Spirituális lények vagyunk, ezalatt azt lehet érteni, hogy egy nagyon átfogó és általános törődés részei vagyunk. Spirituális munkánk nem csupán saját személyes boldogságunkat jelenti. A bolygó sorsáról, mi több, a mindenhol felbukkanó élet sorsáról szól. Azért öltöttünk emberi formát, hogy segíteni tudjuk a bolygó újjászületését a következő dimenziószinten. És saját „felemelkedésünk” (másnéven Esemény - szerk.Sandal) eléréséhez fontos azonosulnunk ezzel a ténnyel és feladattal. De mit is jelent, hogy spirituális lények vagyunk emberi tapasztalattal? Pontosan mi az, hogy spirituális lények vagyunk és mi az, hogy „emberi tapasztalat”, aminek a kellős közepén vagyunk?

Spirituális lények vagyunk, ezalatt azt lehet érteni, hogy egy nagyon átfogó és általános törődés részei vagyunk. Spirituális munkánk nem csupán saját személyes boldogságunkat jelenti. A bolygó sorsáról, mi több, a mindenhol felbukkanó élet sorsáról szól. Azért öltöttünk emberi formát, hogy segíteni tudjuk a bolygó újjászületését a következő dimenziószinten. És saját „felemelkedésünk” (másnéven Esemény - szerk.Sandal) eléréséhez fontos azonosulnunk ezzel a ténnyel és feladattal.
De mit is jelent, hogy spirituális lények vagyunk emberi tapasztalattal?
Pontosan mi az, hogy spirituális lények vagyunk és mi az, hogy „emberi tapasztalat”, aminek a kellős közepén vagyunk?
Az alapötlet, hogy spirituális lények vagyunk, a valóság létrehozásának ügyét jelenti. Az is a mi dolgunk, hogy megalkossuk azt, ami nem a valóság. Azaz, tudatlanságban és illúziókban élünk, ez ugyanolyan, mintha tudatosságban és őszinteségben élnénk. Akár tudunk róla, akár nem, akár tetszik, akár nem, akár értjük, akár nem. Nem számít. A valóság a teremtésünk az idő száz százalékában, akár tudatában vagyunk ennek a ténynek, akár elutasítjuk, akár megtagadjuk. Az egyetlen különbség, hogy ha tudunk róla, megvan a lehetőségünk, hogy tudatosan hozzuk létre a valóságot. De ha nem tudunk róla vagy tudunk, de nem tetszik, továbbra is valóságot alkotunk, de tudat alatt tesszük vagy olyan módon, ami hátrányosan hat az életre, ezzel az erőtlenség áldozataivá válunk.
Emiatt maga a valóság a tudatosságunk egy funkciója. Ez pedig azt jelenti, hogy bármikor, amikor problémákkal vagy nehézségekkel kell szembenéznünk, bármi is legyen a baj, akár személyes, akár globális vagy univerzális problémáról van szó, egyetlen megoldása csak a tudatosságon keresztül lehetséges. Tehát ha igaz, hogy kétségtelenül és kivétel nélkül az idő száz százalékában mi hozzuk létre a valóságunkat, és ha tudunk is róla; és ha egyszerűen kijelentjük, hogy mindez tényleg így van - akkor potenciálisan is rendkívül erőteljessé válunk. Rendkívül erősek vagyunk. A szomorú igazság, hogy legtöbben az idő nagy részében úgy tekintünk magunkra, mintha nem lenne erőnk. Ez a formula „emberi” része: „spirituális lények vagyunk emberi tapasztalattal”. Az emberi lény elfeledte erejét. Lényegét tekintve nem ismerjük fel, hogy mi alkotjuk meg a saját valóságunkat, így mikor bármilyen nehézséget és problémát tapasztalunk, áldozatnak érezzük magunkat, a körülményeknek, az istenek szeszélyeinek vagyunk kiszolgáltatva, „rossz a karmánk”, nem érdemeljük meg a sikert vagy a boldogságot - nevezzük akárminek. Bár spirituális lényként mi vagyunk a körülményeink megteremtői és mi határozzuk meg azt, hogyan és miért történnek a dolgok (a gondolat teremtő erejével, a MOSTban), emberi lényként pedig azt gondoljuk, hogy nem vagyunk felelősek saját szenvedésünkért - de amikor a dolgok jóra fordulnak, akkor azt saját érdemünknek tekintjük (valójában nem tudjuk, hogy az érdem milyen értelemben tartozik hozzánk).
Első következményeként, ha tudunk arról, hogy saját tudatosságunkkal hozzuk létre valóságunkat, kialakul a felelősség, amit a valóságunkért vállalunk, hogy mi vagyunk a felelősei saját létezésünknek és világunknak. Ha hajlandó felállni és „ébresztőt” fújni, felelősséget is kell vállalnia az egész folyamatért és olyan dolgokkal is foglalkoznia kell, amit addig az asztal alá söpört. Saját személyes életében kell megvizsgálni a dolgokat, amit talán előtte nem tett meg, és fel kell ismernie, hogy a Földön való élet általános feltételei - hogy mi történik a bolygón, mi történik más emberekkel, mi történik az emberi társadalommal - az ön felelőssége is. Tehát óriási hatalommal bírunk - többnyire potenciális hatalommal - mindazonáltal valóságos a hatalmunk. És a felelősség valamint a hatalom kéz a kézben jár. A képesség lényege, hogy vegyük fel a kesztyűt és használjuk ki a lehetőségünket felelősségteljesen és úgy, hogy a legnagyobb jó szolgálatában álljon. A „legnagyobb jó” alatt pedig minden életre gondolok. Nemcsak az életre, de magára a Létezésre is.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!


F: Bob Frissell

Share To:

Post A Comment: