A sivatagi esőbéka egy 10 km hosszú tengerparti sávon él a Dél-afrikai Köztársaság és Namíbia területén. Lepkékkel, bogarakkal, rovarlárvákkal táplálkozik. Jelenleg a Természetvédelmi Szövetség (IUCN) a Föld egyik veszélyeztetett állatfajaihoz sorolta ezt a béka állományt, mivel számuk folyamatosan csökken. Élőhelyüket veszélyeztetik a növekedő települések, az utak és a gyémántbányászat. 
Más fajokkal ellentétben nem klasszikus brekegéssel, hanem inkább egy gumikacsára emlékeztető sípolással áldotta meg a természet a ronda, de cuki sivatagi esőbékát.
Közzétette: www.fenyorveny.hu
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, vagy iratkozz fel a napi hírlevélre, hogy ne maradj le a friss hírekről!
Oszd meg vagy küldd tovább: / Share To:

Post A Comment: