bármit mondanak majd."

Azt mondta Katinak: "Nagyon kemény menet előtt áll, de higgyen benne, hogy sikerülni fog!”

Ezek után ment a bizottság elé, ahol egy fiatal agilis orvos szinte prezentáció stílusban mutogatta a felvételeken az eredményét. Kiderült, hogy negyedik stádiumban van, öt áttéttel: tüdő, máj, mellhártya, nyirokrendszer és csontok. Amikor Kati leforrázva megkérdezte, mit tegyen a gyógyulás érdekében, az orvos csak ennyit válaszolt:

„Itt nincsen szó gyógyulásról, értse meg. Keresse fel az onkológusát.”

Az onkológustól megtudta, hogy nem lehet műteni, de kemoterápiával megpróbálnak nyújtani valamennyit az életén. Ez az orvos sem kecsegtette sok jóval. Közölte, hogy ez egy halálos betegség, és maximum pár éve van hátra.
A magyar szépségkirálynő, aki legyőzte a rákotEzek után több átsírt éjszakája is volt Katinak. Férje és édesanyja azonban támogatták. Ők egy percig sem hitték el ezt az egészet, ami Katinak is erőt adott. Megijedt, de felvérteződött elszántsággal. Abbahagyta a munkát, és elindultak a kezelések. 
A férje minden kemoterápián ott ült mellette, és fogta a kezét. Amikor hullani kezdett a haja, ő borotválta a fejét.
A kemó mellett számtalan fronton támadták a rákot: energetikai kezelések, kineziológus, vizualizációs technikák, étrendi változtatások. 

"Minden reggel és este hosszasan elképzeltem, ahogyan az egészséges sejtjeim megtámadják és legyőzik a daganatos sejteket." 

Legalább ilyen fontos volt Kati számára az is, hogy rájöjjön a betegség kialakulásának okaira. Hitt benne, hogy ezzel talán vissza tudja fordítani a folyamatot. Stresszmentes életre törekedett és igyekezett rendbe tenni a kapcsolatait. Főként azonban élni akart.
Az első negyedéves ciklus utáni kontrollon negatív leletet kapott, ami azt mutatta, hogy eltűntek a daganatok. A következő ciklus szintén negatív eredménnyel zárult. Végül leálltak a terápiával is.

A magyar szépségkirálynő, aki legyőzte a rákot"Mondják, hogy fontos a hit, de én nem ’hittem’, hanem egy idő után ’tudtam’. Az elején reménykedtem, utána hittem, most pedig már tudom, mert megtapasztaltam, hogy a vonzás törvénye működik. Ha hisszük, hogy jó dolgok történnek velünk, akkor úgy is lesz. Igazából nem a betegséggel kell ilyenkor szembenézni, hanem saját magunkkal."

"A legrosszabb, amit tenni lehet, ha azt mondják egy betegnek, hogy meg fog halni." 

Kati úgy látja, mióta másként szemléli az életet, a dolgok könnyebben megvalósulnak. Számtalan álma vált valóra csak az elmúlt egy évben. Látta a sarki fényt, kutyaszánozott és egy repülőből is kiugrott.

"Nem az számít, hogy minél tovább éljünk, hanem hogy minél tartalmasabban."

Az orvosok szerint nem lehet gyereke, de Kati biztos benne, hogy lesz, és ha sikerül, biztos, hogy egészen más szemlélettel fogja nevelni őt.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


Forrás: Koller Katalin facebook/szeretlekmagyarorszag.hu
Share To:

Post A Comment: