A megbocsátás a mesteri eltörlése valaminek. Ugyanolyan fontos, mint egy olyan szekrényt kitisztítani, amely tele van molyrágta ruhákkal. Minden régi neheztelést és sértettséget el kell engedni annak érdekében, hogy helyet csinálhassunk a nagyobb dolgok számára. Mindkettőnek nincs hely, így dönteni kell, és száz százalékig ki kell tartani az elhatározás mellett. ~ A megbocsátás /spirituális szemmel/

A megbocsátás a mesteri eltörlése valaminek. Ugyanolyan fontos, mint egy olyan szekrényt kitisztítani, amely tele van molyrágta ruhákkal.
Minden régi neheztelést és sértettséget el kell engedni annak érdekében, hogy helyet csinálhassunk a nagyobb dolgok számára. Mindkettőnek nincs hely, így dönteni kell, és száz százalékig ki kell tartani az elhatározás mellett.

A megbocsátás definíciói
... a neheztelés többé el nem viselése
... a neheztelés feladása vagy a büntetés óhajtása
... már nem dühösnek lenni valakire
... elnézni, szemet hunyni valami felett
... „átadni” vagy „helyettesíteni” a rossz érzést, béke és harmónia érzete ... szeretetet adni önmagunknak
A megbocsátás egyszerű, olykor mégis érthetetlen szó. Következzen egy lista néhány felvilágosult és velős állításról a megbocsátással kapcsolatban.„. ha problémád van, van valamid, amit meg kell bocsátani. Aki fájdalmat él meg, annak szüksége van a megbocsátásra. Aki kellemetlen körülmények között találja magát, szüksége van a megbocsátásra. Ha valaki kétségek közt találja magát, szüksége van a megbocsátásra. Ahol bármilyen szenvedés, hiány, zavar vagy nyomor van, ott szükség van a megbocsátásra”. „.a neheztelés, elítélés, harag, a bosszú érzete, vagy ha szeretnénk valakit bűnhődni látni, olyan dolgok, melyek elkorcsosítják a lelket és lerombolják az egészséget. Meg kell bocsátani a múlt és jelen sértéseit, de nem valaki más, hanem saját magunk iránti figyelemből”.
„. bármilyen jellegű sértés vagy gyűlölet megsebzi a lelket, és valós betegséget idéz elő. Ezt a betegséget nem lehet egészen addig meggyógyítani, amíg továbbra sem bocsátunk meg”.
„. a megbocsátás először is ott kezdődik, mikor valaki felismeri a sérelmet. Mikor kiűzzük ezt szívünkből, megbocsátottunk. A megbékélésnek, melyet ilyenkor magunkban érzünk, meglesz a hatása a másik fél részére is, aki automatikusan meg fog bocsátani nekünk”.
„. az őszinte megbocsátás nem mindennapi tett. A szó „megtisztulást” jelent vagy a vétek eltörlését. Az igaz megbocsátáshoz idő kell és állhatatosság, hogy a tudatalattinkba is beépüljön”.
„. nem biztos, hogy mindig tudatában vagyunk annak, hogy kinek és miért kell megbocsátanunk a múltban vagy a jelenben. Nem is szükséges tudni, bár gyakran feltárul előttünk, mikor a megbocsátáshoz folyamodunk. Az egyetlen követelmény, hogy szívesen használjuk a megbocsátás szavait, és engedjük, hogy e szavak elvégezzék tisztító hatásukat”. „. megbocsátani azt jelenti, hogy „átadjuk” vagy „helyettesítjük” a rossz érzést, majd békét és harmóniát érzünk. Szó szerint azt takarja, hogy „feladunk” valamit, amihez nem kellene ragaszkodnunk”.
„. csak ha valaki mer megbocsátani, akkor oldódik meg a probléma, akárki is legyen még érintett az ügyben, az sem számít, hogy ő meg akar-e bocsátani vagy sem. Az a személy, aki elég bátor a megbocsátáshoz, irányítani tudja a helyzetet. Talán egyből nem jelent meg az az erő, ami által megoldást nyerhet a probléma, de hamarosan változás fog bekövetkezni. Aki megbocsát, az előtt isteni megoldás fog jelentkezni”.
„. meg kell bocsátanunk, ha tartós gyógyulást szeretnénk. Az egészségre olyan test nem képes, amely a meg nem bocsátásból adódó méreggel van tele”.
„. mikor késik az anyagi haszon, eljött az idő a megbocsátásra. A megbocsátás félresöpörhet mindent, ami késleltetett bennünket a haszonra irányuló versenyünkben”.
„. az elme megbocsátó állapota mágneses erőként hat a jó bevonzására. Nincs az a jó dolog, amit az elme megbocsátó állapota visszatarthatna”.
„. ha Jézus félt volna a kereszten azt mondani, hogy „Atyám, bocsáss meg nekik, amiért nem tudják, hogy mit tesznek”, nem lett volna képes a feltámadásra”.
„. a megbocsátás mindenható. A megbocsátás meggyógyít minden betegséget. A megbocsátás megerősíti a gyengét. A megbocsátás által a gyáva bátorrá válik. A megbocsátás által a tudatlan bölccsé válik. A megbocsátás által a szomorú boldoggá válik. A megbocsátás eltávolíthat bármit, ami köztünk és a jó dolog közé állt. ENGEDJÜK HÁT!”
„A meg nem bocsátó elme tele van félelemmel, és nincs helye benne a szeretetnek”.
„A meg nem bocsátó elme szomorú a fájdalom általi felszabadulás reménye nélkül”.
„A meg nem bocsátó elmét kétségek hasogatják, össze van zavarodva saját magától és mindattól, amit lát”:
„A meg nem bocsátó elme fél továbbmenni és fél maradni”.
„A meg nem bocsátó elme nem hisz abban, hogy adni és kapni ugyanazt jelenti”.
„. megbocsátás nélkül az elme le van láncolva, saját jelentéktelenségében hisz. Míg a megbocsátás elhozza a fényt a sötétségben, reményt kínál, és minden eszközt megad ahhoz, hogy észrevegyük, hogy a szabadság az öröksége”.
„. illúzió, hogy van mit megbocsátani. Akik megbocsátanak, megszabadulnak az illúzióktól, miközben, akiket visszatart a meg nem bocsátás, elzárják magukat ettől. A megbocsátás olyan eszköz, mely megszünteti az illúziókat”.
„. a megbocsátás által eljutunk az igazsághoz magunkkal kapcsolatban, így visszatérhetünk emlékeinkhez. Ezért a megbocsátásunkban rejlik az üdvösségünk”.
„. a megbocsátás eltörli az elkülönülés és a bűn képeit. A megbocsátás érti, hogy nem is volt bűn; ezért elengedi”.
„. a megbocsátás elsöpör minden torzulást és megnyitja a rejtett oltárt az igazság irányába. A megbocsátás áll az illúziók és az igazság között”.
„. a megbocsátást el kell sajátítani, nem öröklődik. A megbocsátást meg kell tanulni”. Megbocsátó állítások
Teljesen és maradéktalanul megbocsátok magamnak.
Megbocsátok magamnak a múltban elkövetett hibáimért.
Amint megbocsátok, nekem is megbocsátanak.
Hajlandó vagyok megbocsátani magamnak és másoknak, amiért megbántottak engem.
Amint megbocsátok másoknak, megbocsátok magamnak is.
Amint megbocsátok, megértem az igazságot.
Amint megbocsátok, az elmém felszabadul a neheztelés és bírálat láncai alól, melyek megakadályoznak a szeretet és derű érzésétől.
Kész vagyok megbocsátani az anyámnak/apámnak/orvosomnak, akinek ki voltam szolgáltatva.
Teljesen és maradéktalanul megbocsátok az orvosnak, aki kiszolgáltatott. Ez az állítás örökérvényű.
Teljesen és maradéktalanul megbocsátok (illető neve)-nak/nek.
Megbocsátok (illető neve)-nak/nek, amiért (bármi, amiért meg akar bocsátani).
A megbocsátás az én üdvösségem.
Megbocsátok az anyámnak/apámnak/orvosomnak születésemkor és egész gyerekkoromban tanúsított tudatlan viselkedésükért.
Most felszabadítok, feladok, megbocsátok és megszabadítok mindent, ami a múltban kellemetlen volt, minden gondolatomat a jövővel kapcsolatban, minden elkülönülési gondolatomat és viselkedésemet és minden emberi kapcsolatomat a Fény és a Szentséges Egy nevében.
Szabadon megbocsátok neked. Feloldalak és elengedlek. Megtörtént. Örökre vége.
Teljesen és szabadon megbocsátok. Feloldalak és elengedlek. Engedem Istennek, hogy elvégezhesse tökéletes munkáját az elmém, testem és ügyeim meggyógyításában.
Minden engem ért bántást megbocsátok. Bárminek, ami elkeserített, megbántott, elszomorított, most megbocsátok. Kívül és belül egyaránt megbocsátok. A múlt, a jelen és a jövő dolgaiért is megbocsátok. Megbocsátok mindent és megbocsátok mindenkinek, akinek szüksége van a megbocsátásra a múltamban és a jelemben. Pozitívan bocsátok meg mindenkinek. Szabad vagyok és ők is szabadok. Köztünk minden kitisztult örökre. Megbocsátok mindennek, mindenkinek, minden élménynek és a múlt vagy jelen minden emlékének, aminek szüksége van a megbocsátásra. Pozitívan bocsátok meg mindenkinek. Isten szeret, nekem Isten bocsát meg, és egyedül Isten szeretete irányít. Isten szeretete állítja helyre az életemet. Ezt felfedezve meg is tudok békélni.
Közzétette: www.fenyorveny.hu 
Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel is, még több érdekességért, képért és videóért pedig látogass el FACEBOOK oldalunkra! Csatlakozz PINTERESTÜNKHÖZ és INSTAGRAMMUNKHOZ is! Vagy iratkozz fel a napi HÍRLEVÉLRE, hogy ne maradj le a friss hírekről!via Bob Frissell
Share To:

Post A Comment: